Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Feriepenger na permision - Norwegia

Czytali temat:
(678 niezalogowanych)
1 Post
Joanna Stanko
(JoannaStanko)
Wiking
Witam. Mam prośbę: Jestem od 25 maja na urlopie macierzynskim i powinnam teraz w czerwcu dostac feriepenger za ubiegly rok ale nie dostałam Pracodawca twierdzi ze jak jestem na permision to mi sie nie nalezy i dostane dopiero jak wroce do pracy (czyli za rok). Szukam po necie jakis przepisów ktore o tym mowia ale nic nie znalazlam .... Czy moze ktos sie orientuje w tym temacie bo wg mnie pieniadze mi sie naleza i nie moga byc blokowane bo moze znow zajde w ciaze i bede na te pienazki czekac latami.... Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To sa Twoje wypracowane pieniadze za 2012r. i nie ma znaczenia, czy pracujesz, czy jestes na urlopie, czy na zwolnieniu, czy juz nawet nie pracujesz. Pieniadze maja byc na Twoim koncie do konca czerwca. Wyslij pracodawcy wezwanie do zaplaty, jesli nie zobaczysz pieniedzy na koncie. Jak nie pomoze, to skontaktuj sie z arbeidstilsynet.no , to go "przekonaja" do wyplaty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
katarzyna okeke
(okeke)
Wiking
Ja w zeszlym roku mialam to samo.musisz isc do navu oni ci przerwa urlop macierzynski na miesiac zebys mogla wziasc miesiac ferii i wyplate sfojego feriepenger napewno tak mozna bo ja rok temu tak zrobilam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Nic nie musisz kombinować, poprostu wyślij pisemną prośbę o wyplacenie pieniazkow , a jak to nic nieda dopiero udaj sie do arbeidstilsynet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok