Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

przyjecie zlecenie bez zakladania firmy/ - Norwegia

Czytali temat:
Anna Maciejewska (409 niezalogowanych)
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
Witam wszystkich, moze ktoś jest zorientowany bardziej ode mnie i rozjaśnił moje watpliwosci. Otoz dzisiaj bylem na spotkaniu w sprawie pracy. Zadzwonil do mnie facet że ma zlecenie tak wiec pojechalem zobaczyć. ale okazalo sie ze gosc potrzebuje kogos do ogrodnictwa wokół wokół dwoch bloków. Przygotowal nawet taki wstepny kontrakt z wyszczegolnionym zakresem obowiazkow(generalnie wyrywanie chwastow,sadzenie roslin czyszczenie i koszenie podcinanie krzewow) od 1.04 do 1.10. za calosc 170 000 nok.ja tego nie robic nie bede. ale mam osobe ktora chetnie by sie tym zajela. Z tym ze, czy moze osoba prywatna podjac sie takiego zlecenie i odprwadzic od tego podatek. Chodzi o to zeby nie zakladac firmy ale nie brac tez tego na czarno. Mi wydaje sie ze nie ale moze jest jakis myk? pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
naprawde nikt nie wie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Rumpelstyckin napisał:
Witam wszystkich, moze ktoś jest zorientowany bardziej ode mnie i rozjaśnił moje watpliwosci. Otoz dzisiaj bylem na spotkaniu w sprawie pracy. Zadzwonil do mnie facet że ma zlecenie tak wiec pojechalem zobaczyć. ale okazalo sie ze gosc potrzebuje kogos do ogrodnictwa wokół wokół dwoch bloków. Przygotowal nawet taki wstepny kontrakt z wyszczegolnionym zakresem obowiazkow(generalnie wyrywanie chwastow,sadzenie roslin czyszczenie i koszenie podcinanie krzewow) od 1.04 do 1.10. za calosc 170 000 nok.ja tego nie robic nie bede. ale mam osobe ktora chetnie by sie tym zajela. Z tym ze, czy moze osoba prywatna podjac sie takiego zlecenie i odprwadzic od tego podatek. Chodzi o to zeby nie zakladac firmy ale nie brac tez tego na czarno. Mi wydaje sie ze nie ale moze jest jakis myk? pozdrawiam
wplywy do 30.000 mozesz sobie rozliczyc jako hobby... i sa one skattefri hahahahha

podpowiadam: ten facet to osoba prywatna czy firma??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
tylko ze kwota wyzsza niz 30 000, facet reprezentuje tak jakby wszystkim lokatorow 2 blokow bo chodzi o prace ogrodowe wokol 2 blokow. a mnie bardziej interesuje czy jest jakas sposobnosc zeby osoba prywatna przyjela takie zlecenie bez koniecznosci zakladania firmy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marek marecki
(mariankmarecki)
Wiking
nie ma takiej opcji bez firmy . w Norwegii nie ma czegos takiego jak umowa zlecenie.
a gdzie to jest w jakiej miejscowosci???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok