Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praktyki z Nav - Norwegia

Czytali temat:
Anita F Magdalena W. Jarosław Banaszkiewicz Magdalena K. Natalia Kozłowska MonikaM2 elwerina123 (824 niezalogowanych)
20 Postów
joanna justa
(justa_84)
Wiking
Witam.

Chciałbym uzyskać informacje odnośnie uzyskania praktyk z Navu.
Czy któs mógłby krok po kroku opisać jak to wygląda?

Znalazlem na stronie Navu formularz "Opllaeringsplan - Arbeidspraksis ordinaer viksomhet"
Jeżeli dobrze zrozumialem to jest to formularz który wypełniam z przyszłym pracodawcą ?
Wcześniej musze isc do Navu i zapytac o możliwość praktyki, wówczas dostaje od Navu dokument ze wyrażają zgode na moje praktyki i szukam potencjalnego pracodawce ?

Mógłby ktos pomóc, bede bardzo wdzieczny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
justa_84 napisał:...Chciałbym uzyskać informacje odnośnie uzyskania praktyk z Navu.
Czy któs mógłby krok po kroku opisać jak to wygląda?
...Znalazlem na stronie Navu formularz "Opllaeringsplan - Arbeidspraksis ordinaer viksomhet"
Jeżeli dobrze zrozumialem to jest to formularz który wypełniam z przyszłym pracodawcą ?
...Wcześniej musze isc do Navu i zapytac o możliwość praktyki, wówczas dostaje od Navu dokument ze wyrażają zgode na moje praktyki i szukam potencjalnego pracodawce ?
...Mógłby ktos pomóc, bede bardzo wdzieczny.

Tu na Forum
Taka pomoc , będzie tylko i wyłącznie teoretyczna , a nie praktyczna !!! .
Dokładnie podobna do tego co , opisują na stronach NAV .
---
W twoim przypadku pomoc powinna być bezpośrednia kogoś kto zna realia tego miejsca gdzie
mieszkasz i aktualnego tamtejszego rynku pracy .
---
A co najważniejsze ... !!!
JEŻELI NIE JESTEŚ już zarejestrowaną osobą i nie pobierasz zasiłku dla bezrobotnych ,
to raczej ZAPOMNIJ O TAKIEJ promocji ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
joanna justa
(justa_84)
Wiking
Zarejestrowaną osobą jestem, ale niestety nie pobieram zasiłku. Zarejestrowany jestem od 1 sierpnia 2013 roku, byłem na 2 spotkaniach w Navie.

Rozumiem że, sensu ogolnie nie ma isc do Navu pytac o jakiekolwiek praktyki, nawet darmowe ? Chciałbym sie uczyc języka na początek.
Podobno Nav wystawia jakis dokumnet z którym można chodzic po pracodawcach i pytać o pracę.
Okreg Buskerud, Kongsberg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zarejestrowany jestem od 1 sierpnia 2013 roku, byłem na 2 spotkaniach w Navie.
ty jestes facet czy baba ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
justa_84 napisał:Zarejestrowaną osobą jestem, ale niestety nie pobieram zasiłku. Zarejestrowany jestem od 1 sierpnia 2013 roku,
... byłem na 2 spotkaniach w Navie.
Rozumiem że, sensu ogolnie nie ma isc do Navu pytac o jakiekolwiek praktyki, nawet darmowe ? Chciałbym sie uczyc języka na początek.
Podobno Nav wystawia jakis dokumnet z którym można chodzic po pracodawcach i pytać o pracę.

Byłeś na dwóch spotkaniach ...!!! .
I Jak widać NIC Z NICH NIE Wyniosłeś pożytecznego , skoro nadal zadajesz takie pytania ... ! .
---
PODOBNO @JASTA ma zamieszkać na Księżycu ... Ja tak słyszałem ... .
---
Do znalezienia odpowiedniej pracy , nie jest potrzeby żaden NAV ...!!! .
Tylko własne samozaparcie .../ - dużo silniejsze , niż to podczas zatwardzenia na Kiblu -/ .
---
Od Sierpnia , ślizgasz się z nadzieją iż NAV , da tobie pracę lub praktykę !?.
Przez ten czas , już dawno nauczyła byś się języka , lepiej ode Mnie ... i miała jakąkolwiek pracę poza tą na dziko !!!
---
...Co ty robisz Tu w Norge ...
...Kto ciebie Karmi i daje darmowe spanie ...
...ILE MASZ LAT ...?!
---
RAZ piszesz jako kobieta ... a raz jako facet ... , zastanów się w końcu
To FORUM NIE POPIERA GENDER ... !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
joanna justa
(justa_84)
Wiking
Gabriel napisał:
justa_84 napisał:Zarejestrowaną osobą jestem, ale niestety nie pobieram zasiłku. Zarejestrowany jestem od 1 sierpnia 2013 roku,
... byłem na 2 spotkaniach w Navie.

Byłeś na dwóch spotkaniach ...!!! .
I Jak widać NIC Z NICH NIE Wyniosłeś pożytecznego , skoro nadal zadajesz takie pytania ... ! .
---
PODOBNO @JASTA ma zamieszkać na Księżycu ... Ja tak słyszałem ... .
---
Do znalezienia odpowiedniej pracy , nie jest potrzeby żaden NAV ...!!! .
Tylko własne samozaparcie .../ - dużo silniejsze , niż to podczas zatwardzenia na Kiblu -/ .
---
Od Sierpnia , ślizgasz się z nadzieją iż NAV , da tobie pracę lub praktykę !?.
Przez ten czas , już dawno nauczyła byś się języka , lepiej ode Mnie ... i miała jakąkolwiek pracę poza tą na dziko !!!
---
...Co ty robisz Tu w Norge ...
...Kto ciebie Karmi i daje darmowe spanie ...
...ILE MASZ LAT ...?!
---
RAZ piszesz jako kobieta ... a raz jako facet ... , zastanów się w końcu
To FORUM NIE POPIERA GENDER ... !!!

Jestes kolego niemiły ...
Co to za róznica kim jestem i ile mam lat.
Pytanie było proste, jak wyglada droga do uzyskania praktyk z Navu ,krok po kroku, od wejscia do budynku navu ....

Nie wiesz co to nie pisz, proste !

Twojej wywody są nie na miejscu. !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
justa_84 napisał:...Jestes kolego niemiły ...
Co to za róznica kim jestem i ile mam lat.
Pytanie było proste, jak wyglada droga do uzyskania praktyk z Navu ,krok po kroku, od wejscia do budynku navu ....
Nie wiesz co to nie pisz, proste !
Twojej wywody są nie na miejscu. !

PRZYGŁUPIE ...
Dopiero mogę być NIEMIŁY BEZPŁCIOWCU ... !!!

---
WIEM CO PISZĘ i staram się rzetelnie odpowiadać na tematy ... "w których siedzę" ...
---
Niemniej , lubię wiedzieć , do kogo konkretnego , kieruję odpowiedzi !!!.
Inaczej jest jak Kobieta stara się o praktykę , a inaczej jak Facet .
Inaczej jest , jak starający się o pracę są młodzi + 18
A inaczej jest jak są STARZY + 55 ...
---
Jednymi słowy jesteś Pajacowatym bezpłciowcem a Ja z Takimi Wynaturzeniami nie prowadzę Konwersacji ...
---
BĘC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SENTI napisał:jasne ty rzetelny przeciez ty jestes najbardziej zaczepna osoba na forum uwielbiasz strofowac i sie wymadrzac przypominasz mi tego pajaca Rostowskiego co ukradl ludzia pieniadze z OFE on tez byl rzetelny
ZAŚLEPIONA Tępoto Intelektualna ... !
Co jest takiego SPRZECZNEGO w tym , że się jest jednocześnie , Rzetelnym i Zaczepnym ?
---
A już najgłupsze z tego wszystkiego , co do tej pory czytałem , to twoje wywody porównawcze
...Ekonomi Finansowej / Rostowski/...
Z Luźną zabawą słowną , związaną bardziej z Kabaretem niż realnością ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
joanna justa wziol i napisal

pytanie techniczne
czy gender ma w dupie normalnych ludzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Piotr Wdaka
(nyinorge)
Nowicjusz
Hej, mowiac z doswiadczenia uzyskanie praktyki bedzie ciezkie do osiagniecia. Wynika to z faktu, ze rzad zdecydowanie ukrocil polityke socjalna co wiaze sie z trudniejszym dostepem do pieniedzy z NAV. Praktyk bezplatnych nie ma tak wiec jedyna mozliwosc to praktyki platne.

Procedura jest prosta. Znajdujesz potencjalnie zainteresowanego pracodawce, on wypelnia wszelkie dokumenty i wysyla o Twojego oddzialu Nav. Dokumenty sa rozpatrywane i Ty wraz pracodawca dostaniesz odpowiedz. Niestety pochodzac z EU w 2014 bedzie graniczylo to z cudem.

To co moge Ci zasugerowac to umow sie telefonicznie na spotkanie ze swoim kundebehandlerem i popros aby patrzac na Twoje CV, papiery etc. ocenil czy masz jakies szanse, a noc widelec. W Norwegii wszystko zalezy od czlowieka ktory Cie obsluguje i jego checia takze dzialaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok