Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Marek paweł nowak Kamil Es. Adriann Daniel Bąk (2932 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
Yatsek napisał:... w takim razie wytlumacz mi jedna rzecz...
... zwykle godziny mam tabelltrekk...
... nadgodziny juz mam prosentstrekk...
zwykle tabela... nadgodziny procent...

Wszystko zależy w jakim sektorze gospodarki pracuje dana osoba .
W Przemyśle i Budownictwie są ograniczenia dla nadgodzin , bo Ludzie by w pracy padli na ryj !!! .
---
Budowlanka do nadgodzin MUSI mieć odrębną Zgodę i dlatego te godziny są inaczej trochę oprocentowane .
---
Jednak Ja dając ten przykład ,Tej Kobiecie , nie brałem aż tak dokładnie tego pod uwagę .
---
Ponieważ Jej pytanie , dotyczyło w ogóle ,czy jest naliczany podatek .
---
OGÓLNIE
Tak jak pisałem w pierwszym poście .
Każda korona legalnie zarobiona , bez względu w jakim systemie , jest zawsze opodatkowana prędzej czy też później .

Pozdrawiam
Jacku

zeby nie padli na ryjek to akurat reguluje kodeks pracy a nie podatki...

www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006
strona 10 i 11 )
'
ps. a co do tej idiotki co mysli ze tu wszystko jest gratis, to dla niej i tak za duzo informacji na raz... no bo jak to tak miec opodatkowane nadgodziny... hmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:... zeby nie padli na ryjek to akurat reguluje kodeks pracy a nie podatki...www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006 strona 10 i 11
... hmmm

Oj Jacku więcej Powagi i roztropności
PROSZĘ .
DOBRZE ,że się PYTA i nie ważne w jakiej akurat Formie .
Gorzej było by natomiast , gdyby tylko słyszała i w pracy robiła awanturę .
---
NATOMIAST

Kodeks Pracy , reguluje stan rzeczy BEZPOŚREDNIO ...!
Skatt natomiast , przez większy podatek od nadgodzin , TYLKO POŚREDNIO ...!
---
Niemniej jeżeli ktoś Myśli Tylko Ekonomiczno Finansowo , to i tak przeliczy iż opłaca się , zapłacić większy Podatek od nadgodzin i mieć więcej kasy na koncie , pod każdym wymiernym aspektem .
---
A czas wolny dla siebie i rodziny , oraz własne zdrowie , odłoży na później ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
Yatsek napisał:... zeby nie padli na ryjek to akurat reguluje kodeks pracy a nie podatki...www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=93006 strona 10 i 11
... hmmm

Oj Jacku więcej Powagi i roztropności
PROSZĘ .
DOBRZE ,że się PYTA i nie ważne w jakiej akurat Formie .
Gorzej było by natomiast , gdyby tylko słyszała i w pracy robiła awanturę .
---
NATOMIAST

Kodeks Pracy , reguluje stan rzeczy BEZPOŚREDNIO ...!
Skatt natomiast , przez większy podatek od nadgodzin , TYLKO POŚREDNIO ...!
---
Niemniej jeżeli ktoś Myśli Tylko Ekonomiczno Finansowo , to i tak przeliczy iż opłaca się , zapłacić większy Podatek od nadgodzin i mieć więcej kasy na koncie , pod każdym wymiernym aspektem .
---
A czas wolny dla siebie i rodziny , oraz własne zdrowie , odłoży na później ...

no kurwa... ale ona zadala pytanie na poziome przedszkola, nie uzywajac glowy w ogole... zajebala pytanie bo akurat tak jej sie w glowce cos urodzilo... nawet nie pomyslala sama....

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:.. ale ona zadala pytanie...
Z czasem się "wyrobi" i będzie składniej działać na Forum w dziale Pytania ...
---
Po za tym zapominasz o jednym ...
---
Zwykła rasowa Kobieta , myśli tylko i wyłącznie jedną częścią ciała ...................... !
---
I to wcale nie jest osąd i stwierdzenie , wydane Przez mężczyznę , ale przez "Światłą" i wyemancypowaną Kobietę !.
---
Dlatego , wcale a wcale nie rozumiem , Twojej Frustracji , na tym ulotnym Polu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Zuza zaworska
(jeeona25)
Nowicjusz
ta kobieta gabrielu dziękuje ci za zainteresowanie co niektórzy sa z lekka za bardzo zdenerwowani wyluzujcie, kazdy zawsze od czegoś zaczyna , nikt nie jest alfą i omega a pytania sa po to zeby je zadawać, na nowe słabo inteligentne komentarze nie odp szkoda czasu
p.s. miałam na myśli budowlanke dzieki spokojnej nocy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Zuza zaworska
(jeeona25)
Nowicjusz
zwykła rasową kobieta, skladniej bede działać na forum? pytanie na poziomie przedszkola? pytanie zadane bez sprawdzenia wczesniej ?
ha ha ha przepraszam panów , widocznie panowie jestescie nadzwyczaj inteligentni a ja panów uraziłam własnym pytaniem jakże nie przemyślanym , chyba panowie macie problem ze soba wyluzujcie i nie obrażajcie kiedy nie znacie bo mysle ze mogłabym was zaskoczyć do idiotki mi daleko raczej hehe pytanie w czyimś imieniu zadałam, ja sama w Norwegii jestem przejazdem ale cóż najprościej ocenić z góry i obrazić gratuluje brawa na stojąco!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jeeona25 napisał:
ta kobieta gabrielu dziękuje ci za zainteresowanie co niektórzy sa z lekka za bardzo zdenerwowani wyluzujcie, kazdy zawsze od czegoś zaczyna , nikt nie jest alfą i omega a pytania sa po to zeby je zadawać, na nowe słabo inteligentne komentarze nie odp szkoda czasu
p.s. miałam na myśli budowlanke dzieki spokojnej nocy

Widzisz problem w tym , że zamiast od razu opisać problem jaki ciebie nurtuje , Rozłożyłaś go na parę postów i to tylko dlatego iż byłaś "ciągnięta" za uszy ! .
---
Dlatego te drobne frustracje u większości .
---
Masz szczęście , że ten problem wyszedł w sobotni wieczór , gdzie większość dysydentów , raczy się ciepłą okowitą i ogórkami kiszonymi ...
---
Inaczej było by STRASZNIE jednak zarazem wesoło .
---
Jeżeli ten ktoś pracuje w budowlance , to zaliczka na podatek od nadgodzin może być obliczana z niezmiennej stopy 36% .
Dokładnie tak jak zauważył >@YASTEK< , a reszta godzin , już ze zwykłej tabeli , jaka jest tej Osobie przypisana .
---
Niemniej to i tak w końcowym rocznym rozliczeniu , niczego nie zmienia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gabriel napisał:
Yatsek napisał:... w takim razie wytlumacz mi jedna rzecz...
... zwykle godziny mam tabelltrekk...
... nadgodziny juz mam prosentstrekk...
zwykle tabela... nadgodziny procent...

Wszystko zależy w jakim sektorze gospodarki pracuje dana osoba .
W Przemyśle i Budownictwie są ograniczenia dla nadgodzin , bo Ludzie by w pracy padli na ryj !!! .
---
Budowlanka do nadgodzin MUSI mieć odrębną Zgodę i dlatego te godziny są inaczej trochę oprocentowane .
---
Jednak Ja dając ten przykład ,Tej Kobiecie , nie brałem aż tak dokładnie tego pod uwagę .
---
Ponieważ Jej pytanie , dotyczyło w ogóle ,czy jest naliczany podatek .
---
OGÓLNIE
Tak jak pisałem w pierwszym poście .
Każda korona legalnie zarobiona , bez względu w jakim systemie , jest zawsze opodatkowana prędzej czy też później .

Pozdrawiam
Jacku

podziękuj baranie, że za tobą chodzi cały czas i poprawia
vide chociażby używanie opon zimowych w Norwegii
w doradzaniu ludziom taki sam z ciebie fachowiec jak i pewnie w murowaniu, prowadzeniu sprzętu budowlanego, ciesielce i zbrojarstwie
zastanawiam się nawet jak ci to szło z ukręcaniem łbów młodym mewom
jak robiłeś to tak samo fachowo jak i resztę swoich zadań, to biedne te mewiątka
ileż to się musiało nacierpieć zanim gabryś mu łeb ukręcił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie ma znaczenia w jakim systemie pracy sie pracuje bo podatek jest zawsze jeden czyli placimy od swojej karty podatkowej Gabriel , a nie od jakiejs nedzy zwiazanej z tym co robimy

chyba ze ty Gabriel masz jakis niedowlad mozgu to byc moze masz jakis rabat czy przywilej jako osoba niepelnosprawna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
Jeżeli ten ktoś pracuje w budowlance , to zaliczka na podatek od nadgodzin może być obliczana z niezmiennej stopy 36% .
Dokładnie tak jak zauważył >@YASTEK< , a reszta godzin , już ze zwykłej tabeli , jaka jest tej Osobie przypisana .
---
Niemniej to i tak w końcowym rocznym rozliczeniu , niczego nie zmienia .

ten procent to jest zapisany na karcie podatkowej... i nie musi byc 36%...
mozesz miec tabele 7100 i 48% na przyklad... albo tabele i 26%... albo same procenty...
albo tabela i procenty....

nie musisz pracowac konie3cznie w budowlance... kazdy tak ma niezaleznie od sektoru w ktorym pracuje....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok