Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5412 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a co muwia w toll
jak polak w aucie angielskim
albo hamerykanskim

no bo w
Polsce jak masz auto na angielskich blachach to morzesz wszyzstko
policjanty twierdza ze nic nie moga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie ważne na kogo jest auto.
Możesz jezdzic rok jeśli Twoja umowa o pracę jest określona datami np. od 1 stycznia 2013 do 1 stycznia 2014, jeśli masz umowę na stałe nie możesz jeżdzić w ogóle.
Przerabiałam to 2 miesiace temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Anna82 napisał:
Możesz jezdzic rok jeśli Twoja umowa o pracę jest określona datami np. od 1 stycznia 2013 do 1 stycznia 2014, jeśli masz umowę na stałe nie możesz jeżdzić w ogóle.

ja sześć lat temu
i od tyluż durniom tłumaczę
a oni mnie od idiotów i minusują
PS
a ja od nowa
jeśli durniu polski
masz umowę o pracę na czas nieokreślony
nie masz prawa jeździć 1 sekundy na polskich blachach
ani na angielskich
mało tego
nie musisz mieć umowy
ale masz sam zamiar przebywania tutaj ponad rok
a oni ci nie dadzą wiary, że chciałeś zjechać w rok czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
Anna82 napisał:

Dokładnie tak jest jak napisala Anna82, wazne jest na jak dlugo przypuszczalnie tu bedziesz, jesli umowa na rok to spokojnie mozna jezdzic, jesli po tym roku zostanie przedluzona na wiecej niz rok (nie wazne czy w tej samej firmie czy znajdziesz nowa prace) auto nalezy wywiesc do PL lub oplacic i zarejestrowac.

W przypadku gdy po roku znowu masz umowe na 1 rok, wystepujesz do TOLL o zezwolenie na mozliwosc jazdy przez ten rok, jesli wyraza zgode to smigasz jesli nie to wiadomo co.

Nie wazne jakim autem, czyim autem, jakiego koloru i jakiej pojemnosci, auto jest nie wazne, wazna jest osoba ktora kieruje.

Dodam jeszcze tylko iż po przyjechaniu do NORGE i podpisaniu umowy na stale masz mozliwosc jazdy od daty zatrudnienia 2 tygodnie, jest to okres w ktorym albo wywozisz auto do PL albo rejestrujesz tu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Dokładnie nic dodać nic ująć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:
Dokładnie nic dodać nic ująć
Nie ma co się "podniecać" ...
---
PRZECIEŻ ...
---
Za parę dni , tydzień , góra miesiąc , znowu ktoś od Nowa , rozpocznie podobną batalię i będzie udowadniał , swoja zasłyszaną przy ciepłej wódce ..."rację " ...
---
Pozdrawiam
w Tym Nowym 2013 Roku
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no to może gabriel wyjaśni jak to skoda na polskich blachach do nie dawna przebywała w norge u gabriela może tu dorosła albo dostała norweskie obywatelstwo ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
Andre ved mark napisał:
no to może gabriel wyjaśni jak to skoda na polskich blachach do nie dawna przebywała w norge u gabriela może tu dorosła albo dostała norweskie obywatelstwo ??

gabriel nie wyjasnia, gabriel naucza

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
a jesli w 2013 roku bede mial umowe o prace na 2 miesiace to czy moge jezdzic po norge na polskich blachach przez te 2 miesiace cz moze mi ktos odpowiedziec pozdrawiam leonek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
leonek napisał:
a jesli w 2013 roku bede mial umowe o prace na 2 miesiace to czy moge jezdzic po norge na polskich blachach przez te 2 miesiace cz moze mi ktos odpowiedziec pozdrawiam leonek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok