Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kupno domu w norge - Norwegia

Czytali temat:
Darek Martyna ElaK otzochodzi (1603 niezalogowanych)
2 Posty
krzysztof narolski
(krzys199663)
Wiking
Witam czy ktos moze orientuje sie co oznaczaja symbole w raporcie technicznym przy kupnie domu np.TG1,TG2
DZIEKI ZA ODPOWIEDZI.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
krzys199663 napisał:
Witam czy ktos moze orientuje sie co oznaczaja symbole w raporcie technicznym przy kupnie domu np.TG1,TG2
DZIEKI ZA ODPOWIEDZI.

Powiem tak, też mam takie oznaczenia, ale zwróciłem na to uwagę dopiero po Twoim poście. Nie wiem co oznaczają, widać nic bardzo ważnego (chałupa mi na łeb jeszcze nie runęła, a mieszkam już długi czas). Jak masz ochotę kupić chałupę, to zwróć uwagę na usterki jakie posiada, znam kogoś kto kupił chałupę za grubą kasę i hydraulikę musiał robić za parędziesiąt kawałków.Miłych zakupów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
krzysztof narolski
(krzys199663)
Wiking
Ja juz domek kupilem 20 letni tak ze nie jest stary i zadnych usterek jakotakich nie zauwazylem ,chodzi mi tylko o te oznaczenia bo nie bardzo sie orientujemy a mamy TG1 i TG2.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
krzys199663 napisał:
Ja juz domek kupilem 20 letni tak ze nie jest stary i zadnych usterek jakotakich nie zauwazylem ,chodzi mi tylko o te oznaczenia bo nie bardzo sie orientujemy a mamy TG1 i TG2.
Też mój dom ukończył 20 perę miesięcy temu. Ja mam TG1, TG2, TG3 nawet, może ma to związek z kondygnacjami, chociaż jak czytałem to u mnie, to nie było jakoś to analogicznie poukładane (treść do tych symboli) A co do usterek to powinieneś dostać spis tego, co jak zrobione, z jakich materiałów, jaką mają żywotność itp. No i na tej liście są zamieszczane ewentualne usterki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
DZIKI napisał:
krzys199663 napisał:
Też mój dom ukończył 20 perę miesięcy temu. Ja mam TG1, TG2, TG3 nawet, może ma to związek z kondygnacjami, chociaż jak czytałem to u mnie, to nie było jakoś to analogicznie poukładane (treść do tych symboli) A co do usterek to powinieneś dostać spis tego, co jak zrobione, z jakich materiałów, jaką mają żywotność itp. No i na tej liście są zamieszczane ewentualne usterki

Sorka jest na to osobna lista.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Nie widziałem tutejszej dokumentacji, ale tak gdybam sobie, że jeśli w papierach są jakieś rysunki, to mogą być odnośniki do nich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Eureka, te symbole faktycznie dotyczą kondygnacji budynku. Nie ma ich na rysunkach, są tylko na liście, co z czego jest wykonane (ściany, mury, drzwi, okna itp.) , a te symbole wskazują poziom kondygnacji, na którym te rzeczy się znajdują
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok