Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafa T.C Norbert C Grzegorz En Piotr Fraszczak Nefryt damiandamian (4526 niezalogowanych)
21 Postów
Rafa T.C
(zara666)
Wiking
Gabriel napisał:
RafalTC napisał:Linkedin to jest podstawa nr 1 w dzisiejszym świecie nie ma cie tam to znaczy ze nie istniejesz.
Prawie wszystkie prace co dostałem przez ostatnie 3 lata to właśnie przez Linkedin i kontakty.

I co ten portal takiego daje , SKORO W OKRESIE TRZECH LAT ZMIENIAŁEŚ KILKUKROTNIE PRACĘ ... !?
---
Mało logiczna jest taka referencja z twojej strony ...!!!
Ponieważ , albo ty jesteś fajtłapa , albo Firmy do dupy , skoro trzeba pracę zmieniać .
---
Tylko nie pisz iż Ja też szukam pracy i chcę Firmę zmienić ...
---
Ponieważ Ja nie mam żadnego CV nawet szczątkowego . a w firmie pracuję tej samej siedem lat !!!
A Pracę znalazłem , Przez Norweskiego Miejscowego Pośrednika bez żadnych mieżdnonarodnych koneksyji ...

Wiesz niektórzy są własnymi konsultantami i majom własne firmy tak pyzatym skakanie po kontraktach to najlepsza droga do dublowania swojej pensji ale nie na początku kariery.
W Linkedin pa jakimś czasie i praktyce masz nowo ofertę pracy parę razy w miesiącu szczególnie jak sie ma atrakcyjny zawód nap Inżynier.
Tobie gratuluje twojej pracy bez CV ale to przypadki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
RafalTC napisał:
Gabriel napisał:
RafalTC napisał:Linkedin to jest podstawa nr 1 w dzisiejszym świecie nie ma cie tam to znaczy ze nie istniejesz.
Prawie wszystkie prace co dostałem przez ostatnie 3 lata to właśnie przez Linkedin i kontakty.

I co ten portal takiego daje , SKORO W OKRESIE TRZECH LAT ZMIENIAŁEŚ KILKUKROTNIE PRACĘ ... !?
---
Ponieważ , albo ty jesteś fajtłapa , albo Firmy do dupy , skoro trzeba pracę zmieniać .
---
Tylko nie pisz iż Ja też szukam pracy i chcę Firmę zmienić ...
---
Ponieważ Ja nie mam żadnego CV nawet szczątkowego . a w firmie pracuję tej samej siedem lat !!!
A Pracę znalazłem , Przez Norweskiego Miejscowego Pośrednika bez żadnych mieżdnonarodnych koneksyji ...

Wiesz niektórzy są własnymi konsultantami i majom własne firmy tak pyzatym skakanie po kontraktach to najlepsza droga do dublowania swojej pensji ale nie na początku kariery.
W Linkedin pa jakimś czasie i praktyce masz nowo ofertę pracy parę razy w miesiącu szczególnie jak sie ma atrakcyjny zawód nap Inżynier.

Czasem Cie nie rozumiem o.O
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
RafalTC napisał:
Wiesz niektórzy są własnymi konsultantami i majom własne firmy
jak nie ma śladów ciebie na branżowych forum to jesteś prostym oportunistom
W Skandynawii język to nr 1 ale dla fachowców robi sie ustemstwa.

uslugi konsultinowe z zakresu gramatyki stylistyki oraz ortografii jezyka ojczystego na przyklad )

tak na marginesie... ) inzynierowie i linkedin, okej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
---

zazwyczaj firmy sa do dupy.... ale musisz popracowac troche w gownianej zeby sie przekonac ze mozesz pracowac w lepszej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
RafalTC napisał: .
I co ten portal takiego daje ,
-

Trafiło ci się siedem lat temu jak ślepej kurze ziarno bo brali ludzi jak leci i znalazł się jeden oszołom na zadupiu co CV nie chciał. Jak pracujesz to ci CV nie potrzebne gamoniu tylko jak szukasz pracy....
Od roku zaraz będzie jak miauczysz o robotę, bez CV i jakoś swojej wydumanej tezy o tym ze CV nie potrzebne faktami poprzeć nie możesz? Jak i zresztą wszystkich swoich rewelacji kartoflu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Rafa T.C
(zara666)
Wiking
Yatsek napisał:
RafalTC napisał:
Wiesz niektórzy są własnymi konsultantami i majom własne firmy
jak nie ma śladów ciebie na branżowych forum to jesteś prostym oportunistom
W Skandynawii język to nr 1 ale dla fachowców robi sie ustemstwa.

uslugi konsultinowe z zakresu gramatyki stylistyki oraz ortografii jezyka ojczystego na przyklad )

tak na marginesie... ) inzynierowie i linkedin, okej....

No Polska ortografia to nie mój plus ale nie jestem 100% native speaker.
inżynierowie i linkedin = IT
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie czarujcie się
jak mi dziś powiedział przełożony Norweg w firmie gdzie pracuję
firma ma oddziały w całym Królestwie
wyszło odgórne zarządzenie
każdy pracownik ma znać norweski
z wyjątkiem Szwedów i Duńczyków
nawet Islandczycy
zejdźcie na ziemię
o ile nie jesteście jakimiś naprawdę wysokiej klasy fachowcami
to pies z kulawą nogą z wami rozmawiał nie będzie po angielsku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Rafa T.C
(zara666)
Wiking
Masz sporo racji oczywiscie ale są przypadki, w firmie IT co pracuje mamy dwie osoby z Polski i sporo z Indii i kraji PIGS bo w Norwegi za bardzo nie ma fachowców w niszowych dziedzinach.
W gastronomi jak na pewno sam widziałeś zjeżdżają tu ludzie z UK i (prawdziwi) Rumuni i jakoś im wychodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
No jak to,gdzie - przy sprzataniu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Ewcia222)
Wiking
Witam ponownie.
Dzięki Wam serdecznie za pomoc.
Rejestracja na finn.no okazała się strzałem w dziesiątkę. Wysłałam kilka aplikacji i odezwała się do mnie firma z Norwegii która potrzebuje inżyniera do przeprowadzania obliczeń geodezyjnych. Odbyłam już kilka rozmów na skype z przedstawicielem firmy , sprawdził papiery, język i na 99% w przyszłym tygodniu lecę już do Norwegii , jak tylko załatwią mi mieszkanie. Mam mieszkać w Drammen lub okolicy. Zarobki na początek myślę że ok , bo ok 35 200NOK brutto, minus kasa mieszkanie. Do tego kurs językowy w pakiecie przy podpisaniu kontraktu na rok, nie wiem dokładnie , nie dopytałam. Lecę z chłopakiem, który na miejscu będzie szukał pracy.
W każdym razie jeszcze raz dzięki za pomoc i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok