Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
14 Posty
Axel 714
(Axel714)
Wiking
Jeśli masz na swoim profilu w Nav informację "Klar til beregning" to wkrótce powinnaś dostać przelew. W momencie kiedy wydają dyspozycję przelewu w miejscu informacji "klar til beregning" pojawi się kwota brutto z której zostanie ściągnięty podatek zgodnie z Twoją kartą podatkową. Po pojawieniu się kwoty brutto szczegóły przelewu możesz podejrzeć w zakładce "Utbetaling".

Przy dochodzie 156 tys wysokość dagpenger to około 3740 na dwa tygodnie brutto, jeśli masz dzieci poniżej 18 roku życia to dochodzi 18 koron dziennie na każde z nich.

To czy masz wypełnione CV, i czy jest to zrobione prawidłowo nie ma wpływu na termin płatności. Takie kwestie są wyjaśniane na spotkaniu w Nav na które zapewne zostaniesz wezwana.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
KATARZYNA LISIECKA
(LISICA123)
Wiking
Dziękuję za pomoc i odpowiedź

W takim razie czekam cierpliwie na dalszy rozwój sytuacji, mam tylko nadzieję, że szybko się sprawa wyjaśni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
LISICA123 napisał:
a pracuję w Norge już 13 lat....
i jakos przestalo mi sie chciec to czytac dalej.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Iwona Lubik
(iwkusia)
Wiking
PODEJDZ I ZAPYTAJ ....nie mniej meldekort slij w terminie...bo nawet jak jeszcze nie masz kasy to ja dostaniesz wyrownana/oczywiscie jak ci przynaja dagpenger/.
wczesniej dostajesz decyzje o przyznaniu ci prawa do dagpenger...a pieniadze sa zawsze od poniedzialku do srody po wyslanym meldekort
pozdrawiam Iwka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
LISICA123 napisał:
Bardzo proszę o pomoc, orientuje się jeszcze ktoś po jakim okresie od zarejestrowania w nav powinnam dostać pierwsze pieniądze?????
napisz do"Przyjaciolki"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
GRZEGORZ DUSZKIEWICZ
(DUSZKIEWICZ)
Wiking
WITAM.
JA TEZ JESTEM W TAKIEJ SYTUACJI.
MAM JUŻ WYLICZENIE ILE DOSTANĘ PIENIĄŻKÓW .
MUSISZ NACISKAĆ NAV .
JEDNAK MUSISZ POCZEKAĆ OKOŁO MIESIĄC , NA TO CZY CI ZAPŁACĄ . POTEM IDŹ DO NAV-u
I POPROŚ O FORMULARZ [WNIOSEK] O ZAPOMOGĘ NA CELE SOCJALNE . MOŻE W TEN SPOSÓB PRZYSPIESZY WYPŁATĘ TWOICH ŚWIADCZEŃ , PONIEWAŻ BĘDĄ MUSIELI PŁACIĆ PODWÓJNIE ZA ICH NIEKOMPETENCJĘ .
JA ZŁOŻYŁEM WNIOSEK 13-12-2013 . JUTRO IDĘ PO TEN WNIOSEK O ZAPOMOGĘ .....
TO CO ZAROBIŁAŚ BRUTTO Z TRZECH OSTATNICH LAT WYBIORĄ NAJLEPSZY ROK , POMNÓŻ
TO RAZY 60% , TAK TERAZ PŁACĄ . TYLE MI WYLICZYLI ....

POZDRAWIAM.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok