Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

pobyt w szpitalu i koszty z tym zwiazane jesli nie - Norwegia

16 Postów
Michał Compaq
(MichalCompaq)
Wiking
witam wszystki bylem w norwegi i trafilem tam do szpitala nie majac ubezpieczenia bo bolal mnie brzuch ze 4 dni i wkoncu zdecydowalem sie pojsc do szpital tam powiedzieli mi ze to jakas bakteria albo wirus przelezalem w szpitalu dobe zrobili mi badanie krwi moczu ogolnie podstawowe badania i dali mi 2-3 kroplowki i nastepnego dnia wyszedlem do domu a teraz przyszlo mi 55 tys koron do zaplaty czy ktos mi pomoze w tej sprawie dlaczego koszty sa tak wysokie i jak mozna ten problem rozwiazac nie jestem w stanie tyle zaplacic spodziewalem sie nizszych kosztow BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
MichalCompaq napisał:
witam wszystki bylem w norwegi i trafilem tam do szpitala nie majac ubezpieczenia bo bolal mnie brzuch ze 4 dni i wkoncu zdecydowalem sie pojsc do szpital tam powiedzieli mi ze to jakas bakteria albo wirus przelezalem w szpitalu dobe zrobili mi badanie krwi moczu ogolnie podstawowe badania i dali mi 2-3 kroplowki i nastepnego dnia wyszedlem do domu a teraz przyszlo mi 55 tys koron do zaplaty czy ktos mi pomoze w tej sprawie dlaczego koszty sa tak wysokie i jak mozna ten problem rozwiazac nie jestem w stanie tyle zaplacic spodziewalem sie nizszych kosztow BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!

A to żadnego ubezpieczenia nawet w PL nie posiadałes?
Stać cie było by wyjechać do NO ale nie na ubezpieczenie turystyczne 200zl?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Michał Compaq
(MichalCompaq)
Wiking
nom myslalem ze ma a nie upewnilem sie bo to byl moj pierwszy wyjazd ze granice i nie wizialem co i jak ;/ niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Michał Compaq
(MichalCompaq)
Wiking
jestem w stanie zaplacic ale nie 30 tys zl za 1 dzien w szpitalu mozliwe ze sie pomylili czy takie sa koszta w norwegi bo jak czytalem na necie to pisza ze doba kosztuje 3.000tys koron a nie 55tys
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
MichalCompaq napisał:
jestem w stanie zaplacic ale nie 30 tys zl za 1 dzien w szpitalu mozliwe ze sie pomylili czy takie sa koszta w norwegi bo jak czytalem na necie to pisza ze doba kosztuje 3.000tys koron a nie 55tys

Badania były drogie i gotowe
A twojego drugiego postu to nie rozumiem to miałeś to ubezpieczenie w PL czy nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Michał Compaq
(MichalCompaq)
Wiking
nie mialem ubezpieczenia da sie cos z tym zrobic ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MichalCompaq napisał:
Niestety...!!!
NIE DA SIĘ NIC z tym zrobić , poza Pismem do Szpitala o rozłożenie całej Kwoty na Logiczne raty ! .
---
Jak Olejesz sprawę to za Rok zjawi się Polski Komornik z kwotą do zapłaty DWA RAZY WIĘKSZĄ plus komornicze opłaty ... 15% od całości zadłużenia ... .
---
Zapamiętaj do końca Swego Życia jedną Prawną Zasadę ...!!!
---
Nieznajomość danego prawa , nie zwalnia od odpowiedzialności , a w niektórych przypadkach , wręcz podwaja WYROKI ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
MichalCompaq napisał:

Jest takie przysłowie"mądry Polak po szkodzie"
teraz tylko płacz i płac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
MichalCompaq napisał:

Zawsze mzoesz sprzedac troche tego alkoholu ze zdjecia profilowego. A tak na powaznie, znajomy byl w podobnej sytuacji, tez robil na czarno. Zaspiewali mu cos kolo 100000 kr za niecaly tydzien. Jedyne co zrobili to rozlozyli platnosc na raty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Michał Compaq
(MichalCompaq)
Wiking
no dzieki za odpowiedz i tak bede kombinowal ale tez widze to czarno a kolega co splaca to ?? kurde jak tak to wspolczuje mu to jest jakis koszmar
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok