czaarny7 napisał:
Witam !!!
Mam taki problem, mianowicie chodzi o to że zostałem przyjęty do pracy 24 października 2013 na okres 3 miesięcy do 22 stycznia 2014. Z pracodawcą pojechałem do Skata złożyć papiery o kartę podatkową, po wypełnieniu z pomocą pracodawcy zostałem poinformowany że karta przyjdzie do mnie w ciągu paru dni. Jednak się tak nie stało ponieważ mój pracodawca wpisał adres swojej firmy która mieściła się jakieś 100 km dalej i z którego to adresu już nie korzysta ponieważ mieszka gdzie indziej. Przez to wszystko zacząłem pracę dopiero 20 stycznia 2014 dwa dni przed końcem umowy po tym jak sam po wielu próbach wyjaśnienia wszystkiego w skacie dowiedziałem się że ta właśnie karta znajduje się pod innym adresem niż powinna (oczywiście sam ze znajomym po nią pojechałem). Po 2 dniach pracy jak już wyrobiliśmy "zieloną kartę" do wyrobienia której była potrzebna karta podatkowa pracodawca przyszedł do mnie po wielu zapytaniach z nową umową od 21 stycznia 2014 do 14 lutego 2014.
Pytanie moje jest takie czy pracodawca chociaż ma jeszcze zlecenia może wystawić mi umowę tylko od 21 stycznia do 14 lutego gdzie większość pracowników po pierwszych 3 miesiącach dostali umowę co najmniej na 6 miesięcy. I czy pracodawca powinien mi zapłacić
za ten okres oczekiwania na podjęcie pracy z racji jego błędu.
Ta ta... Nie mozna było wymyślić nic głupszego ?