Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(989 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Yatsek napisał:
Andre ved mark napisał:
oj !!! ....ci to dopiero zdrowia potrafią napsuć człowiekowi ! niedługo to każdego kantorka będą ciągli rurę ponad metr średnicy .....elektrykę będziemy chyba ciągnąć w podłodze . ostatnio przywieżli takie rury że spokojnie można sobie w nich urządzić mieszkanie
dlatego w norwegii panuje zasada: kto pierwszy ten lepszy, ja trzymam sie projektu ) hahaha

taka zasada !?? ...kiedyś przylazł mi hudraulik że muszę przesunąć zawieszkę od mostu gdzie na moście już setki kabli i żadnego dostępu powyżej bo już zdążyli tysiące rur zamontować . musiałem zabawić się w hydraulika i pokazać mu jakie kolanka ma zastosować co by mnie ominąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
Andre ved mark napisał:
oj !!! ....ci to dopiero zdrowia potrafią napsuć człowiekowi ! niedługo to każdego kantorka będą ciągli rurę ponad metr średnicy .....elektrykę będziemy chyba ciągnąć w podłodze . ostatnio przywieżli takie rury że spokojnie można sobie w nich urządzić mieszkanie
dlatego w norwegii panuje zasada: kto pierwszy ten lepszy, ja trzymam sie projektu ) hahaha

hej dziewczyny pytanie mam.

Czy jak vasekrom adaptuję na łazienkę.
tzn był tam kibel i coś co wygląda jak prysznic z kotarą oraz farba olejna na ścianie, zamienione to zostało na kabinę, położone płytki, normalną umywalkę i baterię to czy mogą zostać drzwi 60cm z progiem na kilkanaście cm?
Chodzi o spełnienie norm dla inwalidów.... czy tak "łazienka" jest nowa i musi spełniać wszystkie "kosmiczne" wymogi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niezwykle rzadko zdarza się inwalida bez nogi ...a nawet taki wyskrobie się przez połmetrowy próg jak go przyciśnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Andre ved mark napisał:
Yatsek napisał:
Andre ved mark napisał:

taka zasada !?? ...kiedyś przylazł mi hudraulik że muszę przesunąć zawieszkę od mostu gdzie na moście już setki kabli i żadnego dostępu powyżej bo już zdążyli tysiące rur zamontować . musiałem zabawić się w hydraulika i pokazać mu jakie kolanka ma zastosować co by mnie ominąć

a jak woda będzie miała za dużo zakrętów i zabłądzi??
Nie raz widziałem pójście na łatwiznę i rury jak dla strażaków puszczone do zjeżdżania.
Elektrycy też mają nadrzędną zasadę montowania włączników światła i regulatorów temperatury na wejściu do łazienki od strony zawiasów.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Joseph napisał:

a jak woda będzie miała za dużo zakrętów i zabłądzi??
Nie raz widziałem pójście na łatwiznę i rury jak dla strażaków puszczone do zjeżdżania.
Elektrycy też mają nadrzędną zasadę montowania włączników światła i regulatorów temperatury na wejściu do łazienki od strony zawiasów.......

widocznie projektant był do dupy ......projektu trzeba się trzymać jak to jacek powiedział
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Andre ved mark napisał:

tzn był tam kibel i coś co wygląda jak prysznic z kotarą oraz farba olejna na ścianie, zamienione to zostało na kabinę, położone płytki, normalną umywalkę i baterię to czy mogą zostać drzwi 60cm z progiem na kilkanaście cm?
Chodzi o spełnienie norm dla inwalidów.... czy tak "łazienka" jest nowa i musi spełniać wszystkie "kosmiczne" wymogi?

bez godkjenta to nawet i bez sluka i membrany mozesz sobie zrobic, sciany rozowe.... jak tam chcesz.. tylko ze potem mozesz miec problem jesli bedziesz chcial sprzedac dalej, ale to wiesz....

flisiarze beda wiedziec, oni sa na bierzaco z normami co do våtromow...
ja ostatnia lazienke robilem ze 2 czy 3 lata temu..... kiedys to wolna amerykanka, a teraz to jedyne rury w scianach to pexowe w peszlu a wszystko inne na wierzchu, sorry.... co roku cos dokladaja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Andre ved mark napisał:

bez godkjenta to nawet i bez sluka i membrany mozesz sobie zrobic, sciany rozowe.... jak tam chcesz.. tylko ze potem mozesz miec problem jesli bedziesz chcial sprzedac dalej, ale to wiesz....

ja ostatnia lazienke robilem ze 2 czy 3 lata temu..... kiedys to wolna amerykanka, a teraz to jedyne rury w scianach to pexowe w peszlu a wszystko inne na wierzchu, sorry.... co roku cos dokladaja...

sluk był jest nadal, membraną to 7 razy smarowane choć to parter bez piwnicy w domku jednorodzinnym więc nikogo/niczego nie da rady zalać, rury zostały na wierzchu praktycznie bez zmian, parę kolanek przelutowanych. Jak bedzie miało być sprzedane to wróci do stanu vaskerom. Płytki położone we własnym zakresie wiec nie ma kogo spytać, kto byłby na bieżąco, trzeba do komuny się wybrać może tam ktoś będzie na bieżąco...........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Andre ved mark napisał:

sluk był jest nadal, membraną to 7 razy smarowane choć to parter bez piwnicy w domku jednorodzinnym więc nikogo/niczego nie da rady zalać, rury zostały na wierzchu praktycznie bez zmian, parę kolanek przelutowanych. Jak bedzie miało być sprzedane to wróci do stanu vaskerom. Płytki położone we własnym zakresie wiec nie ma kogo spytać, kto byłby na bieżąco, trzeba do komuny się wybrać może tam ktoś będzie na bieżąco...........

zawsze przeciez to nadal moze byc vaskerom, ale z prysznicem kibelkiem i wanna z hydromasazem.... ) i juz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok