Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Wstawianie okien - Norwegia

Czytali temat:
Marcin M Bartek Boike dominik wozniak (1200 niezalogowanych)
11 Postów
Rob K
(xotr)
Wiking
Witam serdecznie,
Mam do wymiany 16 okien (80x100) na drugim piętrze, włącznie z oblistwowaniem.
Jaką cenę proponujecie za okno? Gościu chce cenę z góry. Oczywiście wcześniej wstawiałem okna, ale pracując u Polaka w Norwegii i niestety nie wiedziałem ile skasował za takie roboty.

Druga robota 2 okna(80x130) na parterze i jedno na balkonie (przesuwane 3-częściowe 140x270).

Dziękuję za odpowiedz. Pozdraiwam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
xotr napisał:
Witam serdecznie,
Mam do wymiany 16 okien (80x100) na drugim piętrze, włącznie z oblistwowaniem.
Jaką cenę proponujecie za okno? Gościu chce cenę z góry. Oczywiście wcześniej wstawiałem okna, ale pracując u Polaka w Norwegii i niestety nie wiedziałem ile skasował za takie roboty.

Druga robota 2 okna(80x130) na parterze i jedno na balkonie (przesuwane 3-częściowe 140x270).

Dziękuję za odpowiedz. Pozdraiwam

Zależy jaka to forma pracy:
- legalne zlecenie na fakturę .
- na dziko płatne "pod stołem"
- inna legalna forma.

Ogólnie, kalkulujesz ile takie okno wstawiasz od wniesienia na kondygnację, po mycie szyby.
Doświadczenie jak piszesz już masz/,
mnożysz przez satysfakcjonującą ciebie stawkę na godzinę,dodajesz swój nr buta i wielkość miseczki kochanki, dodajesz MVA i negocjujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dowiedz sie tez troche o tym Norwegu. Niedaleko mnie mieszka taki, ktory juz 3 ekipom z Polski nic nie zaplacil, bo .... zle wykonali, za wolno pracowali, za duzo chcieli, itp, itd. ... czyli kazda wymowka dobr, a domek juz niedlugo bedzie calkowicie wyremontowany prawie za darmo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
Dowiedz sie tez troche o tym Norwegu. Niedaleko mnie mieszka taki, ktory juz 3 ekipom z Polski nic nie zaplacil, bo .... zle wykonali, za wolno pracowali, za duzo chcieli, itp, itd. ... czyli kazda wymowka dobr, a domek juz niedlugo bedzie calkowicie wyremontowany prawie za darmo.

typowe dla tego kraju taka norweska zaradnosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok