Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca na zasilku a nav - Norwegia

Czytali temat:
lukasz_g Wielkieplecy Krystian Gębala Tomasz Pachała (897 niezalogowanych)
3 Posty
tomasz furtak
(thos983)
Wiking
witam wszystkich.mam pytanie biore zasiłek jako arbeidafklaring.i co 2 tyg wysyłam meldekort.ja w sierpniu pracowalem po 1 lub 2 godz dziennie i niewpisałem w meldekorcie. czy moze mnie nav sprawdzic czy nie?i co mam powiedziec jak mnie nav zapyta,poprosze o pomoc pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
thos983 napisał:
witam wszystkich.mam pytanie biore zasiłek jako arbeidafklaring.i co 2 tyg wysyłam meldekort.ja w sierpniu pracowalem po 1 lub 2 godz dziennie i niewpisałem w meldekorcie. czy moze mnie nav sprawdzic czy nie?i co mam powiedziec jak mnie nav zapyta,poprosze o pomoc pozdr
Jak pracodawca zadeklaruje zarobek, to beda wiedzieli. Czyli wystarczy, ze pracodawca odprowadza za ciebie skatt. Czy tak bardzo NAV sprawdza skatt, itp., to nie wim.

Co masz powiedziec - a co mozesz powiedziec jak sie obudzisz z reka w nocniku?
Nawet przeciez nie mozesz sie powolac na niewiedze, bo NAV organizuje zawsze obowiazkowe spotkania dla wszystkich bezrobotnych, na ktorych informuje jak nalezy wypelniac karte.

Glupio zrobiles i tyle. Teraz jak bedziesz pracowal, to wpisuj uczciwie godziny w karcie i moze to wszystko sei jakos rozplynie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
tomasz furtak
(thos983)
Wiking
dzieki pracodawca pisal jako zaliczke,a ja pracowalem po 2,1 godzine na dzien,pracodawca muwi mi bym w nawie powiedział ze to bylo jako arbeidstrening i niewypelnialem meldekortu dlatego.a jak mialem 8 godz to pisałem ze pracowałem.naw zapytal mnie za 1 dzien w sierpniu czemu niewyslałem ale niewiem czy powiedziec nawowi ze tych dni bylo wiecej. POPROSZE O PORADE pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Nie wiem co mam na powiedziec. Jak placili za 8 godz. - to praca, a jak za 2 godz. - to trening.
Idz do NAv - porozmawiasz, to zdecydujesz na miejscu co masz robic.
Ale skoro wiedza o jednym dniu, w ktorym pracowales i nie zaznaczyles na karcie, to pewnie uda im sie znalesc i innye, jezeli tylko beda chcieli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
tomasz furtak
(thos983)
Wiking
dzieki za pomoc,no powiem im ze to co było po 1lub 2 godz to traktowałem jako trening i tyle.zobaczymy co mi odpowiedza.mysle ze niewyzuca mnie z zasiłku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok