Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pieniadze na start dzialalnosci - Norwegia

Czytali temat:
(753 niezalogowanych)
19 Postów

(viator)
Wiking
witam serdecznie forumowiczow.

mam ptakie pytanie.. czy jest jakas instytucja w ktorej mozna dostac pieniadze na start dzialalnosci tutaj w No? chcialbym otworzyc swoja firme ale potrzebny jest mi fundusz na start.
za informacje serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Mozesz probowac dostac pozyczke z banku.
Mozesz sie tez starac o etablererstipend ale szanse na dostanie masz male, chyba ze masz jakas super idee.
www.regjeringen.no/nn/dep/krd/Tema/regio...ipend.html?id=530959

Czyli podsumowujac, to nie ma w Norwegii instytucji co daje ludziom pieniadze za darmo na rozpoczecie dzialalnosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Edvin Puke
(TEXO.TV)
Wiking
W jakim temacie dzialalnodc?
Najlepiej na Skype: TEXO.TV albo
tvrigatv@gmail.com
Edwin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(viator)
Wiking
dzieki serdecznie za link.
Wlasciclka farmy na ktorej mieszkam otrzymala 80 000kr na start wlasnej dzialalnosci w sektorze jezdzieckim czyli tam gdzie ja dzwonilem juz do nich i nie ma znaczenia czy jest sie polakiem czy norwegiem. musi by pomysl, klient i dochod. dobry wniosek, cierpliwosc i moze sie uda. dostalem juz pierwszego maila z tej instytucji i zobaczymy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(viator)
Wiking
jestem zawodowym podkuwaczem koni. zauwazylem ze nie ma tutaj kowali i juz zaczalem jezdzic po stajniach. ludzie sa bardzo zadowoleni z mojej pracy takze mam juz 2 stajnie w ktorych podkuwam konie. potrzebuje funduszy na start czyli zbudowania warsztatu na przyczepie(przyczepa juz kupiona)kupno narzedzi, pieca do podkuwania na goraco)i roznych srodkow medycznych do odbudowywana kopyt. brak kowali jest tutaj do tego stopnia ze kupujac podkowy w sklepie poznalem angielskiego kowala ktory przylatuje regularnie do stavanger i objerzdza stajnie dookola. musze sie poprostu dobrze przygotowac zeby solidnie ruszyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok