Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozliczenie z podatku/pytanie - Norwegia

Czytali temat:
Nikolai Stefani ewa Ww (712 niezalogowanych)
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
Witam

W zeszłym tygodniu byłem u pewnej księgowej rozliczyć się z podatku jako pendler. Dowiedziałem się, iż mozna się rozliczyć jeszcze za wyżywienie w Norge(bodajże 190kr diety). Księgowa rozliczała mnie przez internet, czy zatem mogę jeszcze zmienić to swoje rozliczenie, aby móc jeszcze doliczyć to wyżywienie,? Ile ewentualnie mogę stracić?tak żebym się nie załamał hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To marna "ksiegowa" skoro nie odliczyla Ci diet za kazdy dzien pobytu w Norwegii
Czy tylko myslisz, ze tego nie zrobila ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
mitko2002 napisał:
Witam

W zeszłym tygodniu byłem u pewnej księgowej rozliczyć się z podatku jako pendler. Dowiedziałem się, iż mozna się rozliczyć jeszcze za wyżywienie w Norge(bodajże 190kr diety). Księgowa rozliczała mnie przez internet, czy zatem mogę jeszcze zmienić to swoje rozliczenie, aby móc jeszcze doliczyć to wyżywienie,? Ile ewentualnie mogę stracić?tak żebym się nie załamał hehe
powiem ci jak mi powiesz ile jej zapłaciłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
mozesz jeszcze to zmienic, sam zaloguj sie na altinn i kliknij na "gjøre endringer på levert selvangivelse" i wtedy zobaczysz wszystki odliczenia lub ich brak, jezeli nie masz odliczonych diet a spelniasz warunki pendlera to policz 190nok za kazdy przepracowany dzien i wpisz to w rubryke 3.2.7 jako kost og losji; ponial?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Gdyby wiedzial jak to ogarnac, to by "pewnej ksiegowej" nie szukal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
przeciez jasno wytlumaczylam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tiaaa i juz pobiegl sam to zmienic , a tam logowanie,ew. pin kody, masa rubryczek i wszystko w nieznanym jezyku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
Hej
zalogowałem się do systemu Altin i :

Tilleggsopplysninger
5.0 Diett: 228 x 190 kr
jeżeli dobrze widzę to mam policzone te diety, podałem liczbę 228dni, gdyż w Norge w zeszłym roku pracowałem połowe 2012.
Dobrze to zatem odczytałem?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
marian kut
(mitko2002)
Początkujący
aha dodam, iż nic nie zmieniałem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
kiedys trzeba rzucic sie na gleboka wode...albo plakac pytal, czy mozna to zmienic wiec dostal odpowiedz z bonusem, jezeli nie potrafi skorzystac to po co sie pytac??? a tych rubryczek az tak duzo nie jest...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok