Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Bank Sparebanken More proszę o pomoc w przelewie ! - Norwegia

Czytali temat:
Robert r Anna ........ Adrian S Jarosław S Robert xxx Bartosz Ciepliński Marcin Nowak Nemek :) Justyna Ogorzalek kamosz2385 maniekwilk Sebadzidek Mmm28 Leszek Syrocki (8637 niezalogowanych)
5 Postów
marek w..
(marul30)
Wiking
Proszę o pomoc w przelewie do Polski z banku Sparebanken More na złotówkowe konto w Polsce
Mam pytanie, co mam wpisać w w miejscu:

***Melding til mottaker
(maks. 34 tegn på hver linje)-????????,

***Prioritet-????????

***Omkostninger betales av-????????

***Betalingsart-??????? (tu jest do wyboru ale nie wiem do końca co najlepiej zaznaczyć, wybierałem wynagrodzenie ale z tego co wiem to nie za dobrze )

***Beløpet gjelder-????????

Zawsze robię przelewy wybierając walutę NOK na NOK ,dowiedziałem się że lepiej jest zaznaczyć złotówki,a do tego nie wiem do końca co trzeba tam wpisać w tych okienkach czy mógłby mi ktoś to wyjaśnić ???

Będę bardzo wdzięczny

Kiedyś próbowałem zaznaczyć złotówki to mi naliczył jakiś inny bank prowizje w PL wiec chciałem się dowiedzieć jaka opcja jest najlepsza na wysłanie do polskiego banku dodam że konto w Polsce to złotówkowe w PKO BP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marul30 napisał:Proszę o pomoc w przelewie do Polski z banku Sparebanken More na złotówkowe konto w Polsce
Mam pytanie, co mam wpisać w w miejscu:
***Melding til mottaker
(maks. 34 tegn på hver linje)-????????,
***Prioritet-????????
***Omkostninger betales av-????????
***Betalingsart-??????? (tu jest do wyboru ale nie wiem do końca co najlepiej zaznaczyć, wybierałem wynagrodzenie ale z tego co wiem to nie za dobrze )
***Beløpet gjelder-????????
Zawsze robię przelewy wybierając walutę NOK na NOK ,dowiedziałem się że lepiej jest zaznaczyć złotówki,a do tego nie wiem do końca co trzeba tam wpisać w tych okienkach czy mógłby mi ktoś to wyjaśnić ???Kiedyś próbowałem zaznaczyć złotówki to mi naliczył jakiś inny bank prowizje w PL wiec chciałem się dowiedzieć jaka opcja jest najlepsza na wysłanie do polskiego banku dodam że konto w Polsce to złotówkowe w PKO BP

Też przelewam z Norwegi do Polski tylko złotówki i PKO pobiera jedynie 8 zł. prowizji .
---
Podaj stronę internetową tego Banku , jeżeli będzie podobny do Mojego to ci pomogę .
Ja nie mogę nic naleźć , a z tego co wiem to te Sparebanki co inna nazwa końcowa , to mają trochę inne strony .
Ja Mam konto w SpareBank1 Nord-Norge .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
marek w..
(marul30)
Wiking
To ta strona: www.sbm.no/
Ale to inny bank no właśnie wiem że jest taka możliwość a ja jak zaznaczę złotówki to mi jakieś opłaty wychodzą kosmiczne a do tego BRE zabiera też prowizje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marul30 napisał:To ta strona: www.sbm.no/
Ale to inny bank no właśnie wiem że jest taka możliwość a ja jak zaznaczę złotówki to mi jakieś opłaty wychodzą kosmiczne a do tego BRE zabiera też prowizje

Strona łatwiejsza do obsługi niż w Moim banku .
I o wiele więcej prostszych pozycji .
Niemniej . Nie jestem w stanie tobie dalej pomóc .
---
Inny system zapisywania przelewów , a Ja nie jestem aż taki Kozak we te klocki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
marek w..
(marul30)
Wiking
szkoda chodzi mi o to żeby ktoś co ma bank ten sam napisał jak najkorzystniej to przelewac czyli co wpisać i jaką walute tzn czy NOK i w drugim NOK, czy NOK i w drugim PLN, czy tylko PLN no i co w tych okienkach o które pytałem
No ale cóż może ktoś odpowie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
marek w..
(marul30)
Wiking
Widzę że nie ma chętnych do pomocy szkoda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marul30 napisał:
Widzę że nie ma chętnych do pomocy szkodaA na Innych Forach Sąsiednich też nie ma chętnych ? .
---
Ja Osobiście wysłałem parę razy różne opcje i w praktyce , przekonałem się iż najlepsza Opcja , to wysyłanie z mojego banku , polskich złotówek przeliczonych z koron na złotówki przed wysyłką do polskiego banku , a opłaty manipulacyjne rozłożone po połowie .
---
Pomijam już sam fakt , ze te opłaty to i tak groszowe sprawy po Norweskiej stronie , oczywiście do tutejszych zarobków .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Artur Kaminski
(kortega7)
Wiking
Ogolnie bank zlodziejeski jak masz okazje to przenies sie do DNB-najkorzystniej , ostatnio kombinowalem z takimi przelewami z sbm do nordei korony i dopiero kantor -sprzedajesz kiedy Tobie pasuje, przelew z sbm do bph jesli zaznaczysz nok -zlotowki to cie polski bank oskubie , jesli zlotowki-zlotowki to sbm oskubie co innego na stronie w przeliczniku walutowym i co innego jest jesli juz taki przelew robisz temat przerabiany troszke w plecy bylo ale puscilem orientacyjnie 10tys nok Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok