Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Co teraz??Skattekort... - Norwegia

Czytali temat:
A ... Adam Peenar (1162 niezalogowanych)
1 Post

(Yolka)
Wiking
Witam!Dziś zauważylam,że moj mąż mocno przekroczył dochód podany w skattekort.Ma tabelę 7300,podatek 36%)Czy to znaczy,że będzi musiał dopłacić do podatku??Przekroczył tę kwote o ok.10 000...Jutro jedziemy na Świeta a ja chyba nie zasnę przez ta nadpłatę.Poroszę niech mnie Ktoś uświadomi,na co mam się przygotować...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yolka napisał:
Witam!Dziś zauważylam,że moj mąż mocno przekroczył dochód podany w skattekort.Ma tabelę 7300,podatek 36%)Czy to znaczy,że będzi musiał dopłacić do podatku??Przekroczył tę kwote o ok.10 000...Jutro jedziemy na Świeta a ja chyba nie zasnę przez ta nadpłatę.Poroszę niech mnie Ktoś uświadomi,na co mam się przygotować...
KOBIETO OPANUJ SIĘ....10tys NOK to nie jest mocno ani znacznie...!!!
Jaki to procent z całej zarobionej kwoty rocznej...???? ...5%...10%...
100tys.Nok to jest mocno...
JEŻELI NIE PRZEKROCZYŁ KWOTY 4OOOOONOK to podatek ROCZNY rozliczany będzie z kwoty 28%...
36% to ewentualny procent zaliczek na podatek ...
SPIJ SPOKOJNIE...
ŚWIĘTA SPĘDŹCIE SYTO I MIŁO...
A NOWY ROK SZAMPAŃSKO...
I tak Wam jeszcze sporo zostanie...W Nowym Roku...
I na pewno dostaniecie zwrot podatku a nie dopłatę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Yolka)
Wiking
Dziekuję za odpowiedż.Nie przekroczył 40 000...I tak nic nie rozumiem..Czasami popełnia sie błędy,jak się jeszcze nie zna języka,jest się w małej miejscowości gdzie prawie nikt nie mówi po polsku.Ale chyba większym błędem bylo to moje zapytanie tu na forum. Tak ,prawda,Panie Gabrielu,muszę się opanować.Ja też Panu zyczę udanych Świat i Szczęsliwego Nowego Roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
www.skatteetaten.no/pl/taxnorway/Arbeidstaker/
Yolka maz dostal teraz tabele na 2010 rok wiec nie mogl jeszcze nic przekroczyc Tabela 7300 to tabela uwzgledniajaca 10% ulge dla obcokrajowcow. Nie licz procentow bo sama widzisz ze na poczatku tabeli podatek wynosi on 0 a na koncu 49 %. Tak oczywiscie jest limit chyba 440 000 koron ale nie ma tragedi jak sie to przekroczy,placimy wtedy 9% topskkat od przekroczenia wiec nie sa to jakies astronomiczne kwoty.Zreszta kazdy liczy swojehihihihihi a wy skorzystacie tez z innych ulg co znacznie pomniejszy podatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Yolka, nie przejmuj się cyt.,,kobieto opanuj się...,,
To normalka u Gabriela...
Ale,ale....jak zostaniesz nadal na forum (zapraszam),
To możesz mieć niepowtarzalną okazję w uczestnictwie,, Buntu,, płci pięknej

PS.Jednakże odpowiedz otrzymałaś prawidłową i to się liczy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yolka napisał:
...Ale chyba większym błędem bylo to moje zapytanie tu na forum.
TO ZAPYTANIE BYŁO CAŁKIEM ZASADNE W TWOIM PRZYPADKU ... ,
niemniej w bardzo rozpaczliwy sposób ...
Stąd moja prośba o opanowanie się...
W taki sposób w jaki zadałaś pytanie ...to ja w taki sam sposób odpowiedziałem i TYLKO TYLE...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok