Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

ZWOLNIENIE LEKARSKIE W POLSCE NA NORW.URLOPIE - Norwegia

2 Posty
Kot Kot
(julia2014)
Wiking
WITAM WSZYSTKICH

JESTEM W POLSCE NA URLOPIE. MAM STALA PRACE W NORWEGII. ZWICHNELAM REKE I NADGARSTEK NAPUCHL. MUSZE ISC DO LEKARZA. MAM NIEBIESKA KARTE Z HELFO. WIEM ZE TO WYSTARCZY ZEBY OTRZYMAC BEZPLATNA POMOC BO TO STAN NAGLY-OSTRY. MYSLE ZE LEKARZ BEDZIE WIEDZIAL CO ZROBIC ALE CHCIALABYM SIE DOWIEDZIEC JAKI MUSZE OTRZYMAC DRUK ITD...MOZE KTOS BYL W PODOBNEJ SYTUACJI? KIEDY MUSZE ODDAC ZWOLNIENIE PRACODAWCY W NORWEGII? MUSZE WYSLAC COS DO ZUS? A CO Z URLOPEM CZY AUTOMATYCZNIE JEST ON PRZEDLUZANY O "CHOROBOWE"?
BARDZO PROSZE O INF BO DLA MNIE TO CZARNA MAGIA!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Kot Kot
(julia2014)
Wiking
dzieki ale w linku nic jest napisane co z dalszym urlopem...w Norwegii mieszkam 5 lat wiec nie wiem czy Polska to kraj stalego pobytu dla mnie... Praktycznie to otrzymuje druk E 116 i co?? Mam go wyslac do Norwegii czy oddac na koniec urlopu?? Nie jestem ubepieczona w Zusie!! Moze ktos mial podobna sytuacje i wlasne doswiadcenia???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
wszystko tam jest napisane ,przeczytaj jeszcze raz ,tylko powoli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Mateusz Siuta
(matt88)
Wiking
1. Wyłącz caps lock
2. Idzie do lekarza, otrzymujesz zwolnienie na normalnym polskim druku, musisz oczywiście podać lekarzowi norweski odpowiednik nr. NIP. Ze zwolnieniem idziesz do ZUS i zgłaszasz, że chciałbyś wysłać zwolnienie do Norwegii, uzupełniasz druk gdzie wpisujesz wszystkie dane swojej firmy, dane NAV do którego należysz lub NAV Internasjonalt (Pani cie poinformuje co potrzebują) i gotowe.
3. Kontaktujesz się z pracodawcą i informujesz jaka jest sytuacja i co dalej z urlopem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok