Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w porcie - Norwegia - Norwegia

Czytali temat:
DK_1993 quiter79 Natalia . Karol Karolek (6080 niezalogowanych)
2 Posty
Paweł Śmieja
(Smiejczew)
Wiking
Witam, jestem studentem i chciałbym poruszyć temat pracy w porcie. Na początku napiszę, że nigdy nie byłem w Norwegii.

Planuję w przyszłe wakacje na okres prawdopodobnie 2 miesięcy (lipiec, sierpień) wybrać się do Norwegii w celach zarobkowych. Nie chcę tego robić przez żadnego pośrednika, bo wolę zarobić pieniądze dla siebie a nie dla kogoś innego. Jestem dobrze zbudowany i silny. Jakie mam szanse, że po przyjeździe "w ciemno" znajdę fizyczną pracę w porcie - typu przeładunki itp? Ile można zarobić pracując fizycznie w porcie? Czy pracodawcy chętnie dają pracę ludziom, którzy na miejscu starają się o pracę?

Słyszałem, że tego typu praca jest bardzo ciężka, pracuje się czasami do 15 godzin dziennie, ale jest dobrze płatna. Ale sam nie wiem czy jest to sfera mitów czy faktów.

Jeśli ktoś miał styczność z tego typu pracą, ma jakieś namiary, albo informacje, byłbym bardzo wdzięczny za choćby radę. Wiem, zaczynam się interesować może za szybko, ale wolę mieć wszystko o wiele szybciej zaplanowane i ułożone.

Pozdrawiam, Paweł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Smiejczew napisał:
Jestem dobrze zbudowany i silny. Jakie mam szanse, że po przyjeździe "w ciemno" znajdę fizyczną pracę w porcie - typu przeładunki itp? Ile można zarobić pracując fizycznie w porcie? Czy pracodawcy chętnie dają pracę ludziom, którzy na miejscu starają się o pracę?

Słyszałem, że tego typu praca jest bardzo ciężka, pracuje się czasami do 15 godzin dziennie, ale jest dobrze płatna. Ale sam nie wiem czy jest to sfera mitów czy faktów.

A mi sie wydawalo, ze czas dzwigania ladunku na plecach minal i teaz mamy do tego dzwig

A tak na serio to szanse na zalapanie sie na taka prace sa prawdopodobnie zerowe.
Np. w porcie w Oslo pracuje przy przeladunku az.... 42 osoby:

e24.no/jobb/nho-krever-mer-produktivitet...earbeiderne/21114061
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Smiejczew napisał:
Witam, jestem studentem i chciałbym poruszyć temat pracy w porcie. Na początku napiszę, że nigdy nie byłem w Norwegii.

Planuję w przyszłe wakacje na okres prawdopodobnie 2 miesięcy (lipiec, sierpień) wybrać się do Norwegii w celach zarobkowych. Nie chcę tego robić przez żadnego pośrednika, bo wolę zarobić pieniądze dla siebie a nie dla kogoś innego. Jestem dobrze zbudowany i silny. Jakie mam szanse, że po przyjeździe "w ciemno" znajdę fizyczną pracę w porcie - typu przeładunki itp? Ile można zarobić pracując fizycznie w porcie? Czy pracodawcy chętnie dają pracę ludziom, którzy na miejscu starają się o pracę?

Jeśli ktoś miał styczność z tego typu pracą, ma jakieś namiary, albo informacje, byłbym bardzo wdzięczny za choćby radę. Wiem, zaczynam się interesować może za szybko, ale wolę mieć wszystko o wiele szybciej zaplanowane i ułożone.

Pozdrawiam, Paweł

Przyszle wakacje...? to troche czasu mamy na szczescie, nic sie nie martw bedziemy robic wszystko co mozliwe aby Ci pomoc. Bez posrednika ? Zaden problem, CZasem zdazaja sie firmy ktore daja mozliwosc pracowac dluzej niz 15 godzin dziennie, moze cos takiego chcialbys? Wiecej zarobisz wtedy ? hee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Paweł Śmieja
(Smiejczew)
Wiking
A mi sie wydawalo, ze czas dzwigania ladunku na plecach minal i teaz mamy do tego dzwig

A tak na serio to szanse na zalapanie sie na taka prace sa prawdopodobnie zerowe.
Np. w porcie w Oslo pracuje przy przeladunku az.... 42 osoby:

e24.no/jobb/nho-krever-mer-produktivitet-ut-av-havnearbeiderne/21114061

Cóż, dziękuję za informację, nie wiem po prostu jak to wygląda. Słyszałem też (nie wiem czy to prawda) o pracy w porcie przy rybach, jednakże wiele osób wypowiadało się o tym dosyć sceptycznie jako o naprawdę ciężkiej pracy w całkiem nieprzyjemnych warunkach (zapach, zimno), choć dla mnie to nie problem. Pomyślałem o takim rodzaju pracy, bo nie posiadam w sumie żadnych szczególnych kursów czy zezwoleń, prócz prawa jazdy kategorii B A wiedza ze studiów (jeszcze nie zakończonych) jest praktycznie czysto teoretyczna, więc raczej też w tym kierunku nie zamierzam nic szukać.

Przyszle wakacje...? to troche czasu mamy na szczescie, nic sie nie martw bedziemy robic wszystko co mozliwe aby Ci pomoc. Bez posrednika ? Zaden problem, CZasem zdazaja sie firmy ktore daja mozliwosc pracowac dluzej niz 15 godzin dziennie, moze cos takiego chcialbys? Wiecej zarobisz wtedy ? hee

Pracuję w Polsce co wakacje od czasu gimnazjum, raz w cementowni, kilka razy przy kostce brukowej, a ostatnio u mechanika samochodowego. Jednakże, mam dosyć zapieprzania przez 10 godzin dziennie by zarobić 60, 70 zł...

Piszesz, że zdarzają się firmy, które pozwalają pracować dłużej niż 15 godzin dziennie, to całkiem ciekawe. W jakich dziedzinach można coś takiego znaleźć?

I jeszcze tak ogólnie - napisałem o porcie, bo parę osób mi o tym mówiło, jednakże jeśli macie inne pomysły i ten wydaje się nietrafiony, to będę bardzo wdzięczny Bazuję na tym co usłyszałem, albo przeczytałem, bo nie mam żadnej większej wiedzy o pracy w Norwegii

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok