Gabriel napisał:
Yatsek napisał:... w takim razie wytlumacz mi jedna rzecz...
... zwykle godziny mam tabelltrekk...
... nadgodziny juz mam prosentstrekk...
zwykle tabela... nadgodziny procent...
Wszystko zależy w jakim sektorze gospodarki pracuje dana osoba .
W Przemyśle i Budownictwie są ograniczenia dla nadgodzin , bo Ludzie by w pracy padli na ryj !!! .
---
Budowlanka do nadgodzin MUSI mieć odrębną Zgodę i dlatego te godziny są inaczej trochę oprocentowane .
---
Jednak Ja dając ten przykład ,Tej Kobiecie , nie brałem aż tak dokładnie tego pod uwagę .
---
Ponieważ Jej pytanie , dotyczyło w ogóle ,czy jest naliczany podatek .
---
OGÓLNIE
Tak jak pisałem w pierwszym poście .
Każda korona legalnie zarobiona , bez względu w jakim systemie , jest zawsze opodatkowana prędzej czy też później .
Pozdrawiam
Jacku
zeby nie padli na ryjek to akurat reguluje kodeks pracy a nie podatki...
www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006
strona 10 i 11
)
'
ps. a co do tej idiotki co mysli ze tu wszystko jest gratis, to dla niej i tak za duzo informacji na raz... no bo jak to tak miec opodatkowane nadgodziny... hmmm
Yatsek napisał:... w takim razie wytlumacz mi jedna rzecz...
... zwykle godziny mam tabelltrekk...
... nadgodziny juz mam prosentstrekk...
zwykle tabela... nadgodziny procent...

Wszystko zależy w jakim sektorze gospodarki pracuje dana osoba .
W Przemyśle i Budownictwie są ograniczenia dla nadgodzin , bo Ludzie by w pracy padli na ryj !!! .
---
Budowlanka do nadgodzin MUSI mieć odrębną Zgodę i dlatego te godziny są inaczej trochę oprocentowane .
---
Jednak Ja dając ten przykład ,Tej Kobiecie , nie brałem aż tak dokładnie tego pod uwagę .
---
Ponieważ Jej pytanie , dotyczyło w ogóle ,czy jest naliczany podatek .
---
OGÓLNIE
Tak jak pisałem w pierwszym poście .
Każda korona legalnie zarobiona , bez względu w jakim systemie , jest zawsze opodatkowana prędzej czy też później .
Pozdrawiam
Jacku
zeby nie padli na ryjek to akurat reguluje kodeks pracy a nie podatki...
www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006
strona 10 i 11

'
ps. a co do tej idiotki co mysli ze tu wszystko jest gratis, to dla niej i tak za duzo informacji na raz... no bo jak to tak miec opodatkowane nadgodziny... hmmm