Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ubezpieczenie graniczne - Norwegia

Czytali temat:
(453 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hej mam pytanko odnosnie owego ubezpieczenia granicznego
Mam samochod na norweskich blachach i w te swieta jade do pl owym autem nie pierwszy raz zreszta i własnie znajomy mi powiedział ze ponoc nie mozna mi w pl jezdzic bez owego ubezpieczenia granicznego i ze powinnam go wykupic bo w razie stłuczki bedzie ałka
powiem szczeze pierwsze o tym słysze a wy ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
szczerze to nic na ten temat nie słyszałam ale jestem wielce zainteresowana odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(xxx1xxx)
Wiking
moze chodzi tylko i wylacznie o tzw zielona karte, musisz isc do swojego ubezpieczyciela i wyda Ci to za darmo, o zadnym granicznym nie slyszalem, a zielona karta obowiazuje ze wzgledu ze NO nie jest czlonkiem UE, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Tom Tom
(McBeth)
Nowicjusz
To jakas bzdura kosmiczna. Pierwszy raz w ogole slysze o czyms takim jak "ubezpieczenie graniczne".
Masz normalne ubezpieczenie auta i to wszystko. Ja jeszcze woze ze soba norweska "zielona karte" zeby miec jakiekolwiek dodatkowe potwierdzenie ubezpieczenia. Obawiam sie po prostu ze dla nadgorliwego polskiego policjanta ten zwykly wydruk ktory potwierdza zawarcie ubezpieczenia moze byc niewystarczajacy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Tom Tom
(McBeth)
Nowicjusz
79buli napisał:
moze chodzi tylko i wylacznie o tzw zielona karte, musisz isc do swojego ubezpieczyciela i wyda Ci to za darmo, o zadnym granicznym nie slyszalem, a zielona karta obowiazuje ze wzgledu ze NO nie jest czlonkiem UE, pozdrawiam

Jestes pewien ze zielona karta jest obowiazkowa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Hmmm czyli chodzi o zielona karte ???
tez pierwsze o tym słysze nigdy nie miałam nic takiego i podczas kontroli nic mi o tym nie mowili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Nie potrzebujesz zadnego dodatkowego ubezpieczenia. Nie ma czegos takiego jak ubezpieczenie graniczne! Mozesz poprosic swojego ubezpieczyciela o wydanie zielonej karty, ale w zadnym kraju UE nie jest ona wymagana. Dobrze ja miec bo jest takze po angielsku i taki polski policjant nie bedzie sie zastanawial jak to jest w Norwegii ze nie wozisz przy sobie *odcinka* ubezpieczenia (raz sie gesto tlumaczylem) Nie mozesz wyjechac poza skandynawie autem na tablicach probnych, lub posiadajac tymczasowe prawo jazdy. To jedyne obostrzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok