Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pytanie odnosnie pobytu... - Norwegia

Czytali temat:
(362 niezalogowanych)
5 Postów
ireneusz pisarczyk
(irek_gts)
Wiking
Witam, może ktoś może mi podpowiedzieć bo nie mogę nigdzie znaleść tego , a mianowicie jestem tutaj na legalu-mam pracę i moja narzeczona jest za mną - sprząta domy, mam zamiar kupic auto na norweskich blachach i zastanawiam sie jak to zrobic zeby ją tutaj jakoś zarejestrować,bo w przeciwnym wypadku nie bedzie mogła jezdzic autem zarejestrowanym w norge... Turystycznie moze tylko byc do 3mc-y ale i tak nie ma uprawnien do jazdy tutejszym autem,małzenstwem jeszzcze nie jestesmy wiec łączenie rodzin odpada;/ jak ją zarejestruje ze poszukuje pracy to bedzie mogła byc do 6mc-y ;( Czy przerejestrowac auto polskie na nią i cały czas zeby była tylko jako turystycznie i co 3mce zjezdzac do polski ???? Jesli ktos ma pomysł na to to prosze o podpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
może możesz ją zgłosić jako samboerskap/konkubinat, ale nie jestem pewna, niech inni doradzą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
mozesz ja zarejestrowac, jesli w Polsce mieszkaliscie pod jednym adresem dwa lata. Jesli nie, to mozna jeszcze napisac oswiadcznei ze byliscie zameldowani osobno ze wzgledu na prawo własnosci lokalu, ale mieszkaliscie razem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok