Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4606 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
jasta102 napisał:
NOREK napisał:
Niestety zawsze będę czuł się polakiem. Chociaż bez papierku.
może ci będzie lżej wiedząc, iż nie jesteś osamotniony
ostatnie dane z jakimi się spotkałem tak gdzieś w 2004 mówiły, że 8% czuje wstręt do tej przypadłości, że urodziło się pod tem krzyżem, pod tem znakiem
jeśli zwyczajowo przebywa na tym forum 200 osób, daje to 16, którzy brzydzą się swoją polskością
z tych 16 zapewne żaden nie jest analfabetą wtórnym
według danych UNESCO 80% Polaków to analfabety wtórne
oni mają równo w dupie i gówno nawet z tego rozumieją do jakiego narodu należą
vide 80 % górali zapisało się do Goralenvolku
3,2 miliona podpisało Volkslisty
3,2 miliona zapisało się do komunistycznej PZPR
innym słowy na będących 40 na forum nie analfabetów liczba dumnych z bycia Polakiem i odczuwających z tego faktu wstręt pozostaje zbliżona

Dam ci oklaska, bo dobrze mowisz ( mowiac prawde to chyba bedzie to niezuwazalne przy takiej ilosc minusow, ale to dla zasady)
Moje dzieci byly kiedys bardzo dumne z tego, ze byly polakami, ale jak sie nazjezdzalo najrozniejszej bluzgajacej i ksenofobicznej holoty, to juz nie. Ja sama chociaz mieszkam tu ponad 25 lat i w dalszym ciagu mam polskie obywatelstwo, to czasami sama siebie pytam: co ja mam wspolnego z np. z 90 % ludzi, tutaj na forum ? Pocieszam sie jedynie, ze ci co przyjechali do Norwegii w wiekszosci nie sa reprezentatywni dla ogolu,... ale ile mozna sie samemu oszukiwac

Ja takich ludzi w Polsce kiedys nie spotykalam, a teraz jak przyjzdzam czasami, to i owszem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Makaryna napisał:
Ja takich ludzi w Polsce kiedys nie spotykalam, a teraz jak przyjzdzam czasami, to i owszem
ja też takich ludzi kiedyś w Polsce nie spotykałem
zapieprzałem polski chleb, zagryzając kiełbasą zwyczajną, bądź kaszanką, popijałem polskim piwem i aż mi się uszy trzęsły ze smaku
aż tu kiedyś diabeł podkusił i zachciało mi się wyjechać na chwilę z Polski
a tam zobaczyłem, że chleb może inaczej smakować, że te ludzie to nie muszą być jak ten Polak mały, co ma krwawe gały....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
jasta102 napisał:
Makaryna napisał:
ja też takich ludzi kiedyś w Polsce nie spotykałem
zapieprzałem polski chleb, zagryzając kiełbasą zwyczajną, bądź kaszanką, popijałem polskim piwem i aż mi się uszy trzęsły ze smaku
aż tu kiedyś diabeł podkusił i zachciało mi się wyjechać na chwilę z Polski
a tam zobaczyłem, że chleb może inaczej smakować, że te ludzie to nie muszą być jak ten Polak mały, co ma krwawe gały....

Ja sie naprawde nie spotykalam z takim zachowaniem. Nikt tak wulgarnie sie nie odzywal w moim najblizszym otoczeniu, a jezeli ktos "z zewnatrz" (na ulicy, czy w autobusie) odezwal sie niestosownie, to spotykal sie z ogolnym oburzeniem. Teraz na takie zachowania jest spoleczne przyzwolenie i im wiekszy cham, tym glosniej krzyczy, publicznie, w prasie, radio czy tv i wiekszosc uwaza to za standard, a nawet cos godnego nasladowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
Kazdy z nas ma prawo do podjecia jakiejkolwiek decyzji. my takze jestesmy tu z rodzina raczej na stale maz ma dobra prace kupilsimy dom dzieci chodza to do przedszkola i szkoly,ale nigdy bym nie pozbawila sie polskiego obywatelstwa na norweskie. a nie mozesz polsko-norweskie? pamietaj zawsze bedziesz POLAKIEM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok