Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Paszport dla niemowlaka - Norwegia

Czytali temat:
robert krety (739 niezalogowanych)
3 Posty
robert krety
(robert1980)
Wiking
Witam.
Jestesmy w trakcie kompletowania papierów potrzebnych do wydania paszportu dziecku. Na stronie ambasady wyczytałam,ze jeśli rodzice pozostają w nieformalnym związku to musza okazac się własnymi aktami urodzenia oraz aktem potwierdzenia ojcostwa. Gdzie możemy otrzymać papier potwierdzający ojcostwo?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Justyna J...
(jo_celyne)
Wiking
Jesli dziecko urodzilo sie tu w Norwegii to w szpitalu po porodzie daja pismo, na ktorym ojciec sklada swoj podpis i to wystarcza na potwierdzenie ojcostwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
robert1980 napisał:
Witam.
Jestesmy w trakcie kompletowania papierów potrzebnych do wydania paszportu dziecku. Na stronie ambasady wyczytałam,ze jeśli rodzice pozostają w nieformalnym związku to musza okazac się własnymi aktami urodzenia oraz aktem potwierdzenia ojcostwa. Gdzie możemy otrzymać papier potwierdzający ojcostwo?
pozdrawiam

To jakim cudem przujechaliscie granice z dzieckiem?
W walizce ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
robert krety
(robert1980)
Wiking
Dziekuje za rzeczowa odpowiedz Tak,po porodzie mój partner otrzymal ten papier ale w euforii zapomnial o nim kompletnie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok