Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Robert Niemiec Maciej Krupa sławek olszewski maro79 AlexKal (1379 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
LanaBanana napisał:
Nawet z nimi już gadałam, kobieta która tam siedzi nie ma zielonego pojęcia jak to sie odbywa. Kazała przysłać maila z listą rzeczy, który będą wwożeni i wtedy sie zobaczy.
Miałam nadzieję że ktoś przechodził podobną sytuacje i mi powie jak wygląda to "na żywo"

W drugim linku masz 7 numerów, dzwon po koleii. Druga sprawa to to że możecie mieć towary z różnych grup (AGD, RTV, rośliny, narzędzia, jedzenie, zwłoki, narkotyki, odpady nuklearne itd) i to różnie jest traktowane, wiec może dlatego chcą listę i tak musicie zrobi, prponuje od razu na tym
www.toll.no/templates_TAD/schema.aspx?id...8&epslanguage=no
druku i skan im wysłać jak będzie ok, to na granicy nie będzie płaczu.

Ja wozilem sam wsio na raty to nie było problem, używane sprzęty bez żadnych deklaracji, a na nowe rachunki bo jak nie ma to mogą policzyć według norweskich cen.

Było sobie wziąść poważnego kuriera to by pewnie wszystko wiedział i ubezpieczenie do tego by miał..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Joseph napisał:gagatek napisał:.Co do samego mienia.
Ja w Polsce nic nie miałem, dlatego też przyjechałem do norwegi by się dorobić.
Tu też zresztą nic nie mam, ponieważ wszystko co zarobię to przejadam i przepijam.
Zadowolona jesteś tą informacją ?.

Jak to możliwe pan kierownik/majster co to ganial roboli po polskiej budowie golodupcem był

liczyles na kupę kasiory, ale norki nie takie głupie i widziały ze maja hjelpemana w wymiarze godzinowym jak im pasuje to tu niczym więcej niż popychadlem nie zostałeś... No poza oklaskami i 4 lata pielęgnowanym tematem na MN to zero osiągnięć

TU ciebie boli mały zawistny człeczyno.
Tyle lat łazisz za mną na tym forum i mędzisz jak zwykła łajza. Nawet sprzedałeś się Administracji Forum tylko by Mi "dopieprzyć".
Zawsze zastanawiałem się dlaczego ?, a tu proszę CZYSTA zawiść .
Przecież o tym, że w Polsce pracowałem jako Kierownik i Majster pisałem oficjalnie na tym forum jakieś PIĘĆ lat temu.
Tyle lat krew ciebie zalewa, że ktoś znając zasady może się zwyczajnie i legalnie ślizgać na grzbiecie Norgów a ty musisz się kłaniać im w pas i siedzieć cicho jak wsza pod miotłą.

Drobny żałosny człowieczku, przepracowałem legalnie i nieprzerwanie w jednej Firmie Norweskiej SIEDEM I PÓŁ ROKU.- wożąc się na ich grzbietach
Teraz natomiast będę przez następne DWA lata na Państwowym zasiłku.
I będę pracował tylko wtedy kiedy Ja zechcę .

Ty natomiast pluj się dalej i zasuwaj jak niewolnik kłaniając się w pas Norgowi .
Mnie to zawsze spływało i spływać będzie dalej.
JA na TYM Forum Bawiłem się Wyśmienicie, ty natomiast plułeś się na każdym kroku . Pewnie już jesteś łysy jak kolano z tej nieuzasadnionej nienawiści .

Bywaj i pluj się dalej .
Pozdrawiam

Gagatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
zapomnieliscie ze musi wypelnic jeszcze takie podanie

web2.nkk.no/wp-content/uploads/2012/05/Sedbanksoknad1.pdf
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Lana Banana
(LanaBanana)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:

A co to jest? Bo nie za bardzo rozumeim co to za druk i gdzie mam jego zanieść?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gagatek napisał:
Joseph napisał:gagatek napisał:.Co do samego mienia.
Ja w Polsce nic nie miałem, dlatego też przyjechałem do norwegi by się dorobić.
Tu też zresztą nic nie mam, ponieważ wszystko co zarobię to przejadam i przepijam.
Zadowolona jesteś tą informacją ?.

Jak to możliwe pan kierownik/majster co to ganial roboli po polskiej budowie golodupcem był

liczyles na kupę kasiory, ale norki nie takie głupie i widziały ze maja hjelpemana w wymiarze godzinowym jak im pasuje to tu niczym więcej niż popychadlem nie zostałeś... No poza oklaskami i 4 lata pielęgnowanym tematem na MN to zero osiągnięć

TU ciebie boli mały zawistny człeczyno.
Tyle lat łazisz za mną na tym forum i mędzisz jak zwykła łajza. Nawet sprzedałeś się Administracji Forum tylko by Mi "dopieprzyć".
Zawsze zastanawiałem się dlaczego ?, a tu proszę CZYSTA zawiść .
Przecież o tym, że w Polsce pracowałem jako Kierownik i Majster pisałem oficjalnie na tym forum jakieś PIĘĆ lat temu.
Tyle lat krew ciebie zalewa, że ktoś znając zasady może się zwyczajnie i legalnie ślizgać na grzbiecie Norgów a ty musisz się kłaniać im w pas i siedzieć cicho jak wsza pod miotłą.

Drobny żałosny człowieczku, przepracowałem legalnie i nieprzerwanie w jednej Firmie Norweskiej SIEDEM I PÓŁ ROKU.- wożąc się na ich grzbietach
Teraz natomiast będę przez następne DWA lata na Państwowym zasiłku.
I będę pracował tylko wtedy kiedy Ja zechcę .

Ty natomiast pluj się dalej i zasuwaj jak niewolnik kłaniając się w pas Norgowi .
Mnie to zawsze spływało i spływać będzie dalej.
JA na TYM Forum Bawiłem się Wyśmienicie, ty natomiast plułeś się na każdym kroku . Pewnie już jesteś łysy jak kolano z tej nieuzasadnionej nienawiści .

Bywaj i pluj się dalej .
Pozdrawiam

Gagatek

taa, zawiść, ubaw mam z twojej hipokryzji, choć w sumie to powinno mi ciebie być żal, jednak ty lubisz robić z siebie pośmiewisko....
jasne woził, uwiązany do jednej firmy i miauczący co roku już od sierpnia że zima za pasem i szukasz jakiegoś zajęcia..

twoich projekcji to żal komentować..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
podanie trzeba wypelnic i zaniesc na miejscowa policje

pozniej juz z gorki , 2 stemple 2 zdjecia i wszystko bedzi ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
LanaBanana napisał:
Wow, jeżeli znałeś te wszystkie przypisy z pamięci to jestem pod wrażeniem.
Firma transportowa nie przewoziła jeszcze kogoś z całym mieniem, znalazłam kogoś kto akurat jedzie tam i zabierze wszystkie moje rzeczy i dla tego wolała bym sama się dowiedzieć.
Miałam nadzieję że już ktoś przechodził przez to wszystko i powie mi jak to wygląda na miejscu a wychodzi na to że będę musiała sama zadzwonić do toll.
teraz kiedy inny obcokrajowiec zapyta mnie jak zrobić wszystkie papiery dla legalizacji pobytu w PL albo w NO to odpowiem jemu Dz.ustaw taki a taki, artykuł taki a taki

To poszukaj watkow na forum: nie polecam firmy przewozowej....
Jest pelno tematow gdzie pseudoprzewoznik niestety nie dojechal z towarem bo nie mial albo firmy albo papierow albo czegos tam jeszcze... rzeczy byly potem do odebrania u celnikow... za dodatkowa oplata....

Tak jak patim Ci pisal, olej pana kazia co za 3tyski Ci zawizie... zaplac 5 I bedziesz miec ubezpieczenie przewozu, gwarancje przewozu rzeczy a I wszystkie papiery zalatwia sami.... to jest ich chleb...,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Na twoim miejscu zabrał bym tylko książki do których jesteś przywiązana, w no sprzęt AGD i RTV wychodzi taniej jak w Polsce. Do tego jeszcze można się ze sprzedawca targować, łóżka i materace tez tanio można kupić , trzeba tylko śledzić oferty sklepów kiedy organizują wyprzedaż
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok