Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »

Bank DNB - Norwegia

4 Posty
Klaudia Przemus
(Klaaudia_0)
Wiking
Posiadacze D-nummeru ile sie czeka na list z banku DNB po wizycie u nich? Czy trzeba isc w jakims celu drugi raz do banku, gdy list nie przychodzi ponad 2 tygodnie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
O jaki list chodzi? Ja np. nie wiem co chciałaś w tym banku załatwić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Klaudia Przemus
(Klaaudia_0)
Wiking
W celu założenia konta, byłam w banku ponad dwa tygodnie temu, niby założyła mi konto bankowe mówiła mi coś o przyszłym tygodniu i o 3 listach bynajmniej tak ja zrozumiałam, jednak do dzisiaj nie otrzymałam NIC ani listu ani maila ani jakiegokolwiek telefonu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
Nie martw się dostaniesz wszystko. Kody (dwa listy) karta 3 list. Zadbaj żeby Twoja skrzynka pocztowa było opisana Twoim imieniem i nazwiskiem bo w przeciwnym razie poczta wróci do Banku. 3 tyg to norma wakacje zaczęli nieroby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
Ja też czekam już ponad dwa tygodnie ale faktycznie wakacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Klaaudia_0 napisał:
Posiadacze D-nummeru ile sie czeka na list z banku DNB po wizycie u nich? Czy trzeba isc w jakims celu drugi raz do banku, gdy list nie przychodzi ponad 2 tygodnie ?

1.Sa wakacje...
2.Listy tego typu przychodza na adres z Folkeregister. Upewnij sie, ze ten adres ktory jest zgloszony do folkeregister i ten pod ktorym zamieszkujesz sa tozsame.
3.Jesli w koncu sie zirytujesz i pojdziesz do Banku, to sprawdz, czy ten adres ktory masz w folke register i ten, co do ktorego bank twierdzi ze masz w folkeregister sa tozsame. Wiem ze to brzmi jak majaczenie, ale... ale witamy w Norwegii. Burdel, burdel i jeszcze raz burdel w papierach. W zeszlym roku mialem sytuacje gdzie poszlismy do DnB gdyz od roku nie przychodzila korespondencja. Pani stwierdzila, ze korespondencja jest wysylana na adres z folkeregister, pokazywala nam na monitorze dane z folkeregister, powiedzny ulica COSTAMGATE 5. Tyle, ze kolega z COSTAMGATE5 wyprowadzil sie rok wczesniej i PRZEMELDOWAL NA NOWY ADRES, a przy COSTAMGATE 5 budynek zostal wybuzony i od roku nie istnieje... Witaj w Norwegi, ze szczegolnym uwzglednieniem witaj w norweskich bankach, ze szczegolnym uwzglednieniem ze masz do czynienia z DnB.
4.Wskazywanie odresu do korespondencji nic Ci nie da. Pani w DnB przyjnie, pokiwa glowa, zapewni... a korespondencja i tak pojdzie na adres z folkeregister (taki, jaki jest wlasciwy WEDLUG danych banku).
5.I zrob wszystko, aby do grudnia miec juz staly numer. System informatyczny Skattu jest zaawansowany jak na... lata 60 zeszlego stulecia. Jesli zrobisz rozliczenie za 2015 na D-nummer a potem dostaniesz normalny numer, to do konca swiata nie wyprostujesz tego zamieszania... Nie, niestety nie bredze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok