Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kredyt na mieszkanie - Norwegia

Czytali temat:
marek lllll (868 niezalogowanych)
10 Postów
Kamil Jobda
(Limak2005)
Wiking
Witam.
Jestem tutaj świeżutki i może był już taki team,jeśli tak poproszę jakiś link bo szperałem i nic nie znalazłem.
A pytanie odnośnie kredytu na mieszkanie w norwegii ,byłem dziś w banku (Nordea) i powiedzieli mi ze trzeba mieć 15% wkładu własnego lub coś pod hipoteke (pantet) jak wiadomo mieszkania nie są tanie i 15% przeciętnego własnego kata to ok 300-400 tys. nie mało ale do uzbierania lecz nie po to bym brał kredyt by wywalac tyle kaski na raz.
Zostaje Jeszcze kommuna podobno od nich można wyciągnąć te 15% wkładu własnego.
A jak to wygląda to u was miał już ktoś z tym styczność??? jak z bankiem SpareBank tez ten wkład własny jest?? brałem już kredyt na samochód (nordea)musiałem mieszkać 3 lata w NO by go dostać w
SpareBank można taki kredyt dostać szybciej nie trzeba mieszkać i pracować 3 lat w NO.

Dzieki z góry za wyjaśnienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Kamil Jobda
(Limak2005)
Wiking
Jednak buractwem bije i tu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Kamil Jobda
(Limak2005)
Wiking
Kozak wielki nawiezie sobie konserw z PL ciśnie po 15 H dziennie sranie,spanie i szamanie Nokow do skarpety napcha bo mu szkoda wydawać na chleb za 15 nok i pojedzie taki z powrotem i zgrywa wodzireja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Kamil Jobda
(Limak2005)
Wiking
to co sie w temat wcinasz kierowczyno marny ,mowa o mieszkaniu a ty raczej mieszkasz w kabince i jasne ze cie stac na zakup auta w pl zaplacisz 40-50 tys pln a w NO 300 tys no.Bogacz wielki niech ci się powodzi daj bóg,widocznie nie każdy ma tak dobrze jak ty(wszędzie dobrze gdzie nas nie ma)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Limak2005 napisał:
to co sie w temat wcinasz kierowczyno marny ,mowa o mieszkaniu a ty raczej mieszkasz w kabince i jasne ze cie stac na zakup auta w pl zaplacisz 40-50 tys pln a w NO 300 tys no.Bogacz wielki niech ci się powodzi daj bóg,widocznie nie każdy ma tak dobrze jak ty(wszędzie dobrze gdzie nas nie ma)

mozesz mi cisna, wypisując rózne rzeczy, ale nie sap ze chujowy kierowca ze mnie, bo mnie wkurwisz!
od 1993 r jezdze zawodowo i nie spowodowałem zadnej kolizji!
opierdoliłem pół swiata, wiec nie wkurwiaj mnie!
od 7 lat wynajmuje/wynajmowałem mieszkanie w no, wiec tu tez nie trafiłes.....
A fure mam norweską póki co za 270tys!
to tak gwoli scisłosci, zeby nie było ze to przechwały,itp....
ps: tobie tez daj Bóg!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
alexkawa napisał:

marianekk zagotowales: tam jest wkeljka do limaka[/quote]

zagotowałem, ale kurwa pieczarkową, bo wkurwiłem sie na te farmazony!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Limak2005 napisał:
Witam.
Jestem tutaj świeżutki i może był już taki team,jeśli tak poproszę jakiś link bo szperałem i nic nie znalazłem.
A pytanie odnośnie kredytu,byłem dziś w banku (Nordea) i powiedzieli mi ze trzeba mieć 15% wkładu własnego lub coś pod hipoteke (pantet) jak wiadomo mieszkania nie są tanie i 15% przeciętnego własnego kata to ok 300-400 tys. nie mało ale do uzbierania lecz nie po to bym brał kredyt by wywalac tyle kaski na raz.
A jak to wygląda to u was miał już ktoś z tym styczność??? jak z bankiem SpareBank tez ten wkład własny jest?? brałem już kredyt na samochód (nordea)musiałem mieszkać 3 lata w NO by go dostać w
SpareBank można taki kredyt dostać szybciej nie trzeba mieszkać i pracować 3 lat w NO.

SpareBank też wymaga wkładu własnego w wysokości 15% .
Jeśli nie masz wkładu własnego, to starasz się o niego w kommune.
Nie taki diabeł straszny, ale latania trochę jest.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Marianek wariacie czy Ty się kiedyś uspokoisz
Pozdrowienia z PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(SanLi)
Początkujący
A propo pożyczki z kommune , tylko niech nikt nie zapomni najpierw sprzedać wszystkich swoich własności np w Polsce , bo to jest ich główny warunek żeby dać komuś pożyczkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
alexkawa napisał:
giovi2 napisał:
Limak2005 napisał:
Witam.
A pytanie odnośnie kredytu,byłem dziś w banku (Nordea) i powiedzieli mi ze trzeba mieć 15% wkładu własnego lub coś pod hipoteke (pantet) jak wiadomo mieszkania nie są tanie i 15% przeciętnego własnego kata to ok 300-400 tys. nie mało ale do uzbierania lecz nie po to bym brał kredyt by wywalac tyle kaski na raz.

SpareBank też wymaga wkładu własnego w wysokości 15% .
Jeśli nie masz wkładu własnego, to starasz się o niego w kommune.
Nie taki diabeł straszny, ale latania trochę jest.
Powodzenia

a co zrobi nasz kredytobiorca, skoro spina sie na mysl o wkaldzie wlasnym, gdy na skutek spadku cen nieruchomosci w latach 2014/2018 bank zacznie wykonywac margin call's i zazada podwyzszenia wkladu?
To pytanie zadałeś niewłaściwej osobie. Napisz do potencjalnego kredytobiorcy jeśli to Cię tak bardzo trapi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok