Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Potrzebna pomoc / porada - Norwegia

Czytali temat:
(585 niezalogowanych)
4 Posty
Łukasz B
(lukaszbe300)
Wiking
Czy mozecie cos poradzic w takiej oto sytuacji :

Zaczołem pracować okolo miesiac temu zbliza sie moment wyplaty a ja nie mam konta w banku załozonego , poniewaz nie mam tabeli ze skatty ktora jest potrzebna przy zalozeniu konta taak mi powiedziala pani w banku ( DNB )

//// dokumenty zlozylem 9 padziernika w skatt z tego co sie dowiedzialem w skkatt pani powiedziala ze 14 pazdz zostalo do mnie wyslane na adres ktory podalem ,chcialem tylko zaznaczycc ze nie mialem naklejiki z imieniem i nazwiskiem na skrzynce i najprawdopodobniej poszedl zwrot .

Bylem w skatt poprosic o kopie ale pani wydrukowala mi jakis swistek ktory niestety w banku nie chca uwzglednic ,bo mowia ze musze miec tabelke ze skatt .

Podpowiedzcie jak to mozna zalatwic ,mam tak naprawde pare dni na zalatwienie konta zeby mogl mi pracodawca przelac wynagrodzenie

Z gory dziekuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jaki to niby swistek ci wydrukowali w skatteetaten ?? chyba nie jesteś do końca kumaty .... albo ci przyznali tę tabelę podatkową albo nie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Bylem w skatt poprosic o kopie ale pani wydrukowala mi jakis swistek ktory niestety w banku nie chca uwzglednic ,bo mowia ze musze miec tabelke ze skatt

co to znaczy swistek ?
potrzebujesz numer personalny a nie tabele podatku do banku
zmien bank
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Łukasz B
(lukaszbe300)
Wiking
numer personalny posiadam ( d-number ) - który wyrobiłem sobie juz wczesnije jak bylem kilka miesiey temu w norwegii

Tak jak napisałem wczesniej byłem w skatt złozyłem papiery o karte podatkowa ,ale do tej pory jej nie otrzymałem .

W piatek byłem w skatt poprosic o wydrukowanie kopi karty podatkowej i pani mnie uraczyla taka odpowiedzia ;

Zostało wysłane do pana na adres 14 pazdziernika i czy mial pan naklejke na skrzynce z imieniem i nazwiskiem ,ale wtedy akurat nie mialem - teraz juz mam - . - Nie orientujecie sie czy w takim ukladzie poszedl zwrot do skatt Z powrotem ?

(I czy wysla mi ponownie ? )

Długo nie myslac poprosilem pania o wydrukowanie kopi ,bo skoro mnie zarejestrowali w systemie to moze mi wydrukowac kopie.

Wydrukowala mi jakas kopie,ale nie ma na niej zadnej tabeli ktora jest potrzebna do przedlozenia w banku ( warunek konieczny )

Konta nie mam dalej wyplata za pare dni i nie bardzo wiem co robic w tej sytuacjii .

Czekac az wysla ponownie , czy w poniedzialek udac sie jeszcze raz do skatt i poprosic o wydrukowanie duplikatu z tabela jaka mi przyznali ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
zadna tabela nie potrzebna jest do zalozenia konta w banku .potrzebny ci numer pers norweski nadany i paszport i zakladasz konto w banku .Tobie jest potrzebna tabela dla pracodawcy zeby mogli ci wplacic pieniadze na konto zgodnie z tabela bo inaczej zabiora ci na podatek 50% .Bank nie ineresuje sie ile ty bedziesz placic podatku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Basia40 napisał:
zadna tabela nie potrzebna jest do zalozenia konta w banku .potrzebny ci numer pers norweski nadany i paszport i zakladasz konto w banku .Tobie jest potrzebna tabela dla pracodawcy zeby mogli ci wplacic pieniadze na konto zgodnie z tabela bo inaczej zabiora ci na podatek 50% .Bank nie ineresuje sie ile ty bedziesz placic podatku .
Konto kontem,ale
to pracodawca potraca zaliczke na podstawie karty podatkowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Dominik W
(mino6)
Wiking
Łukasz jak skończyła się ta sytuacja? Ja teraz czekam na tabele i numer personalny, minęły już trzy tygodnie i nic mi nie przyszło a w skatt babka powiedziała mi że do 2 tygodni dostane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
mino6 napisał:
Łukasz jak skończyła się ta sytuacja? Ja teraz czekam na tabele i numer personalny, minęły już trzy tygodnie i nic mi nie przyszło a w skatt babka powiedziała mi że do 2 tygodni dostane.

to trwa nawet do 5 tyg ( numer personalny ) wiec nie panikuj..... a tabele od tego roku pracodawca pobiera sobie sam droga elektroniczna....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok