Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

POMOCY!! DZIALANOSC JEDNOOSOBOWA , !! - Norwegia

Czytali temat:
M N Jarek B Michal Lozicki Izabelala Xxxxxx (1344 niezalogowanych)
15 Postów
Daniel .
(HejaHo)
Wiking
BLAGAM WAS O POMOC! A MIANOWICIE , MUSZE ZALOZYC FIRME 1 OSOBOWA ALE NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM , BOJE SIE ZE COS POJDZIE NIE TAK, O CO CHODZI Z TYM 25 % VATEM , ILE OGOLNIE ODPORWADZA SZEF JEDNOOSOBOWEJ FIRMY PODATKU CZYTALEM ZE 28 NIBY I 11 UBEZPIECZENIA TO WYCHODZI JUZ 39%!! A DODAJAC VAT TO JEST 64% CZY JAK TO JEST NIE MOGE TEGO ZROZUMIEC WGL BLAGAM WYTLUMACZCIE JESTEM TOTALNIE ZIELONY;C
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Czego się drzesz!

Tak juz ktoś teraz wykład z księgowości Tobie robi... przewertuj troche forum to znajdziesz więcej informacji..

Ktoś ci pistolet do głowy przystawił i powiedział jedź do NO i otwieraj działalność??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Daniel .
(HejaHo)
Wiking
sorki za te duze literki ;c szukam pracy od ponad miesiaca, trafilem na taka mozliwosc,szukam odp na moje pytania ale jakos tak nie sa dokladne ,chce wiedziec na cyzm to wszystko polega ;c
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
HejaHo napisał:
BLAGAM WAS O POMOC! A MIANOWICIE , MUSZE ZALOZYC FIRME 1 OSOBOWA ALE NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM , BOJE SIE ZE COS POJDZIE NIE TAK, O CO CHODZI Z TYM 25 % VATEM , ILE OGOLNIE ODPORWADZA SZEF JEDNOOSOBOWEJ FIRMY PODATKU CZYTALEM ZE 28 NIBY I 11 UBEZPIECZENIA TO WYCHODZI JUZ 39%!! A DODAJAC VAT TO JEST 64% CZY JAK TO JEST NIE MOGE TEGO ZROZUMIEC WGL BLAGAM WYTLUMACZCIE JESTEM TOTALNIE ZIELONY;C

MUSISZ to jedynie UMRZEĆ prędzej lub później i nic więcej !!! .
---
Co to znaczy , że Musisz ?
Kto ciebie zmusza i dlaczego .
---
Ogólnie w Norge jak Firma "zmusza" pracownika do założenia własnej działalności to w większości przypadków ... PACHNIE TO PRZEKRĘTEM ze strony tej firmy która stawia taki wymóg ... !!!
---
W jakiej branży pracujesz ?
jaka stawkę tobie proponują jak założysz firmę ?
---
Tego co chcesz Tu na Forum uzyskać o północy , nie da się wyłożyć w dwóch czy też w dwódziestu zdaniach .
Trzeba dużo więcej wiedzieć niż napisałeś i jeszcze więcej Niż Ja Sam zadałem tobie pytanie .
---
A ta firma która zmusza nie oferuje pomocy w księgowości ?
Samo założenie firmy jednoosobowej to 20 do 40 minut pracy w Internecie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty
Liljan Andersen
(Liljan)
Początkujący
A skad jestes? w jakim miescie mieszkasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Daniel .
(HejaHo)
Wiking
jestem z sandnes , bez przesady nie zmuszaja mnei oni a sytuacja ze pracy nie mam , chodzi o to ze mam dostac od ok 100 -110 nok za godz na czysto , rozliczas sie fakturowo z zleceniodawca , nie wiem na czym to polega wszystko dzis mi tlumaczyli ze vat dodaje ale go nie place dostaje od pracodawcy ;c branza budownicctwo chce sie jak najwiecej dowiedziec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
HejaHo napisał:
jestem z sandnes , bez przesady nie zmuszaja mnei oni a sytuacja ze pracy nie mam , chodzi o to ze mam dostac od ok 100 -110 nok za godz na czysto , rozliczas sie fakturowo z zleceniodawca , nie wiem na czym to polega wszystko dzis mi tlumaczyli ze vat dodaje ale go nie place dostaje od pracodawcy ;c branza budownicctwo chce sie jak najwiecej dowiedziec

To sie dzieje na serio? Czy to nie jakas prowokacja? Czy mozna byc takim ignorantem w XXI wieku?
Proponuje nie zakladac firmy z rozumkiem na poziomie Ole Brumm. Wyj..ja cie bez soli metali i wyzszych kwasow tluszczowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Daniel .
(HejaHo)
Wiking
ale czemu? ;/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
HejaHo napisał:
100 na czysto??? z firma?? bossssssssze.... Ty z jukeju przyjechales czy jak?
to juz sprzataczki i firmy sprzatajace biora 250-350 na godzine najbidniej....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
HejaHo napisał:
ale czemu? ;/
PO TEMU
że na półkach kiedyś w sklepie nie było nawet dżemu ... !!!

---
Ty tą stawkę , podałeś na poważnie czy dla ROZRÓBY ...!!!
---
Przecież najniższa LEGALNA stawka w Budownictwie dla Dorosłego pracownika to kwota Brutto powyżej 150 nok /t .
---
A ty mając Firmę masz Otrzymać tylko 100 nok /t

---
BZDURA TOTALNA i tak jak pisałem na początku NIELEGALNA ...
---
Niemniej jak to pisze Impek ... w kapitalizmie wszystko powinno być możliwie o ile robotnik dobrowolnie zgadza się za darmo naginać garba .
---
CAŁKIEM poważne pytanie
Czy ty aby nie przyjechałeś do Norwegi z Wysp Angielskich ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok