Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

oplaering - staż, szkolenie - Norwegia

Czytali temat:
Marek Dudkiewicz Marlena Szostek (1602 niezalogowanych)
14 Posty
zuzia florek
(zuza88)
Wiking
hej!!!
może mi ktoś napisać czy jeśli 3 raz z rzędu dostałam przedłużenie stażu moge z niego zrezygnować bez żadnych skutków ubocznych niekorzystnych dla mnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Domyslam sie, ze chodzi o praktyke z NAV.

A co da ci zrezygnowanie z niej?
Jezeli znalazlas gdzies indziej prace, to mozesz zrezygnowac z praktyki.
Jezeli nie, to zostaniesz najprawdopodobniej bez pieniedzy.
Nie wiem jaki jest okres wypowiedzenia w tym wypadku, ale w NAV na pewno wiedza, skoro to oni placa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(paniola)
Nowicjusz
nav za to płaci? czy pracodawca?
Dostawałaś przed rozpoczęciem stażu dagpenger?
I czy chcesz zrezygnować, bo masz inną pracę na oku czy z innego powodu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
zuzia florek
(zuza88)
Wiking
chcę zrezygnować, bo pracodawca nie ma w planach zatrudnienia mnie, a to co robię jest z deka wykorzystywaniem ludzi, bo pracy jest dużo i powinien mnie zatrudnić, a nie tłumaczyć sie różnymi dziwnymi argumentami, jestem na tym stazu od marca i tak co chwila jest on przedłużany o kolejne 3 m-ce, dziwne dla mnie jest to, że pracy jest coraz więcej,a ja zamiast dostać fastjob, ciągle tkwie na oplaringu. Z tego co sie orientuję nic po oplaringu mi nie przysługuje, więc po co mam tracić czas, lepiej rozejrzeć się za inną pracą.Dodam, że praca mi sie podobała jak do tej pory, dlatego nie chciałam z niej rezygnować, będąc oczywiście cały czas przekonana, że dostane w końcu fastjob.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
zuzia florek
(zuza88)
Wiking
zapomniałam dodać, że płaci mi nav, nie pracodawca
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
zuza88 napisał:
hej!!!
może mi ktoś napisać czy jeśli 3 raz z rzędu dostałam przedłużenie stażu moge z niego zrezygnować bez żadnych skutków ubocznych niekorzystnych dla mnie?

Jedynym skutkiem ubocznym bedzie to,ze nie dostaniesz tych ok.300 koron za dzien praktyki i zostaniesz bez jakiegokolwiek dochodu z Nav..bedziesz dalej zarejstrowana bez prawa do zasiłku i co dwa tygodnie bedziesz wysyłac meldunki jednoczesnie szukajac pracy...to tylko od ciebie zalezy czy chcesz miec te praktyki czy nie...inaczej ma sie sprawa jak masz dagpenger...nav wtedy wysyła na różne kursy i praktyki aby poprostu jak najszybciej znależc ci prace i pozbyc sie ,,kłopotu,,nie mam pojecia czy masz prawo odmówic tego raz czy dwa i nie bede cie wprowadzac w bład ale podejrzewam,ze patrzą na taka odmowe nieprzychylnie...gdy masz dagpenger i zdecydujesz sie na praktyki dostajesz to co jest lepsze dla ciebie..jesli stawka dniowa dagpenger jest wyzsza jak stawaka za praktyki to dostajesz dagpenger...
nie dziw sie,ze masz stale przedłuzane praktyki,jestes darmową siła roboczą dla tego pracodawcy...wszystko spada na Nav a on nie ponosi zadnych kosztów...istne eldorado
wiec jesli czujesz sie na siłach to szukaj innej pracy bo bedzie w nieskonczonosc wypisywał do Navu,ze jeszcze musisz sie doszkalac...a moze jak postawisz go przed faktem dokonanym to znajdzie sie jakis malutki fastjobik powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
B.K. napisał:
jak postawisz go przed faktem dokonanym to znajdzie sie jakis malutki fastjobik powodzenia
a może malutki blowjobik
na wszelki wypadek opplaring jest tutaj
jenteskolen.blogg.no/1325250513_blowjob__tips_og_trik.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:
B.K. napisał:
jak postawisz go przed faktem dokonanym to znajdzie sie jakis malutki fastjobik powodzenia
a może malutki blowjobik
na wszelki wypadek opplaring jest tutaj
jenteskolen.blogg.no/1325250513_blowjob__tips_og_trik.html

...no niech cie @jasta102 drzwi ścisną dobre,dobre
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
zuzia florek
(zuza88)
Wiking
oki!!!
dzięki wielkie za pomoc, jutro jadę do pracy i pierwsze co robię to wchodzę do biura szefa na poważną rozmowę, acha i postaram się stanowczo i rzeczowo przedstawić moje oczekiwania co do dalszej współpracy
DZIĘKI , POZDRAWIAM !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Jedynym skutkiem ubocznym bedzie to,ze nie dostaniesz tych ok.300 koron za dzien praktyki i zostaniesz bez jakiegokolwiek dochodu z Nav.
indyvidstonad jest raczej troche wiecej bo to i zwrot za dojazdy i za opiekunke na dzieci
a jak ma indyvidstonad to jak zachoruje to jeszcze jej wyplaca chorobowe

oki!!!
dzięki wielkie za pomoc, jutro jadę do pracy i pierwsze co robię to wchodzę do biura szefa na poważną rozmowę,

powoli powoli
jutro to wez egenmelding cale 3 dni wypracowalas sobie prawo do tego
i wyslij meilem do zakladu saknand o prace
pojutrze zanies im soknad i wypelnij wniosek o egenmelding
zima jest wszyscy Norwedzy na zwolnieniach
szef bedzie mial zagwozdke
albo etet albo zaplaci komus za vikar
bo nav nie da mu drugiego praktykanta
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok