Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Mariusz 27 (989 niezalogowanych)
46 Postów
PIOTR KKKKK
(SSHREKU)
Nowicjusz
hohohohohhohhoooooo ale pojechales temu JASTA ahhahahahaha napewno placze juz w poduszke i cala noc nie przespi hahahaahhaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
krystian3810 napisał:
Witam mam prośbe czy ktoś się oriętyje jak to jest że pracuje razem z kolega w jednej firmie z tą samą pensją z ta samą ilością godzin na tym samym stanowisku a zwrot z podatku mamy rózny ja mam do zwrotu dla skatt 44 korony a on ma nadpłaty 5300 koron o co tu może chodzic pomózcie jeśli ktoś coś wie na ten temat>
wystarczy ze ona ma zone a Ty nie... wysatarczy ze on mial mniej na koncie na koniec roku a Ty miales miliony.... auto Norweskie (majatek rosnie), kredyt (majtek maleje) plus odsetki od kredytu.... oplaty na zwiazki zawodowe, OTP... BSU... moze w listopadzie przepracowales dwa dni wiecej od kolegi?? a moze feriepenger dostales wieksze od niego...

jeszcze jestem spokojny )))) hehehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
krystian kalinski
(krystian3810)
Wiking
auta norweskiego brak kredytu też konto założone w tym roku,aha a czy istnieje coś takiego jak wstrzymanie podatku przez skat jeśli tak to jakie sa powody??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krystian3810 napisał:
auta norweskiego brak kredytu też konto założone w tym roku,aha a czy istnieje coś takiego jak wstrzymanie podatku przez skat jeśli tak to jakie sa powody??????
CZY mógłbyś , bardziej precyzyjniej , napisać o co tobie "biega" ...!? .
---
Ciepiesz jakieś teksty , jak skomlący bryś ... ! .
---
Skatt nie wstrzymuje żadnego Podatku , ponieważ nie ma takiej możliwości .
---
PONIEWAŻ , to pracodawca w swoim i twoim imieniu , wpłaca na konto Skatt zaliczki od aktualnych zarobków brutto .
---
Przy okazji ... PAMIĘTAJ ... o tym iż w tzw. zaliczcze podatkowej , jest również uwzględnione twoje podstawowe ubezpieczenie społeczne ... / tzw. Polski ZUS / .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
661 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
ja mam takie dwa pomysły:

1. nie wydaje mi się, że faktycznie płacicie 36%. karta podatkowa składa się z trzech części. z tego 1 oddaje się głównemu pracodawcy (albo jedynemu, myślę że tak też jest w waszym przypadku). jeśli faktycznie korzystacie z części pierwszej to nie płacicie 36%, tylko wg tabelki (trzeciej części). podatek jest wtedy zależny od numeru karty (np. 7100 czy 7104 itp). w takim wypadku nie ma znaczenia że w części 2 macie napisane, tak samo (po 36%), bo wasz pracodawca z tej części nie korzysta.
sprawdźcie sobie te numerki .
2. sądząc po wysokości dochodu który podałeś (114800), zakładam że nie przepracowałeś całego roku. może twój kolega pracował krócej od Ciebie? wtedy nawet jeśli płaciliście taki sam podatek od takiej samej sumy w rozliczeniu miesięcznym, to w rozliczeniu rocznym on zarobił mniej i z tego powodu może mu się należeć zwrot.

nic więcej nie wymyśliłem. powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
a moze on wpisal kilometry a ten drug 10% ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wierzysz, ze oni w ogole mogli cos wpisac ?
Glebokiej wiary jestes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
teraz to ja mam juz pozdrowienia wielkanocne.... wielkanocne jajeczka... wyjeb*ne oba....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok