Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozliczenie podatku za rok 2009? - Norwegia

Czytali temat:
(580 niezalogowanych)
27 Postów
a a
(Agnes26)
Wiking
Witam
Mam pytanie odnosnie rozliczenia podatkowego, nie wiem gdzie mam sie rozliczyc w Polsce czy w Norwegii.
moze opisze moją sytuacje;
od stycznia do czerwca pracowałem w Polsce a od czerwca do grudnia w Norwegii i w Norwegii odprowadzał za mnie mój pracodawca podatek.
moze ktos miał podobną sytuacje i zechciałby sie podzielic swoimi doswiadczeniami
Będę wdzieczny za każdą odpowiedz.
pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
"nowi" w Norwegii mają zazwyczaj taką sytuacje. W Polsce rozliczasz sie za okres w ktorym pracowales w PL i wypełniasz załącznik i w tym załączniku wpisujesz kwote zarobiona w Norwegii, nie musi to byc przeliczone dokłądnie według tego ile stoi korona, ale kwota orientacyjna podana w złotówkach.
A w NO rozliczasz sie za okres w ktorym tu pracowales.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Andrzej Darol
(Andre16550)
Wiking
W kraju rozliczasz się z tego co zarobiłeś tj. od stycznia do czerwca,w Norwegii rozliczasz się od czerwca do grudnia,w ogóle nie podajesz tego co zarobiłeś za granicą,chyba ze chcesz dopłacić do podatku,bo zliczą ogół i okaże się że zamało zapłaciłeś podatku,już to przerabiałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
To zle to przerabiałeś Andre , bo prawda jest taka , jak wyzej opisala Hilton
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika D
(NiuNia84)
Wiking
Andre.. czyli mowiac wprost zatailes przed US dochody osiagniete zagranica?
Przedstawienie potwierdzenia, ze zaplaciles od dochodu z Norwegii podatek w Norwegii zalatwia sprawe..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
pewnie andre trafił na niedoinformowaną księgową albo urzędnika w US bo ja to też przerabiałem i nie było żadnych problemów z wykazaniem dochodu w NO . podwójne opodatkowanie zniesiono już dość dawno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok