Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

aktywacja możliwości robienia przelewów - Norwegia

Czytali temat:
WIESLAWA MACKOWSKA Marek Chojnacki Andrzej .............. Bartek Boike Grzegorz Pietrzak noregg Robert///M Zielony910 Klaudia9205 Marcin Szpojankowski (2726 niezalogowanych)
12 Posty
Liliana Kauza
(KarolinaKauza)
Wiking
Witam serdecznie, mam problem i mimo tego, ze od ładnych kilkunastu minut szukam odpowiedzi na nie na forum to i tak postanowiłam napisać nowy wątek.

Otóż, czy mógłby mi ktoś mądry i dobrze zorientowany napisać, co ustawić na koncie norweskim w DNB, bym mogła robić przelewy na polskie konto. Gdy wchodzę w takie przelewy to wyskakuje mi komunikat, ze należy aktywować usługę lub zadzwonić pod numer infolinii... Nie bardzo mi to odpowiada, ponieważ jestem od miesiąca na chorobowym i przebywam w Polsce.

serdecznie dziękuję za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
KarolinaKauza napisał:
Witam serdecznie, mam problem i mimo tego, ze od ładnych kilkunastu minut szukam odpowiedzi na nie na forum to i tak postanowiłam napisać nowy wątek.

Otóż, czy mógłby mi ktoś mądry i dobrze zorientowany napisać, co ustawić na koncie norweskim w DNB, bym mogła robić przelewy na polskie konto. Gdy wchodzę w takie przelewy to wyskakuje mi komunikat, ze należy aktywować usługę lub zadzwonić pod numer infolinii... Nie bardzo mi to odpowiada, ponieważ jestem od miesiąca na chorobowym i przebywam w Polsce.

serdecznie dziękuję za odpowiedź

cos mi sie nie chce wierzyc... skoro masz nettbank to powinno wszystko smigac bez zarzutu bez zadnych dodatkowych aktywacji... moze zle wpisujesz... albo zwykly betaling robisz zamiast utland...

www.dnb.no/privat/kundeservice/betaling-til-og-fra-utland.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
magda2014 magda2014
(magda2014)
Wiking
Musisz udac się do banku .. komunikat mówi o tym ,ze dawno nie robilas przelewu albo ze to twój pierwszy raz od zalozenia konta ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Micke o
(Polen88)
Wiking
Musisz isc do banku personalnie. Za okazaniem dowodu osobistego uaktywnia ci opcje wysylania za granice. Trwa to 5 min.

Jezeli nie masz opcji pojscia pozostaje Western Union / MoneyGram (za oplata niestety)
lub przelac do kogos kto ma taka opcje uaktywniona .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Liliana Kauza
(KarolinaKauza)
Wiking
w pracy szef mi powiedział, ze mam wejść w International Payment i tam powinno mnie po kolei kierować do dokonania przelewu na polskie konto, ale zamiast tego rzekomego kierowania jest właśnie tamten komunikat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Micke o
(Polen88)
Wiking
Nie ma innej opcji, sam sie z tym dreczylem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Liliana Kauza
(KarolinaKauza)
Wiking
dziękuję za odpowiedzi, choć nie ukrywam, ze miałam ogromną nadzieję, ze uda sie zrobić to przez neta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Micke o
(Polen88)
Wiking
KarolinaKauza napisał:
dziękuję za odpowiedzi, choć nie ukrywam, ze miałam ogromną nadzieję, ze uda sie zrobić to przez neta

Chyba ze wyslesz komus co ma DNB i tamta osoba z aktywna opcja zagraniczna przesle na polskie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
KarolinaKauza napisał:Otóż, czy mógłby mi ktoś mądry i dobrze zorientowany napisać, co ustawić na koncie norweskim w DNB, bym mogła robić przelewy na polskie konto. Gdy wchodzę w takie przelewy to wyskakuje mi komunikat, ze należy aktywować usługę lub zadzwonić pod numer infolinii... Nie bardzo mi to odpowiada, ponieważ jestem od miesiąca na chorobowym i przebywam w Polsce.
Nie wiem jak jest w DNB,
Jednak w Spare-Bank. Trzeba dany adres zagraniczny samemu aktywować w odpowiedniej zakładce.
Temat ten był już tu omawiany bardzo dawno temu.

Twój szef ma rację, że nie trzeba iść do banku.
Jeżeli potrafisz bez problemu zalogować się na swoje konto, oraz robić wszystkie inne operacje poza przelewem zagranicznym, to nie ma żadnego znaczenia, jak długo nie wchodziłaś na swoje konto.
Mógł być to i rok czasu.

Konto i adres zagraniczny
TRZEBA ZAREJESTROWAĆ / AKTYWOWAĆ .

W >Spare< zakładka ta mieści się w >BETALING<
Otwierasz tą główną zakładkę i wchodzisz
w zakładkę >Betale regninger utland<
następnie wchodzisz w zakładkę
>Mottakerregister utland<
Tu wypełniasz spokojnie i dokładnie wszystkie pola po kolei i zatwierdzasz .
Wszystko co jest potrzebne do rejestracji Polskiego Konta, znajdziesz w danych swojego polskiego banku.
Jak to wszystko wykonasz i zatwierdzisz poprzez swoje hasło i token bankowy, to dopiero wtedy można wejść w zakładkę Zagraniczne przelewy bankowe.
>Betale regninger utland<
Jeżeli wszystko wykonasz jak należy, to tam już automatycznie będzie wpisany adres i nr. polskiego konta w pozycji
>Til kontonr./IBAN<

Ja osobiście swoje Polskie konto rejestrowałem dopiero po czterech latach od momentu posiadania konta i po roku jak miałem konto internetowe.

Zatwierdzenie konta przez bank, trwa tyle ile potrzeba na sprawdzenie poprawności danych danego konta.
To tyle z pozycji mojego banku.
Pozdrawiam Świątecznie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Mateusz Siuta
(matt88)
Wiking
W DNB opcje przelewów międzynarodowych należy aktywować, można to zrobić telefonicznie. Podczas rozmowy mogą być zadane pytania pomocnicze dot. np. adresu zamieszkania w Norwegii, aktualnego stanu konta, nr. seryjnego tokena itd.. Całość zajmuje 5 minut i problem z głowy, po aktywacji można realizować przelewy bez utrudnień.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok