Hej
Witam forumową społeczność i zarazem rzucam na tapetę temat.
Byłem / jestem bezrobotnym na zasiłku i co dwa tygodnie wypełniam kontrolkę internetową.
Od tego poniedziałku pracuję legalnie w norweskiej firmie. Umowę mam na cztery miesiące z trzy miesięcznym okresem próbnym.
Okres wypowiedzenia to 14 dni dla stron, w okresie próbnym.
Mam pytanie do osób które takie zdarzenia już przerabiali.
W jaki sposób trzeba zgłosić zawieszenie bezrobotnego ?.
Co prawda na kontrolce jest informacja iż rezygnuje się z "opieki nav". Jednak jak się doczytałem dalej, to w razie "draki" całą procedurę rejestracyjną będę musiał rozpoczynać od nowa.
Mam dosyć dobry zasiłek, a oferta pracy jest załatwiona ze strony aktywnego poszukiwania bezrobotnego. Dlatego też nie mogłem odmówić.
Moje następne logowanie jest za tydzień. Tym samym będę miał przerobione dwa tydnie.
Czy ja muszę wcześniej jakoś to zaznaczyć na stronie nav po zalogowaniu.
Jest ktoś chętny by mi to wytłumaczyć.
Jak zawiesić zasiłek na cztery miesiące, nie tracąc przy okazji okresu przyznanego zasiłku.
Dziękuję.
Witam forumową społeczność i zarazem rzucam na tapetę temat.
Byłem / jestem bezrobotnym na zasiłku i co dwa tygodnie wypełniam kontrolkę internetową.
Od tego poniedziałku pracuję legalnie w norweskiej firmie. Umowę mam na cztery miesiące z trzy miesięcznym okresem próbnym.
Okres wypowiedzenia to 14 dni dla stron, w okresie próbnym.
Mam pytanie do osób które takie zdarzenia już przerabiali.
W jaki sposób trzeba zgłosić zawieszenie bezrobotnego ?.
Co prawda na kontrolce jest informacja iż rezygnuje się z "opieki nav". Jednak jak się doczytałem dalej, to w razie "draki" całą procedurę rejestracyjną będę musiał rozpoczynać od nowa.
Mam dosyć dobry zasiłek, a oferta pracy jest załatwiona ze strony aktywnego poszukiwania bezrobotnego. Dlatego też nie mogłem odmówić.
Moje następne logowanie jest za tydzień. Tym samym będę miał przerobione dwa tydnie.
Czy ja muszę wcześniej jakoś to zaznaczyć na stronie nav po zalogowaniu.
Jest ktoś chętny by mi to wytłumaczyć.
Jak zawiesić zasiłek na cztery miesiące, nie tracąc przy okazji okresu przyznanego zasiłku.
Dziękuję.