Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jaki płaci się podatek bez Pozwolenia z policji. - Norwegia

Czytali temat:
Zjawiskowa Dziewczyna (416 niezalogowanych)
1 Post
Marcin Luśnia
(marcin92)
Wiking
Witam mam pytanie, ile procent wynosi podatek przy zarobkach ok. 30 tys brutto miesięcznie w momencie jak pracuje pierwsze 2 miesiące? Czy warto iść na policję przez ten okres czy nie? bo słyszałem że bez pozwolenia zabierają 50% ( wiadomo że potem to się zwróci ale nie chce czekać na te pieniądze aż do czerwca przyszłego roku)
Z góry dzięki za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Polaku zaplacisz 15000 podatku miesiecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
A kto Ci tak powiedział? Pijany Mietek czy najebany Czesiek? Słuchaj ich dalej a bedzie git Karte podatkowa musisz mieć bo bez niej będziesz płacił 50% do usranej smierci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
marcin92 napisał:
Witam mam pytanie, ile procent wynosi podatek przy zarobkach ok. 30 tys brutto miesięcznie w momencie jak pracuje pierwsze 2 miesiące? Czy warto iść na policję przez ten okres czy nie? bo słyszałem że bez pozwolenia zabierają 50% ( wiadomo że potem to się zwróci ale nie chce czekać na te pieniądze aż do czerwca przyszłego roku)

Następne bzdury zasłyszane przy kielichu ciepłej berbeluchy.
Policja nie wydaje żadnej karty podatkowej nawet UDI tego nie robi.
To sprawa tylko i wyłącznie Urzędu Skarbowego, który do trzech miesięcy pobytu wydaje bezproblemowo standardową kartę podatkową.
Jak będziesz zwlekał,to może dojść do tego iże szefuncio będzie tobie odciągał 50%, jednak nie wpłaci forsy na konto tylko weźmie do swojego portfela.
I zamiast zwrotu to będziesz miał w przyszłym roku sporą dopłatę.
Pamiętaj iż w Norwegi, obowiązek załatwienia karty podatkowej, leży tylko i wyłącznie po stronie osoby zainteresowanej taką kartą. Inne osoby postronne, mogą jedynie pomóc chociaż nie mają żadnego prawnego obowiązku.
Decyzja należy tylko i wyłącznie w tym przypadku do ciebie.

Do momentu złożenia dokumentów w skatt o kartę by otrzymać takową, jest domniemanie iż pracujesz Nielegalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
marcin92 napisał:

Należy się zwrócić do Urzędu Skarbowego o wydanie karty podatkowej. Jeśli to pierwszy rok pracy, trzeba się udać do lokalnego urzędu skarbowego z dokumentem tożsamości, umową o pracę i wypełnionym podaniem o kartę podatkową.

Jeżeli nie uzyska Pan karty podatkowej, będzie odciągana zaliczka 50%.

Policja w Norwegii nie zajmuje się wydawaniem kart podatkowych i nie ma wpływu na wysokość odprowadzanych zaliczek na podatek. Natomiast będzie Pan musiał się do niej zgłosić po potwierdzenie rejestracji pobytu (registreringsbevis), gdyż tylko do 3 miesięcy można przebywać w Norwegii bez tego dokumentu, chyba że pracuje Pan w systemie rotacyjnym lub na krótkich kontraktach z przerwami na pobyt w Polsce.

Więcej informacji: www.multinor.no/kontakt.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok