Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zwolnienie lekarskie, dyscyplinarne masakra...... - Norwegia

Czytali temat:
Artur Malek Mirek Biłek darek czyżowicz Andrzej Wolski Grabek3 Piotr2177 (3427 niezalogowanych)
12 Posty
Malgorzata Sadowska
(MaggieSad)
Wiking
Zlozylem wypowiedzenie w niedziele, informjac tez ze skrecilem kolano. Mam papiery ze szpitala, w pon dostalem od lege na 14 dni, przekazalem tez w pon je szefowi, I teraz najlepsze, dzis po poldniu dostalem maila, ze zostalem zwolniony 31/10/2013. Wraz z ostatnia wyplata [dzis] nie dostalem ferypengi. Zwolnienie jest dyscyplinarne, ze niby ja mu grozilem i jego kierownik to potwierdzi. Nie grozilem mu dla jasnosci, co robic? Co z chorobowym, dostane pieniadze? Co z ferypenga?pomocy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MaggieSad napisał:
Zlozylem wypowiedzenie w niedziele,
a jesteś żyd?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
MaggieSad napisał:
nie dostalem ferypengi. (...) Co z ferypenga?pomocy

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
MaggieSad napisał:
Zlozylem wypowiedzenie w niedziele, informjac tez ze skrecilem kolano. Mam papiery ze szpitala, w pon dostalem od lege na 14 dni, przekazalem tez w pon je szefowi, I teraz najlepsze, dzis po poldniu dostalem maila, ze zostalem zwolniony 31/10/2013. Wraz z ostatnia wyplata [dzis] nie dostalem ferypengi. Zwolnienie jest dyscyplinarne, ze niby ja mu grozilem i jego kierownik to potwierdzi. Nie grozilem mu dla jasnosci, co robic? Co z chorobowym, dostane pieniadze? Co z ferypenga?pomocy

Co to jest Ferypenga?? Translator mi nie tlumaczy tego.

Jak to w niedziele?? Jak to zlozylez?? Czy ktos to odebral ?? Czy na biurku zostawiles??

hhhhhhrrrrr powiedz cos wiecej bo jak na razie widze ze wszystko zle robisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
meila nie masz obowiazku czytac
zreszta zobacz warunki wypowiedzenia
opsigelse powinnes dostac na pismie i pokwitowac i powinno zawierac okreslone przez prawo zdania co do odwolania
wyslij listem poleconym za potwierdzeniem odbioru wezwanie do wyplaty feriepenger
zwolnienie ma ci zaplacic potem placi nav
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Malgorzata Sadowska
(MaggieSad)
Wiking
wypowiedzenie wyslalem mailem zeskanowane w niedziele, a potem poczta w pon [za potwierdzeniem]
ferypenga....sorry bardzo dobrze znam angielski i najzwyczajniej nie uzywam norweskiego
dobrze wysle liste wezwanie do zaplaty za wakacje, bo rozumiem, ze to powinno byc z ostatnia wyplata?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Nie wiem czy się śmiać, czy płakać Może ty jako organista pracujesz i w niedziele wypowiedzenie dajesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
MaggieSad napisał:
wypowiedzenie wyslalem mailem zeskanowane w niedziele, a potem poczta w pon [za potwierdzeniem]
ferypenga....sorry bardzo dobrze znam angielski i najzwyczajniej nie uzywam norweskiego
dobrze wysle liste wezwanie do zaplaty za wakacje, bo rozumiem, ze to powinno byc z ostatnia wyplata?

nie dalo sie osobiscie?? powinienes dostac kopie z podpisem i data ze ktos to odebral, czyli mailowo poinformowales szefa o swoich zamiarach i on Cie zaskoczyl rano w poniedzialek,

wspominales cos o chorobowym, zwolniles sie na chorobowym ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MaggieSad napisał:
Znaczy ,że te wypowiedzenie ... też złożyłeś Mejlem !? .
---
Cóż , Kij ma dwa końce , jak wszem wiadomo .
---
I czym wojujesz , od tego przeważnie giniesz ...!!! .
---
Uważałeś Norga za głupka , a to On akurat , jest w tym przypadku i silniejszy i mądrzejszy ! .
---
Cóż , Polakiery uczą się najlepiej ... na własnej głupocie . !
I to tylko wtedy , gdy to jakoś logicznie do Nich dociera !!! .
---
Teraz , to Tylko DUŻO kasy i przebiegły Adwokat , jest w stanie naprostować to co sam naważyłeś !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
pracodawca nie moze go zwolnic na chorobowym za to sam pracownik moze zlozyc wypowiedzenie
zreszta wazne sa daty pracownik jest o krok przed ,,cwaniaczkiem Norweskim

a oskarzenie sie dupy nie trzyma bo powinie dostac je 31 w czwartek albo 1 piatek
a nie we wtorek

jeszcze pytanie gdzie skrecil kolano w pracy ,w drodze do pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok