Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prosba o rade - Norwegia

Czytali temat:
operis as Agnieszka tomaniak (712 niezalogowanych)
3 Posty
mariusz p
(pluto8888)
Wiking
Witam serdecznie mam prosbe odnosnie otwarcia konta w banku.Jestem od miesiaca w norwegii i za bardzo nie orietuje sie w jakim banku najkozystniej moge otworzyc konto tak aby nie przeplacac.najlepiej gdyby byl to bank z placowkami bo internetowym za bardzo nie ufam.najbardziej interesuja mnie koszty przelewow platnosci karta prowadzenie konta poberania gotowki z innych bakomatow w kraju i zagranica no i najlepiej gdzyby mial jeszcze strone w j.angielskim. dzieki i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marcin Orkisz
(Marcino305)
Wiking
ja mam dnbnor.no i jestem zadowolony a o opłatach możesz poczytać w języku angielskich, da się zmienic język.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
w nordei tez.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Piotr Kruszewski
(kafes999)
Wiking
Jednego nie rozumiem internetowym nie ufam ja nawet w PL nie chodziłem do banku tylko przez neta to są te same banki w necie co w realu tylko Twoja głowa żeby dane logowanie nie wyciekały z kompa no i po jakiego grzyba biegać do baku jak można wszystko w domu załatwić i sprawdzić polecam DB czyli Deutsche Bank
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Ważne, czy masz w planach zapisanie się do związków zawodowych?

Jeżeli tak, to moim zdaniem najlepszym wyjściem jest Sparebank 1, który oferuje konto ("ALLTID LO" ) na specjalnych, bardzo dobrych warunkach dla osób zrzeszonych w związkach. Dotyczy to również tańszego ubezpieczenia np. samochodu.
Posiadając takie konto można np. kartą płatniczą bez prowizji wypłacać pieniądze z bankomatów za granicą. Inne usługi są tańsze od wersji "standard" albo za darmo.

Jeżeli chodzi o obsługę strony internetowej, to szybko załapiesz o co chodzi. Na początku ktoś może Ci pomóc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok