Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Firma ogólnobudowlana z ojcem - Norwegia

Czytali temat:
Agata Dymna Łukasz Ch (477 niezalogowanych)
11 Postów
Rob K
(xotr)
Wiking
Witam serdecznie, od jakiegoś czasu zastanawiamy się razem z tatą nad założeniem firmy w Norwegii, mamy w zapasie kilka zleceń więc czemu nie próbować. Pytanie moje - jaki rodzaj firmy byście proponowali, zapoznałem się z dość wnikliwie w + i - firm jednoosobowych, DA, AS itp. Jednak z waszej strony co byście proponowali? Może ktoś miał podobny przypadek przy zakladaniu rodzinnej firmy. Chodzi mi oczywiście o kwestie finansowe i ewentualne schody z formalnościami skarbowymi. Niby wszystko jest ładnie opisane na internecie, ale wiadomo, opinia i rada osoby która już tego "lizneła" jest o wiele cenniejsza. Wolę rad popartych praktyką a niżeli sugerować się tylko i wyłącznie teorią z internetu i pani z biura doradczego.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za udzielone informację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
tyran napisał:
Witam serdecznie, od jakiegoś czasu zastanawiamy się razem z tatą nad założeniem firmy w Norwegii, mamy w zapasie kilka zleceń więc czemu nie próbować. Pytanie moje - jaki rodzaj firmy byście proponowali, zapoznałem się z dość wnikliwie w + i - firm jednoosobowych, DA, AS itp. Jednak z waszej strony co byście proponowali? Może ktoś miał podobny przypadek przy zakladaniu rodzinnej firmy. Chodzi mi oczywiście o kwestie finansowe i ewentualne schody z formalnościami skarbowymi. Niby wszystko jest ładnie opisane na internecie, ale wiadomo, opinia i rada osoby która już tego "lizneła" jest o wiele cenniejsza. Wolę rad popartych praktyką a niżeli sugerować się tylko i wyłącznie teorią z internetu i pani z biura doradczego.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za udzielone informację

Chlopie... jak malowanie albo skifer, to smialo w AS wbijaj.....!!! Ja nie bylbym tak bardzo ciekaw opinii osob ktore juz cos "liznely" tutaj , jak to nazywasz....

Pani z biura doradczego ?? gdzie ta pani ma siedzibe ?? chyba w Polsce /......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Krzysztof xxxxx
(Krzys30)
Wiking
tyran napisał:
mamy w zapasie kilka zleceń więc czemu nie próbować. Pytanie moje - jaki rodzaj firmy byście proponowali,

ja jestem tepy ze nie moge tego zrozumiec czy jak???
macie kilka zlecen w zapasie a pytasz jaki rodzaj firmy wybrac,wytlumaczy mi ktos?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Rob K
(xotr)
Wiking
grzes333 napisał:
Dziękuję Grzegorzu za merytoryczną odpowiedz, ale wybacz nie będę podawał tutaj linków bo jest to po prostu zbędne. Tyle tego w internecie również na tym forum, że szkoda zaśmiecać ponownie czysto teoretycznymi zdaniami tego wątku

typowy przyklad polaka za granica sam nie zje i drugiemu nie da

a forum jest po to zeby pomagac

Przykładowa strona gdzie można zaczerpnąć podstawowych informacji www.skatteetaten.no/pl/International-Pol...podarcz-w-Norwegii-/

Tony dziękuję za odpowiedz w temacie...

Krzychu czego nie rozumiesz?
Proszę o komentarze odnośnie mojego zapytania bo rozmowa robi się jałowa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok