Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zlozenie wniosku o rodzinne - Norwegia

Czytali temat:
Mi mi MM (887 niezalogowanych)
4 Posty

(kaktus77777)
Wiking
Witam.Pracuje prawie dwa lata i szukam kogos kto jest w takiej samej sytuacji jak ja aby udzielil mi wskazuwek,chodzi o to ze jeste zameldowany w Norwegi a syn z narzeczona w Polsce,nie posiadam meldunku w kraju bo byl on mi nie potrzebny!Zamierzam zlozyc wniosek o rodzinne ale dowiedzialem sie ze dziecko musi byc zameldowane tam gdzie ja i co mam teraz zrobic?Dzwonilem tez do firmy zajmujacej sie zalatwianiem rodzinnego ale wole sie upewnic i poradzic bo ruzne sa przypadki a maluzenstwem nie jestesmy lecz razem mieszkamy,czy mozna spozadzic oswiadczenie?A moze teraz sie zameldowac tam gdzie oni?Prosze o jakies informacje,dziekuje i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Najpierw musisz poduczyć się polskiego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak nauczy się ortografii ....to następnie trzeba trzeba się ożenić z narzeczoną co by być małużeństwem i zameldować się razem , potem wypełnić wnioski do NAV . od tego terminu dostaniesz rodzinne ...na pewno nie za wcześniejszy okres
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Adrian jaayymmm
(adikk)
Wiking
Czy na tym forum ludzie nie moga normalnie odpowiedziec co sie z wami dzieje ludzie zachowujecie sie jak byscie wszystkie rozumy pozjadali widzialby kto ze wy tacy madzy i idealni jestescie to takie prostackie...bo koles szybko wklepal tekst nie zauważyl ze zle sie mu wpisalo i do to odrazu powod do ataku i wysmiania nie do odpowiedzi na pytanie az sie przez takich jak wy na to forum wchodzic nie chce co z wami jest ? Ciekawe czy bedziecie w stanie odpowiedziec normalnie czy wysmiejecie albo sie spalilem bo blad ortograficzny zrobilem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
adikk napisał:
Czy na tym forum ludzie nie moga normalnie odpowiedziec co sie z wami dzieje ludzie zachowujecie sie jak byscie wszystkie rozumy pozjadali widzialby kto ze wy tacy madzy i idealni jestescie to takie prostackie...bo koles szybko wklepal tekst nie zauważyl ze zle sie mu wpisalo i do to odrazu powod do ataku i wysmiania nie do odpowiedzi na pytanie az sie przez takich jak wy na to forum wchodzic nie chce co z wami jest ? Ciekawe czy bedziecie w stanie odpowiedziec normalnie czy wysmiejecie albo sie spalilem bo blad ortograficzny zrobilem.....
LUDZIE na Tym Forum Również szybko i w pośpiechu odpowiadają ... !!!
---
I dlaczego mają być bardziej normalniejsi od PISZĄCYCH durnowate pytania !? .
---
Jeżeli ktoś chce zadać pytanie w poważnym temacie to powinien do tej czynności się przygotować .
Nawet gdyby pisał z płatnej Kawiarenki internetowej .
---
W innym przypadku Ośmiesza siebie ... Oraz nie szanuje tych do których zwraca się o poradę !!!.
---
Ciekawe jak teraz ty się zachowasz i jaką udzielisz odpowiedź .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
adikk napisał:

Drogi nowy forumowiczu! To nie jest wysmiewanie, ani atak. To tylko najczystsza prawda. Jak mam rozumiec twoja wypowiedz, skoro nie ma w niej przecinkow? Wtedy tekst mozna interpretowac w sposob dowolny.

PS
Dobrze podzielilem na zdania Twa wypowiedz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Karol.Ky napisał:
adikk napisał:

Drogi nowy forumowiczu! To nie jest wysmiewanie, ani atak. To tylko najczystsza prawda. Jak mam rozumiec twoja wypowiedz, skoro nie ma w niej przecinkow? Wtedy tekst mozna interpretowac w sposob dowolny.

PS
Źle siadaj!!! 2+
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
AndersB napisał:
Karol.Ky napisał:
adikk napisał:

PS
Źle siadaj!!! 2+

Lee, a tak sie staralem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
adikk chciał napisać:
Czy na tym forum ludzie nie moga?
normalnie?
odpowiedziec co sie z wami dzieje?
ludzie zachowujecie sie?
jak byscie wszystkie rozumy pozjadali?
widzialby kto?
ze wy tacy?
madzy?
i idealni?
jestescie to takie?
prostackie...bo koles szybko wklepal ?
tekst nie zauważyl?
ze zle sie mu wpisalo?
i do to odrazu powod do ataku?
i wysmiania?
nie do odpowiedzi na pytanie?
az sie przez takich jak wy na to forum wchodzic nie chce co z wami jest ? Ciekawe czy bedziecie w stanie odpowiedziec normalnie czy wysmiejecie albo sie spalilem bo blad ortograficzny zrobilem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(kaktus77777)
Wiking
Nie bac taki madry jak chcesz to mozemy sie spotkac i cie naucze wegierskiego!!!!Tylko tak potrafisz dokuczac to zapraszam domnie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok