Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

stawki na fature - Norwegia

Czytali temat:
(1766 niezalogowanych)
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
wertuje forum ale ciezko cos tu poojac wiec moje pytanko chce otworzyc dzialalnosc i chcialbym zapytac jakie stawki na fakturke obowiazuja przy wykonczeniach mieszkan z gory dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ksiegowa wola 300kr za wystawienie fasktorki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
patim napisał:
raczej ustalasz cene za total

Z tego co ja sie dowiaduje, to nie jest to regula. Niektóre prace ciezko wykonac na RS, wiec trzeba fakturowac na godz. Czasami ludzie rowniez wola stawke godz. To samo dotyczy kommun przy mniejszych pracach. Jednak nie ma czegos takiego jak obowiazujace stawki. Kazdy ustala je sam. Bedziesz za drogi - padniesz, za tani - nie zarobisz.
W kazdej branzy istnieja nieformalne widelki, ale one zaleza od wielu czynnikow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
czyli jak to sie ma bo nie czaje mowisz ze od calosci czyli dajmy na to ze robie usluge za ktora chcialbym na czysto 10000kr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
patim napisał:
ksiegowa wola 300kr za wystawienie fasktorki

Trzeba byc niespelna rozumu, aby przy jednoosobowej firmie zlecac wystawienie faktury ksiegowej, Sa darmowe programy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
dajmy na to ze zadeklaruje do skatt 200000kr dochodu w tym roku oni policza zaliczki noi tu moje pytanie jak to teraz rozgrysc by do biznesu nie dolozyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
no wiem ze mozna ksiegowac samemu faturki takze wydaje mi sie absurdem by placic komus 300kr za to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Lahmus napisał:
czyli jak to sie ma bo nie czaje mowisz ze od calosci czyli dajmy na to ze robie usluge za ktora chcialbym na czysto 10000kr

Rozumiem, ze te 10000 to tylko za prace? ( kwestia materialow to oddzielna sprawa)
Wiec do 10000 doliczasz swoj podatek + vat od tej sumy i masz fakture brutto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Lahmus napisał:
dajmy na to ze zadeklaruje do skatt 200000kr dochodu w tym roku oni policza zaliczki noi tu moje pytanie jak to teraz rozgrysc by do biznesu nie dolozyc.

Przeciez to zaliczka, jezeli wyfakturujesz mniej to w rozliczeniu ci zwroca, jezeli wiecej to doplacisz, ale nie stracisz bo deklarowales mniej.

Niezbyt rozumiem , jak to mozkiwe, ze bierzecie sie za zakladanie firmy, jezeli nie potraficie ogarnac podstawaowych spraw w ekonomii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
no tak 10000kr moja praca +39%+25%vat=cuma na fakture do zaplaty?tak bym to rozumial.nie liczac materialu powiedzmy ze klient go ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok