Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

11
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Niedługo przyjadę do Norwegii po3ebuje pewnych inf - Norwegia

Czytali temat:
(1012 niezalogowanych)
1 Post
Marek Cybulski
(MARQ82)
Wiking
Przyjeżdżam do Norwegii na własną rękę, chcę podjąć pracę w budownictwie (na początek może to być też coś innego - praca na produkcji, zbiorach owoców, kierowca...). Nie chce pracować dla Polaków tylko bezpośrednio dla firmy Norweskiej - legalnie. Nie znam języka norweskiego - jedynie angielski. Chcę zostać w Norwegii dłuższy okres czasu , a może nawet zostać tam na stałe. Na pewno wielu/wiele z Was w przeszłości było na moim miejscu - zmęczony dotychczasowym życiem chce je zmienić Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje mogące pomóc mi w podjęciu pracy - jak to wygląda gdzie najlepiej się udać , może jakieś konkretne adresy firm lub pośredniaków z jakimi kosztami i trudnościami muszę się liczyć na początku oraz jak wygląda kwestia lokalowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
na początek prawy górny róg i opcja szukaj.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
TNT NN
(Marines)
Wiking
MARQ82 napisał:
Przyjeżdżam do Norwegii na własną rękę, chcę podjąć pracę w budownictwie (na początek może to być też coś innego - praca na produkcji, zbiorach owoców, kierowca...). Nie chce pracować dla Polaków tylko bezpośrednio dla firmy Norweskiej - legalnie. Nie znam języka norweskiego - jedynie angielski. Chcę zostać w Norwegii dłuższy okres czasu , a może nawet zostać tam na stałe. Na pewno wielu/wiele z Was w przeszłości było na moim miejscu - zmęczony dotychczasowym życiem chce je zmienić Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje mogące pomóc mi w podjęciu pracy - jak to wygląda gdzie najlepiej się udać , może jakieś konkretne adresy firm lub pośredniaków z jakimi kosztami i trudnościami muszę się liczyć na początku oraz jak wygląda kwestia lokalowa.

Zapomnij masz za duże wymagania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
tylko chce chce i chce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Emil Stankiewicz
(Emi1982)
Wiking
Typowe wypowiedzi
Nie ma co liczyć na te forum każdy się wymądrza a pomóc nie pomoże
sam jestem zainteresowany i z kolegą planujemy jechać pod koniec miesiąca w ciemno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Emil Stankiewicz
(Emi1982)
Wiking
wejdz na strone www.fin.no
cena pokoju zaczyna sie od 7000kr strasznie dużo sam chce jechac w ciemno wlasnym autem ale mam również obawy bo wymagają jezyk norweski
na poczatek rowniez chcialbym sie zalapac do jakies pracy nawet w rolnctwie ale nikt nic nie podrzuca gdzie mozna by uderzyc o prace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Emi1982 napisał:
Typowe wypowiedzi
sam jestem zainteresowany i z kolegą planujemy jechać pod koniec miesiąca w ciemno

A co byś chciał zeby sie tobą zając od A do Z ?
Google, duze doswiadczenie i język. to ci pomoże
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Emi1982 napisał:
Typowe wypowiedzi

Twoj post najwiecej wniosl do dyskusji...

buahahahhaha

w dniu dzisiejszym: jezyk, wyksztalcenie, doswiadczenie....
czytaj. norweski, dyplom po technikum zawodowce liceum technicznym itd... (ogolniak nie daje zawodu) i doswiadczenie..... maja swoich tepych norow do przyuczania wiec obcokrajowcy nie sa im potrzebni...

ILE RAZY DZIENNIE MOZNA TO PISAC??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
typowe wypowiedzi...przyjedz tutaj, wez 20 tys z bo mniej to nie ma sensu w ciemno, jeeli to dla Ciebie za duzo to nieszykuj sie na norwegie, mao kto tutaj jak zaczynał nie miał okazji pracowac na czarno, jedych wychujali innych nie. Mówisz że chcesz pracowac odrazu u nora..to Ci powiem ze wiekszych oszustów w zyciu nie widziałem niż norwegowie wiec pomysl sobie co nor zrobi z taką swieżynka jak Ty
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok