Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iza nowak Magdalena Pydo ROBERT BALICKI meg_ry Jarekm14 mitoras Mitar (6879 niezalogowanych)
14 Posty
van brutus
(vanbrutus)
Wiking
zalozyc gabinet a swiadczyc uslugi to dwie rozne rzeczy..............co do podatkow macie brak iw edukacji i tyle ------

radze poczytac ze zrozumieniem kodeks etyki lekarskiem!!! ze zrozumieniem!!!

mam poglady na rozne narodowosci bo je poznalam, troche podrozuje i nie zyje w gettcie jak wiekszosc polakow ............i mam prawo sie wypowiadac , co wiecej nie jestem odosobniona w moich opiniach...

a ludzie ktorzy podwijaja ogon i jedyne co znaja to polska! zyjac za granica tylko polskie tv- glupie seriale, polscy znajomych na emigracji -------- niech sie lepiej nie wypowiadaja na temat zycia z innymi narodowosciami...

ja tych ludzi nie przesladuje i nie wtracam sie w ich egzystencje i tez nie zycze sobie by wlazili w moje zycie z butami tym bardziej do mojego portfela-------i nie wazne czy to jest polska zapita matka czy rumun czy muzlumanin czy nacpany czarnuch i tyle w temacie

byt he way--------lekarzem w polsce moze zostac kazdy- edukacja jest za darmo.. tyle ze niektorym latwiej narzekac i puszczac sie po dyskotekach i rodzic bachory- takie sa realia

mezczyzna moze byc fachowcem, rzemieslnikiem-- dobrze zarabiac i byc szanowanym ale kobieta bez dobrej edukacji to porazka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Pogratulowac kolejnej odslony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
XSSANDRI napisał:
troche podrozuje i nie zyje w gettcie jak wiekszosc polakow ............i mam prawo sie wypowiadac , co wiecej nie jestem odosobniona w moich opiniach...

a ludzie ktorzy podwijaja ogon i jedyne co znaja to polska! zyjac za granica tylko polskie tv- glupie seriale, polscy znajomych na emigracji -------- niech sie lepiej nie wypowiadaja na temat zycia z innymi narodowosciami...

ja tych ludzi nie przesladuje i nie wtracam sie w ich egzystencje i tez nie zycze sobie by wlazili w moje zycie z butami tym bardziej do mojego portfela-------i nie wazne czy to jest polska zapita matka czy rumun czy muzlumanin czy nacpany czarnuch i tyle w temacie

byt he way--------lekarzem w polsce moze zostac kazdy- edukacja jest za darmo.. tyle ze niektorym latwiej narzekac i puszczac sie po dyskotekach i rodzic bachory- takie sa realia

mezczyzna moze byc fachowcem, rzemieslnikiem-- dobrze zarabiac i byc szanowanym ale kobieta bez dobrej edukacji to porazka

Nie za bardzo rozumiem, co te wypowiedzi maja wniesc do twojego wątku lekarz dentysta, tannlege szuka pracy w Norwegii.
To chyba jakas antyreklama wlasnej osoby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
van brutus
(vanbrutus)
Wiking
To chyba jakas antyreklama wlasnej osoby.[/quote]

serio? chyba raczej reklama... tak wyglada swiat, trzeba byc realista

slowa idiotki mowiacej " wszyscy sa rowni i pomagajmy sobie nawzajem, kazdemu sie to samo nalezy " to chyba nie swiadczy o inteligencji ??????????

" lekarz ma obowiazek mi pomoc i ksiadz bo to powolanie "-----a ty komu pomagasz ? nakarmiles tego lekarza i ksiedza ?
wg tej logiki to milo by bylo zeby pan z powolania stolarz m i wyrzezbil piekne schody : za free....jesli jest milym czlowiekiem , bo jesli nie chce to znaczy ze to cham i na pewno nie katolik i na pewno nie czlowiek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Elise napisał:
XSSANDRI, jak czytam te wszystkie twoje wypowiedzi, to sie tak zastanawiam, czy ty na pewno jestes dentystą. Jakos od czlowieka, ktory ma wyzsze wyksztalcenie i ktory pracowal rowniez w innych krajach, to masz bardzo dziwne poglady na temat podatkow, etyki, itp.
Drugą mozliwoscia jest to, ze cie ktos strasznie skrzywdzil i stąd tyle goryczy.

Może ją po prostu ząb napier..i takie farmazony wypisuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
van brutus
(vanbrutus)
Wiking
Może ją po prostu ząb napier..i takie farmazony wypisuje... [/quote]

ogloszenie chyba niczemu nie sluzy-------chociaz bym chetnie wyjechala na kilka miesiecy do Norwegii, akurat jestem bardzo dobrym lekarzem i chwilowy pobyt w Polsce spowodowal chec jak najszybszego wyjazdu..... i " nie opowiadam bajek " pacjentowi" co sie ceni, uczciwosc i prawdomownosc jest w cenie

..i....milo wiedziec jakie poglady ma polonia w Norwegii....... nie nowosc!!
ilu z was siedzi na socjalu? ze tak sie oburza za niby rasizm ze ktos nie chce oplacac nierobow ????????????????????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
van brutus
(vanbrutus)
Wiking
uwazam ze osoba ktora chce placic wysokie podatki powinan sie udac do psychiatry.......

no chyba ze pisza to osoby tak malo zarabiajace / sprztaczki itp/ ktore pobieraja social...... to im graj w to zeby uczicwie zarabiajace osoby placily wiecej...

osob ktore wyciagaja rece po codze nie szanuje sie........
osoba ktora kradnie i bierze socjal to ta sam kategoria- zlodziej i czasem t otrzeba nazwac po imieniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
buu napisał:
Etyka... Czyli lekarz z racji wykształcenia musi w prywatnym życiu wszystkich traktować równo, jednakowo

Etyka, to nie jest cos co jest inne w zyciu prywatnym, a inne w zawodowym. Albo sie ja ma, albo nie ma !!! Jezeli lekarz bedzie, w momencie ratowania zycia, czy nawet zwyklych obowiazkow, mial takie zapatrywania, to jaka jest gwaracja, ze bedzie swoja profesje wykonywal prawidlowo ?!
Chcialabys byc leczona lub ratowana przez czarnego lekarza jezeli on prywatnie nienawidzi bialych ?!
Jezeli lekarz, ktory nie ma na wzgledzie czlowieka jako takiego, bez wzgledu na kolor skory, religie, narodowosc, kolor oczu, zebow czy numer buta, to nie jest lekarzem.

Zacznę definicją sjp.pwn.pl/slownik/2557167/etyka i czytając to ze zrozumieniem, można łatwo wywnioskować, że ciężko jest mieć etykę, ewentualnie można postępować w zgodzie z nią. Druga sprawa to "w danym środowisku", więc skąd ktoś, kto nigdy nie miał do czynienia z medycyną jako nauką (wizyty u lekarza nie wchodzą w rachubę) wie jaka jest etyka lekarska? To jest specyficzne środowisko, każdy lekarz dokładnie zna swoje prawa i obowiązki, przestrzeganie ich to już indywidualna sprawa każdego człowieka, nie wam dane jest ich osądzać.
Nie ma jednego, prawidłowego i poprawnego systemu etycznego dla wszystkich ludzi. Rudolf Carnap w jednej ze swoich pracy napisał "normy etyczne są wytworem poszczególnych ludzi. Prowadzi to do wniosku, że jeśli istnieją jakieś wspólne normy, to są one wynikiem podobnej zawartości umysłów większości ludzi, lub nawet że nie ma czegoś takiego jak wspólne normy i każdy posługuje się swoim prywatnym systemem nakazów moralnych.". Stąd tylu, skrajnie różnych etyków na przestrzeni dziejów, Epikur, św. Augustyn, Kartezjusz czy Nietzsche, który z nich miał prawdziwie etyczne podejście?
Makaryno, źle trafiłaś, ponieważ żyję właśnie dzięki ciemnoskóremu lekarzowi.

XSSANDRI nie ma się co emocjonować norweską Polonią, szkoda nerwów. Z zazdrości i zawiści wykluczają ludzi ze swojego światka. Masz lepsze wykształcenie? Zarabiasz więcej? Masz swoje zdanie, którego bronisz? Nie załatwisz im lepszej pracy, a w ich mniemaniu masz możliwości? To jesteś śmieciem, idiotą, antypolakiem, nic nie wiesz, nie znasz się na życiu, ba, nawet po polsku nie umiesz się już wypowiadać.
Więc życzę wszystkim dystansu do siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Poszukaj na stronie www.legeforegningen.no albo, jeśli chcesz pracę na zastępstwa, w firmach rekrutujących- Profficecare, Narcopolo,Medpro.Jest takich firm duzo. jak wiesz, na zastępstwach płacą duzo lepiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok