Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Gabriel- (4506 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tak to jest rzucać perły przed wieprze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
czyli - prace przed jaste!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
Realistyczne obliczenia co do " zapytania " o propozycję pracy.

30 000nok/miesiąc 30000nok -36%podatek =19200nok 19200nok- ok .4000nok jakiś pokoik=15200nok 15200nok-ok 1300nok/mieś. samochód+paliwo =13900nok
13900x0.5zł=6950zł /mieś. nie liczę przelotów i jedzenia którego ceny w tym kraju biją rekordy!!

Wymagania jakie są stawiane to : język norweski w mowie i piśmie zapewne bardzo dobry min. B2 skoro ma zdawać norweskie uprawnienia, wypełniać dokumentację przewozową itd.
Norweskie uprawnienia na wózki widłowe i żurawia.
A co do wypowiedz że" do nowego kierowcy trzeba dopłacać ponieważ nie dostarcza towaru na czas i rozpierdziela ciężarówkę" no to współczuje temu szefowi że trafiał na takie zawodowe ofiary!!!
U mnie w firmie jeżdzimy naprawdę w trudnych warunkach i nikt nawet ciężarówki nie rusnoł a co mówić o jakich tam uszkodzeniach!!!!

No to naprawdę Norge schodzi na psy!!!!!!

Ale oczywiście jak ktoś wcześniej napisał nie pasuje to szukam dalej!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krefes1 napisał:
Realistyczne obliczenia co do " zapytania " o propozycję pracy.

30 000nok/miesiąc 30000nok -36%podatek =19200nok 19200nok- ok .4000nok jakiś pokoik=15200nok 15200nok-ok 1300nok/mieś. samochód+paliwo =13900nok
13900x0.5zł=6950zł /mieś. nie liczę przelotów i jedzenia którego ceny w tym kraju biją rekordy!!

JESTEŚ DROBNYM PROWOKATOREM ...!!!
---
LUB NIEDOUCZONYM INDOLENTEM ...!
---
DLACZEGO ...?

---

Ano dlatego , że w Norge ,
ZAROBEK OBLICZA SIĘ W STOSUNKU ROCZNYM , A NIE MIESIĘCZNYM oraz przy średnim zarobku 360-tys.nok.
NIE MA PODATKU 36% ...!!! jest co najwyżej taka zaliczka na podatek ... !!! a to duża różnica !
---
Pomijając ustawowe odpisy i takie tam inne , to podatek przy tej kwocie wynosi 28% .
---
Ponadto rok pracy to nie 10 miesięcy a 11 + ferie .
Dlatego też
11 x 30 = 330 x ( - 28% ) = 237,6
---
Do tej kwoty trzeba dodać feriepenger 10,2% minus podatek = 24,2
co daje ~ 262 tys. nok .
---
Co do samych wydatków to nie dyskutuję , ponieważ Każdy z Nas ma Inne priorytety i wymagania .
---
Niemniej i tak z twoich obliczeń wynika iż na czysto do skarpety zostaje średnio 4 tys. zł .
po odliczeniu jedzenia i tych nieszczęsnych przelotów do Polski .
---
Czy możesz napisać , GDZIE Indziej możesz odłożyć "NA CZYSTO" 44 tysięcy złotych rocznie , będąc na Emigracji zarobkowej i pracując LEGALNIE PO OSIEM GODZIN DZIENNIE . 37,5 godzin tygodniowo ... ~ 160 godzin w miesiącu !?
---
GDZIE ...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Krzysztof .......
(Krzysztof155)
Wiking
Ta oferta blizej Oslo i ..... juz jade umowe podpisac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Nowicjusz
Gabriel napisał:
laotong1 napisał:. Wstyd mi ze próbowałam pomoc jednemu z naszych co nie ma pracy..
BRAWO CHŁOPAKI !!!

---
Łzawe to i mocno naciągane ...
---
Gdybyś chciała pomóc , to podała byś nazwę firmy i wtedy teksty były by Inne ...
---
Czasy gdy każdy chwytał się byle czego Minęły ...
---
A jeżeli takie są jeszcze osoby , to uwierz Mi , iż nie dysponują ani kompem ani netem .
i siedzą jeszcze w Polsce .
---
JEŻELI to prawda , że facet wycofał ofertę TO TYLKO I WYŁĄCZNIE TWOJA WINA , że mu powiedziałaś o Naszych Opiniach
ORAZ TWOJA NIEUDOLNOŚĆ W SPRAWACH MEDIACYJNYCH ...
---

My co najwyżej , na Tym Forum wyraziliśmy jedynie OPINIĘ NA TEMAT TWOJEJ OFERTY i tyle ! .
Cały Nasz temat i dyskusję , powinnaś zachować dla siebie i tyle .

Pamieatma jak jeczales o prace do mojego kolegi, jak byles na jakims projekcie w okolicach Drammen, nie znales ani nazwy firmy ani jakich kolwiek danych. Kolega tak samo jak kolezanka dal post na forum ze akurat jego szef potrzebuje do pracy. Wiec sie nie osmieszaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SWS napisał:...Pamieatma jak jeczales o prace do mojego kolegi, jak byles na jakims projekcie w okolicach Drammen,
...nie znales ani nazwy firmy ani jakich kolwiek danych.
Kolega tak samo jak kolezanka dal post na forum ze akurat jego szef potrzebuje do pracy.
Wiec sie nie osmieszaj

JA
Siem
OŚMIESZAM ... ? .

---
Sam się ośmieszasz takim wpisem ...
---
Jaki koliga , jaka firma jaki okres !?
---
I skoro tak jęczałem , to dlaczego w tej Wyimaginowanej firmie wtedy Nie Pracowałem ? .
---
Niemniej
Niech tam będzie ...
---
Zawsze "JĘCZAŁEM , jęczę i jęczeć bydem " o pracem we różnistych firmach ...!!! .
---
Taka pieprzona DOLA niektórych Emigrantów ... !
---
Jednak po otrzymaniu Informacji , siadam zawsze do Kompa i sprawdzam stan Faktyczny Firmy ...CO ... JAK ... DLACZEGO ... !!!.
---
Była Jakaś firemka , która robiła Ekran przy E-18 w okolicy Lier , czy coś tam ...
Gostek miał sprawdzić coś u siejfa i zamilkł ... ze strachu nie podał nazwy firmy a ponoć potrzebowali na koparko-ładowarkę .
---
Przy okazji , czy ty przypadkiem >Krzysztof Jerzyna< nie jesteś byłym adminem od Ewy ?
Takie tam luźne skojarzenia ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Nowicjusz
Gabriel napisał:
SWS napisał:...Pamieatma jak jeczales o prace do mojego kolegi, jak byles na jakims projekcie w okolicach Drammen,
...nie znales ani nazwy firmy ani jakich kolwiek danych.
Kolega tak samo jak kolezanka dal post na forum ze akurat jego szef potrzebuje do pracy.
Wiec sie nie osmieszaj

JA
Siem
OŚMIESZAM ... ? .

---
Sam się ośmieszasz takim wpisem ...
---
Jaki koliga , jaka firma jaki okres !?
---
I skoro tak jęczałem , to dlaczego w tej Wyimaginowanej firmie wtedy Nie Pracowałem ? .
---
Niemniej
Niech tam będzie ...
---
Zawsze "JĘCZAŁEM , jęczę i jęczeć bydem " o pracem we różnistych firmach ...!!! .
---
Taka pieprzona DOLA niektórych Emigrantów ... !
---
Jednak po otrzymaniu Informacji , siadam zawsze do Kompa i sprawdzam stan Faktyczny Firmy ...CO ... JAK ... DLACZEGO ... !!!.
---
Była Jakaś firemka , która robiła Ekran przy E-18 w okolicy Lier , czy coś tam ...
Gostek miał sprawdzić coś u siejfa i zamilkł ... ze strachu nie podał nazwy firmy a ponoć potrzebowali na koparko-ładowarkę .
---
Przy okazji , czy ty przypadkiem >Krzysztof Jerzyna< nie jesteś byłym adminem od Ewy ?
Takie tam luźne skojarzenia ...

Widzisz prostaczku, ja wlasnie pracuje w tej Firmie, i kolega z ktorym rozmawiales przez telefon i blagales go o prace odrazu ci powiedzial ze zna cie z tego forum i zebys zapomnial o tej pracy. Czego sie mial wystraszyc pajacu ? Jaki kurwa admin ?

Jestes zalosny.

Sytuacja jest taka sama. Ktos dal wpis na forum ze jest potrzebny pracownik, podal nr telefonu i wszystko. A czy pozniej ktos bedzie sprawdzal ta firme czy nie to juz jego indywidualna sprawa. Ale ty teraz jestes madrzejszy niz wtedy, teraz bys pewnie sie nie zainteresowal takim wpisem, najpierw bys chcial przeprowadzic wlasne sledztwo, zeby wiedziec kto z kim, dlaczego i po co. Przeciez ty jestes najmundrzejszy. Malo tego, ty wtedy nie znajac ani firmy, ani jakichkolwiek innych danych deklarowales chec przeprowadzenia sie z Bodo do Drammen, ja pierdole, hiopkryzja ekstremalna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Joseph napisał:
Gabriel napisał:
laotong1 napisał:
Moja nieudolność ?? Czy wasze bezczelne komentarze doprowadziły do takiej sytuacji?? Na pytanie czy jest jakaś odezwa i co ludzie piszą odpowiedziałam prawdę.. Ja nie musze niczego ukrywać bo niby dlaczego?? Zamiescilam grzecznosciowo ogłoszenie i przeczytałam jakie były odezwy na nie.. Ja na tym nie zarabiam ani nie jest to moja praca zatrudnianie ludzi.Wiec po komentarzach tez przestało mi zależeć czy zatrudni Polaka .. Moze i lepiej przynajmniej mniej wstydu dla mnie ze mu podsunelam taka myśl ..
WEŹ i się dalej NIE OŚMIESZAJ ... !

---
Na Forum Przy ofercie z miejscem pracy , PODAJE SIĘ NAZWĘ FIRMY I TYLE w tym temacie !
[/b]

Bo co, bo ty tak uważasz?

Dobrze że nie podała bo takie forumowe trolle jak ty płakałyby na forum, a potem nachodziły pracodawce i skomliły o robotę.

A nie zapominałbym ty masz gówniane kategorie C i D zakupione na Ukrainie bez kursu na przewóz osób i się nie łapiesz nawet

No i wyszło na moje, że jak byłaby szansa wjebać się gdzieś na kogoś plecach, to nie patrzyłbyś na nic tylko aplikował dodatkowo oczerniając jak się da co by konkurencje wyeliminować..

weź lepiej pakuj torbę bierz kij i wyjazd na madagaskar pomocniku murarza...........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok