Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2593 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
podpytam sie dzis w pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
gabriel napisał:
magdalena_d84 napisał:
dobre podsumowanie kzk można się takim czymś argumentować...kto wie, może tak się więcej coś wskóra w rozmowie z tutejszymi urzędnikami Moim zdaniem nic nie wskórasz ...
Ponieważ aby ojciec miał urlop to Matka musi w norge nabyć przed porodem prawa do tego urlopu ...
Pytanie zasadnicze...przed porodem pracowałaś w Norge i masz odciągnięte składki na ubezpieczalnię..???? .
To samo tylko prościej ...jeżeli przed porodem miałaś w Norge legalną pracę i były odciągane zaliczki na skat i osiągnęły One taki pułap ,że zakwalifikowałaś się do zasiłku macierzyńskiego to urlop będzie ... jeżeli natomiast nie masz tego wypracowanego to przysługuje becikowe i nic ponadto...
ŻADNYCH PŁATNYCH URLOPÓW..no chyba ,że sami sobie zapłacicie.../było to bez żadnych złośliwości.../ .
.

no Gabriel, chyba rozwiązałeś wszystko bo:
nie pracowałam w Norwegii przed porodem i nie przebywałam tutaj nawet wcześniej, z małą przyjechałam do męża po jej urodzeniu w PL gdy mała ukończyła 3miesiące.
Czyli nic nie wymyślimy z tym urlopem dla męża? nawet jeśli on pracuje tutaj 3rok na legalu? trudno...

a to becikowe to domyślam się, że tak samo się ma co do tego urlopu? jeśli ja nie pracowałam to go nie dostane? I że dziecko nie urodziło się w NO tylko w PL, tak? bo ja otrzymuję na małą rodzinne i to opiekuńcze od 1 do lat 3.

p.s. nie odebrałam tego jako złośliwość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
magdalena_d84 napisał:
gabriel napisał:
magdalena_d84 napisał:
dobre podsumowanie kzk można się takim czymś argumentować...kto wie, może tak się więcej coś wskóra w rozmowie z tutejszymi urzędnikami Moim zdaniem nic nie wskórasz ...
Ponieważ aby ojciec miał urlop to Matka musi w norge nabyć przed porodem prawa do tego urlopu ...
Pytanie zasadnicze...przed porodem pracowałaś w Norge i masz odciągnięte składki na ubezpieczalnię..???? .
To samo tylko prościej ...jeżeli przed porodem miałaś w Norge legalną pracę i były odciągane zaliczki na skat i osiągnęły One taki pułap ,że zakwalifikowałaś się do zasiłku macierzyńskiego to urlop będzie ... jeżeli natomiast nie masz tego wypracowanego to przysługuje becikowe i nic ponadto...
ŻADNYCH PŁATNYCH URLOPÓW..no chyba ,że sami sobie zapłacicie.../było to bez żadnych złośliwości.../ .
.

no Gabriel, chyba rozwiązałeś wszystko bo:
nie pracowałam w Norwegii przed porodem i nie przebywałam tutaj nawet wcześniej, z małą przyjechałam do męża po jej urodzeniu w PL gdy mała ukończyła 3miesiące.
Czyli nic nie wymyślimy z tym urlopem dla męża? nawet jeśli on pracuje tutaj 3rok na legalu? trudno...

a to becikowe to domyślam się, że tak samo się ma co do tego urlopu? jeśli ja nie pracowałam to go nie dostane? I że dziecko nie urodziło się w NO tylko w PL, tak? bo ja otrzymuję na małą rodzinne i to opiekuńcze od 1 do lat 3.

p.s. nie odebrałam tego jako złośliwość

Becikowe byś dostała, jakbyś przed porodem była zameldowana w NO, Praca akurat nie jest tu barierą (dokładnie jej brak) Tak samo sam poród, nie musi być w NO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
ATS Anna S.
(ATS Anna)
Nowicjusz
Aby ojciec mogl otrzymac fedrekvote-musi spelnic warunki zarowno matka jak i ojciec. Oboje przede wszystkim musza miec prawa do foreldrepenger (przepracowane minimalnie 6 z 10 miesiecy na stanowisku 50% lub wiecej)-czego Ty nie masz.
Ojciec moze otrzymywac foreldrepenger-jesli matka nie ma do tego praw, ale wtedy matka musi pracowac, uczyc sie, badz byc na tyle chora, by nie moc sprawowac codziennej opieki nad dzieckiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ok, dziękuję za wszystkie posty na ten temat rozwialiście nasze wątpliwości i zarazem pomogliście,już nie będziemy musieli tak się nad tym ciągle zastanawiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok