Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Justyna Michalak darek koska kamipolo Gabbi Bastek Aleksander15 adi220 (13571 niezalogowanych)
862 Posty

(maciejko)
Maniak
tomasz a nie myslałeś o tym żeby nauczyc sie jezdzic na nartach, rybki zima na fiordzie smakują, zapisz sie do jakiegos koła zainteresowan zamiast chlac piwko od polaków, mieszkasz w norwegii a nie w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
tomasz k
(tomask)
Nowicjusz
PJo napisał:
tomask napisał:
>22-24 tys netto ale jestes tam 8 godzin i masz czas na inne sprawy

Te inne sprawy kosztują , więc wychodzi to samo co 18tys bez innych spraw
A tak serio to co tam robić po robocie?Czasem deszcz pada non stop , przyroda po pewnym czasie się nudzi , a do baru się nie chce bo piwo jakieś takie drogie i mało kto rozmawia po Polsku
Zostaje więc dom i tyskie od Polaków za 18kr.Jesień , Zima to koszmar...Kasa kasą ale tak na stałe...
Są ciekawsze kraje gdzie zarabia się podobnie a piwo nie kosztuje 30kr...

Ej zlotowy...
Mozesz spokojnie pracowac i miec normalne życie a jak raz na weekendwydasz w knajpie z1000 to i tak nie jest duzo Idz do ludzi i sie dowiesz co robic.
W Polsce tez siedzisz cały czas w domu i nic nie robisz?

Ja w norge nie mieszkam.W Polsce chodzę na siłownie,dyskoteki,kino czasem teatr czy opera.
Bywają knajpy i koncerty.Często jadam w knajpach bo nie chce mi się gotować.Prawda jest taka
, że w Norwegii większość Polaków wysyła pieniądze do Polski bo chcą na coś zaoszczędzić typu dom czy auto.Jak bym miał żyć tak jak w Polsce to nic bym nie zaoszczędził a na pewno nie na kupno mieszkania w norge.Cała ta gadka o pieniądzach ma sens jedynie jak się przeliczy je na PL
i wydaje w PL.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
gówno prawda, 17 tys to minimum przy 154 kr na h i 37,5 h w tygodniu. Opłacasz kawalerke 6 tys kr, po kilku miesiacach kupujesz sobie samochod norweski, zapisujesz sie na kurs norweskiego, żarcie 2 tys kr i prawie nic ci nie zostaje ale po pół roku tego schematu z wyuczonym jakimś zawodem z polski plus jezyk norweski komunikatywny to juz pensja skacze do góry i dochodzisz do 25 tys kr bezproblemu na reke i masz czas na inne rzeczy

Z feriepenger lecisz sobie z zoną i dzieciakami na malediwy na urlop, ze zwrotu podatku zrobisz sobie mały remont w mieszkaniu i najważniejsze Twoja stopa zyciowa sie nie zmieniła bo stac Cie na jedzenie i utrzymanie norweskie na normalnym poziomie. A jak jeszcze Twoja żona pracuje to macie dwie pensje i kazdy kredyt na dom stoi otworem bez nadwyręzania budżetu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
tomasz k
(tomask)
Nowicjusz
Może i tak zresztą Norge to bogaty kraj.Co do mieszkania to się nie zgodzę.Za 6 tys to kolega mieszka w baraku robotniczym gdzie jest wspólna kuchnia , łazienka i wsþolne karaczany i pluskwy Pracując w jakiejś fabryce nikt Ci nie będzie szukał taniego mieszkania...Fajnie jest jak dwie osoby mają pracę po 25 tys.Wtedy napewno można jakoś przeżyć ale mowa była o jednej osobie...
Pozatym na kredyt mieszkaniowy to i stać mnie w Polsce wiec nie widział bym sensu wyjeżdżać
do Norge żeby brać kredyt...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Darek k
(maxdar)
Wiking
A jak widzicie szanse dla operatora koparki, doświadczenie trzy lata w tym zawodzie, dodatkowo kierowca c+e, angielski komunikatywny, jednak norweskiego nie umiem. Czy w sezonie w ogóle są szanse z samym angielskim ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(paulyna)
Nowicjusz
Witajcie , mam pytanie na które nigdzie nie mogę odszukać jednoznacznej odpowiedzi a jest ono banalne ,
A mianowicie , chce zacząć rozsyłać swoje CV do pracodawców, i tu tez moje pytanie :
1. CO powinno być napisane w takim mailu ?A może raczej jak go sformułować ? Wiem pytanie banalne , ale jak tak siedzę to sama nie wiem czy pisać tak jak do polskich pracodawców czy może do Norków pisze się inaczej ?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pisz po polsku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Lucjan Lucjan
(trader47)
Nowicjusz
Witaj napiszę Ci na priv kilka uwag. Nie zadawaj takich pytan na forum tego portalu. Narazisz sie tylko na atak bandy trolli. Zatrudnianych tu chyba, bo za darmo nie wiem komu by sie chciało cale dnie siedziec przed kompem i wypisywać bzdury.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Moze zapros kogos jeszcze i jak posiedzicie razem,to bedzie mniej banalnie?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(paulyna)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
pisz po polsku

Tak tez zrobię bardzo dziękuję i za odpowiedź
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj