Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Większy podatek. - Norwegia

Czytali temat:
(598 niezalogowanych)
3 Posty
Michał Janik
(maykel993)
Wiking
Witam wszystkich. Pracuję w stoczni. Mam pytanie następujące. Czy istnieje jakiś miesieczny limit godzin albo zrobionej kwoty od której będę musiał odprowadzić większy podatek? Bo tak właśnie słyszałem.
Niektórzy mówią, że będę miał przekroczone godziny i będzie większy podatek do zapłacenia. Ktoś powiedział, że podobno wzrasta jeśli zrobię jakieś 40 000 nok. I w końcu nie wiem. Potrzebuję rzetelnych informacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Podatek jest zalezny od dochodow, czyli im wyzsze zarobki tym wyzszy podatek.
Masz tabele lub procent na karcie podatkowej, to mozesz sobie sprawdic ile bedziesz placil podatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Michał Janik
(maykel993)
Wiking
Czyli jak mam 36% to będzie 36 niezależnie od zarobionej kwoty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zalezy ile zarabiasz. Ale trzeba zarabiac cos powyzej 400 tys na rok, zeby placic wiecej niz 36%.
To tylko tak na oko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Elise napisał:
Zalezy ile zarabiasz. Ale trzeba zarabiac cos powyzej 400 tys na rok, zeby placic wiecej niz 36%.
To tylko tak na oko.

pewnie ma tabele a na drugiej czesci stoi 36%...

kurde, ja to powinienem sie zalamac... na del2 stoi 48% nie oplaca sie tu pracowac.... nic a nic...

buahahhahahahahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Michał Janik
(maykel993)
Wiking
Nie wiem. Sprawa wygląda tak, że będę miał w maju jakieś 250-270 i nie wiem czego się spodziewać.
A pracuje w taki sposób, że kilka tygodni jestem w Norwegii i później kilka w Polsce. No i zarabiam tylko za czas pobytu w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
napisał:
Nie wiem. Sprawa wygląda tak, że będę miał w maju jakieś 250-270 i nie wiem czego się spodziewać.
A pracuje w taki sposób, że kilka tygodni jestem w Norwegii i później kilka w Polsce. No i zarabiam tylko za czas pobytu w Norwegii.

Nie wazne czy sie wrzuca info z googla co 5 minut czy raz na miesiac... caly czas beda inni ktorzy nie potrafia nic znalesc w internecie, nawet jak jest po polsku.... tylko daj, znajdz, powiedz, pomoz... kiedys nie bylo forum I ogolnodostepnych informacji w jezyku polskim I ludzie sobie radzili.....

www.nyinorge.no/pl/
www.skatteetaten.no/pl/taxnorway/
www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok