Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kasia MS. nn1 nn 19sandra94 Jantyma Radosław Karolczyk arkan1987 swienty50 (5733 niezalogowanych)
59 Postów

(atom)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
A więc po kolei.
1. Jeżeli chodzi o odbiór to w Norwegii powinnaś mieć talerz min80cm jak chcesz oglądać bez problemów, bo nie po to ktoś płaci za kanały HD aby sobie w razie deszczu mógł je odpuścić.
2. Nowy talerz to koszt około 200NOK
3. Jeśli się uprzesz na starą antenę to i tak ją będziesz musiała przestawić na Hot Bird bo Canal Digital nadaje z innego satelity
4. Co do kradzieży to miałem na myśli weeb.tv i inne tego typu wynalazki to zwykła kradzież i żadne udawanie że się nie wie tego nie zmieni (odnosi się do tych którzy do tego nakłaniali)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów

(1011)
Początkujący
Rzymski82 napisał:
A więc po kolei.
1. Jeżeli chodzi o odbiór to w Norwegii powinnaś mieć talerz min80cm jak chcesz oglądać bez problemów, bo nie po to ktoś płaci za kanały HD aby sobie w razie deszczu mógł je odpuścić.
2. Nowy talerz to koszt około 200NOK
3. Jeśli się uprzesz na starą antenę to i tak ją będziesz musiała przestawić na Hot Bird bo Canal Digital nadaje z innego satelity
4. Co do kradzieży to miałem na myśli weeb.tv i inne tego typu wynalazki to zwykła kradzież i żadne udawanie że się nie wie tego nie zmieni (odnosi się do tych którzy do tego nakłaniali)

200nok za talerz? to strasznie małoooooooooooo a jak siew ustawia na to Hot Bird ? bardzo to jest skomplikowane??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów

(1011)
Początkujący
atom napisał:
[quote]1011 napisał:
[quote]karol3 napisał:
mi polsat odbiera bez problemu, a talerz mam najmniejszy (zdaje się że 60cm). jak jest naprawdę paskudnie, tzn. chmury, deszcz albo śnieg to czasem kanały hd nie działają, wtedy trzeba sobie "przepstryknąć" na zwykłe. mieszkam w Østfold.[/qu

ja mieszkam w Fresvik ...

Nie wiem moze zaryzykujemy i cos z tego bedzie... [/quote]

Zobacz czy sasiedzi maja anteny bo jak nie to sugnału nie złapiesz , po mapie widać ze gory masz blisko zabudowań.

No na kazdym domu sa anteny ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Thor ma pozycję 0,8° W, a Hot-Bird 13°E, czyli obrócić antenę 13,8° na wschód w stosunku do Thora. Dodatkowo mniej niż 1 stopień obrócić do góry w pionie.
A jeśli antena ma na mocowaniu podziałkę to ustawiasz na 22- 24 stopnie. W Class Olsonie mozna kupic takie urzadzonko ktore pokazuje sygnal satelity. Po drodze jest jeszcze pare satelit np astra. ale jesli troche sie pobawisz i w dobrym miejscu ulokujesz antene(zeby nic nie przyslanialo nieba) powinno sie udac. powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów

(1011)
Początkujący
Niezniszczalny napisał:
Thor ma pozycję 0,8° W, a Hot-Bird 13°E, czyli obrócić antenę 13,8° na wschód w stosunku do Thora. Dodatkowo mniej niż 1 stopień obrócić do góry w pionie.
A jeśli antena ma na mocowaniu podziałkę to ustawiasz na 22- 24 stopnie. W Class Olsonie mozna kupic takie urzadzonko ktore pokazuje sygnal satelity. Po drodze jest jeszcze pare satelit np astra. ale jesli troche sie pobawisz i w dobrym miejscu ulokujesz antene(zeby nic nie przyslanialo nieba) powinno sie udac. powodzenia

Dziękuje bardzoooo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok