Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak zgłosić w NAV podjęcie pracy - Norwegia

Czytali temat:
ARQ arqw pippina (2079 niezalogowanych)
56 Postów
Artek Bu
(Artek07)
Nowicjusz
Witam w NAV arejestrowałem się pod koniec stycznia. Złożyłem papiery o dagpenger i zostało mi przyznane.
20 lutego podpisałem umowę o pracę z agencją zatrudnienia. 24 dostałem zlecenie i faktycznie rozpocząłem pracę.
Proszę o info czy powinienem zgłosić to jakoś do NAV. czy tez pracodawca to zgłosi.
Jak to zgłoszenie ma wyglądać?
Jest jakiś druk?
Z góry dzięki za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Artek07 napisał:
Witam w NAV arejestrowałem się pod koniec stycznia. Złożyłem papiery o dagpenger i zostało mi przyznane.
20 lutego podpisałem umowę o pracę z agencją zatrudnienia. 24 dostałem zlecenie i faktycznie rozpocząłem pracę.
Proszę o info czy powinienem zgłosić to jakoś do NAV. czy tez pracodawca to zgłosi.
Jak to zgłoszenie ma wyglądać?
Jest jakiś druk?
Z góry dzięki za pomoc.

Jak masz przyznany zasiłek , to jesteś zobowiązany wypełniać ... "LISTĘ OBECNOŚCI" co dwa tygodnie ...
Papierową lub elektroniczną .
---
Tam jest miejsce na zaznaczenie czy pracujesz czy też nie ...
Jeżeli pracujesz to zaznaczasz od kiedy i do końca danego 2 tygodniowego terminu zaznaczasz po ile godzin dziennie .
Na dole jest ostatnia rubryka gdzie pisze , czy chcesz być dalej zarejestrowany w systemie dla bezrobotnych .
Jeżeli stwierdzasz , że dasz radę w pracy to piszesz NIE w systemie i zostaniesz skreślony .
Jednak Ja osobiście proponuję pozostać w systemie chociażby przez okres tygodnia dwóch .
---
Nie wiem jak długi masz okres próbny .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok