Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Jacek lew Klaudia Montowska (5183 niezalogowanych)
75 Postów
bob norek
(bob74)
Początkujący
no kolego szanowny przed Twoim kaktusem czuje respekt.szacun dla Hanysów tylko retier nie podała konkretów to strzeliłem ,a faktycznie nie podałem skąd pochodze,niebawem poprawie moje niedopatrzenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Sory,miałem powiedzieć że są trzy regiony które w tym przodują
A które , to wszyscy dobrze o tym wiedzą bez pokazywania palcem
Jeśli ktoś się czuje obrażony , to trudno przepraszać nie mam zamiaru
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Mariusz P,,,,,,.
(marioxyz)
Wiking
Wybaczam , może kiedyś spotkamy się na piwku to obgadamy ten temat dokładniej . Swoją drogą to twoje zdjęcie to prowokacja aż zatęskniłem za polskim piwkiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Mariusz P,,,,,,.
(marioxyz)
Wiking
Do "retier1" ja jestem zdania że jak ktoś się "CIU...EM" urodzi to kanarkiem nie umrze bez względu na to skąd pochodzi , i dlatego twoja wypowiedż mi się nie podoba . Ale do tego że jak Polak Polaka nie opluje to uważa dzień za stracony -- zdążyłem się już przyzwyczaić . Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
marioxyz napisał:
Do "retier1" ja jestem zdania że jak ktoś się "CIU...EM" urodzi to kanarkiem nie umrze bez względu na to skąd pochodzi , i dlatego twoja wypowiedż mi się nie podoba . Ale do tego że jak Polak Polaka nie opluje to uważa dzień za stracony -- zdążyłem się już przyzwyczaić . Pozdrawiam.

Masz rację,wróbel kanarkiem nie zdechnie
Tylko o dziwo , większość tych ciuli wywodzi się z tamtych regionów
Mnie też wiele rzeczy się nie podoba kiedy o nich czytam ,
czy to ma znaczyć że mam ich nie czytać Faktycznie,nie wymieniłem
konkretnie nikogo,czyżbyś czuł się winnym Również pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Mariusz P,,,,,,.
(marioxyz)
Wiking
Widzisz ? problem w tym że z kanarkiem bym się dogadał bez problemu a z tobą dalsza dyskusja nie ma sensu ,kanarkiem to ty nie jesteś .Żegnam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
marioxyz napisał:
Widzisz ? problem w tym że z kanarkiem bym się dogadał bez problemu a z tobą dalsza dyskusja nie ma sensu ,kanarkiem to ty nie jesteś .Żegnam.

Nigdy tego nie twierdziłem wróbelku dobranoc.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Skonczyliscie o ptaszkach?

Wracajac do tematu: Wlasnie na tym polega blad Polakow za granica: "..bo to tylko teoria, w praktyce wyglada to inaczej". Bzdura! To nie Polska, tu czarne jest czarne a biale biale! Pracodawca nie moze cie zwolnic dyscyplinarnie za nic, ba nawet jesli nie jest z ciebie zadowolonyw pracy to musi ci udowodnic ze firma ponosi z twojego powodu starty. Wszystko jest opisane w arbeidsmiljøloven i mozna sie smialo podpierac paragrafami. Wcale nie trzeba isc do sadu - kazda firma zatrudniajaca wiecej niz 10 osob ma tzw verneombud - osoba wybierana przez pracownikow reprezentujaca ich prawa i dbajaca by praca przebiegala zgodnie z prawem. Dotyczy to nie tylko BHP ale rowniez mobbingu i nieuczciwego traktowania. Verneombud stoi w pewnym sensie ponad szefem (jego decyzje moga byc jedynie podwazone poprzez sama Arbeidstilsynet).

BTW.. zgodze sie ze jak sie juz zadrze z szefem to ma sie marne szanse jako Polak, ale blad polega na tym ze Polacy na wszystko sie zgadzaja, pracuja i mieszkaja bez odpowiednich umow i jeszcze sie usmiechaja. W ten sposob daja wyrazny sygnal: "jestem ciemny, nie znam swoich praw, nie rozumiem co do mnie mowisz, chce poprostu pracowac i dostac kase.. jakakolwiek kase" to poprostu prowokacja do wykorzystywania i "nieuczciwego" traktowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...byles kiedys zwolniony w no,musiales odzyskiwac swoje pieniadze od swojego sjefa?

czytajac twoje poprawne,w teorii odpowiedzi - na pewno nie!

w zwiazku z tym,nie opowiadaj mi bzdetow o,arbeidstilsynet i bhp w norwegii!
a najwiekszy blad,to popelniasz wlasnie ty,bezkrytycznie wierzac w to,co napisane 'czarno na bialym'
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
wiadomosci.onet.pl/2088842,11,kobiety_tr...bozu_pracy,item.html

To jest milutki kraj tu nikt nikogo nie oszuka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok