Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

OSZUŚCI CZY RZETELNI LUDZIE? POMÓŻCIE!!! - Norwegia

Czytali temat:
Konrad Bogucki kamil_8611 Wiktor m TomekBergen (1619 niezalogowanych)
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Wybieram się właśnie do Norwegii razem z koleżanką, mamy sprzątać domki jednorodzinne.

MA BYĆ TO PRACA PEWNA I WYPŁACALNA, jednak obawiam się co do rzetelności osób, dających tą pracę. Ogłoszenie znalazłam w internecie i rozmawiałam z Panem, który po głosie wydaje się być miły (jest to Polak) i kompetentny. Jednak mam pewne obawy, dotyczące uczciwości. Jest to praca w Oslo.

I mam pytanie, czy ktoś z Was zetknął się z takim nazwiskiem jak: PACANOWSKI LESZEK, który prowadzi to z pewną Panią o imieniu EWA, nie znam jednak nazwiska tej Pani???

Błagam, jeśli ktoś miałby informacje na ten temat, to byłabym wdzięczna, gdyby napisał.

(Tak na marginesie, przeczytałam kiedyś w internecie właśnie o Polakach, którzy dają pracę w Norwegii i zapewniają bardzo dobre warunki, jednak pieniążki za pracę nie są wypłacane, i właśnie w jednym z postów wyczytałam o tej EWIE, stąd moje obawy!!! wIĘC BARDZO wAS PROSZĘ O INFORMACJĘ!!!!

Z góry bardzo dziękuję!!!

POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
To jest legal?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Właśnie to NIE JEST LEGALNA PRACA, NA CZARNO ZATRUDNIAJĄ, ale z tego, co mówił mi ten Pan, to myślą o legalnym zatrudnieniu, ale to tylko mówił...

Bardzo proszę, gdyby ktoś wiedział o jakiejś pracy typu sprzątanie lub innej to bardzo proszę o informację...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
http://skatt.na24.no/Search.asp?ID=562890
http://www.finnfirma.no/personer/Leszek-Zbigniew-Pacanowski/1.html

wiecej nie znalazlem
pytanie jaka stawka
zeby chociaz starczylo na ubezpieczenie
mieszkania i zycie tu drogie
ja bym nie ryzykowal roboty na czarno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Dziękuję bardzo za informację, stawka to 80kr/godz od poniedziałku- piątku po 8 godz.
Mam mieszane uczucia, co do uczciwości tych ludzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
nowa_26 napisał:
Dziękuję bardzo za informację, stawka to 80kr/godz od poniedziałku- piątku po 8 godz.

Nie pchałbym się na twoim miejscu,jeśli nie masz takiego przymusu
Chęć posiadania paru złoty więcej , może czasem słono kosztować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zasugeruj spisanie umowy cywilnej jako formy zabezpieczenia, nawet w j. polskim. Zobaczysz jego reakcje - wyciagniesz wnioski co do jego zamiarow i podejscia do ludzi. Co do uczciwosci ... niskie zarobki tego Pana o niczym jeszcze nie swiadcza fullcasco ... moze prowadzic rownolegle legalna dzialalnosc i dobrze kombinowac kosztami Nie zmienia to faktu ze pomysl pracy w Norwegii 'na czarno' jest na dzien dzisiejszy co najmniej ryzykowny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
nowa_26 napisał:

nowa 26 a jak u Ciebie z mieszkaniem bo to ze stawka jest niska to juz wszyscy wiedza.Czy ten pan bedzie ciebie wozil na te prace, czy bedziesz musiala sobie wykupic bilet miesieczny bo to sa dodatkowe koszta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Dziekuję bardzo za opinie na ten temat
retier 1 muszę wyjechać,bo zmusza mnie obecna sytuacja finansowa, choć bardzo się boję- muszę spróbować chociaż, też nie chciałabym się tam "pchać", bo mam tu dla kogo być, ale życie płata nam niestety figle
Jednak spróbuję, tak jak napisał kolega, spisać umowę cywilną, zobaczymy, jaka będzie jego reakcja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Nudnik spiklerz ten Pan zapewnia samochód do pracy, a tak apropo stawki, to wg Ciebie mało tak? A ile zarabia się tam przy sprzataniu? Bo nie jestem w ogóle zorientowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok