Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

WARIUJE!!! - Norwegia

Czytali temat:
Leszek Renata Gil Jack- l.u.k Gregory Bogatki (1114 niezalogowanych)
8 Postów
Aneta Wałaszczyk
(Anetka W.)
Wiking
Czy ktos mógłby mi powiedziec jakie sa wymogi aby wyslali na kurs norweskiego z NAVu??? posiadam tymczasowy nr personalny ale nie mam pobytu, zwolnili mnie z pracy i nie zdazylam zalatwic tego cholernego swistka! Prosze o odpowiedz... pozdrowka. a moze ktos wie jak załatwic pobyt tyle ze nie mam legalnej pracy? Aneta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów
Rafix Niechcij
(PlikPlax)
Początkujący
W norwegi murzyni araby i skośno ocy mają pierwszeństwo przed polakami do kursów językowych ;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Anetka W. napisał:
Czy ktos mógłby mi powiedziec jakie sa wymogi aby wyslali na kurs norweskiego z NAVu??? posiadam tymczasowy nr personalny ale nie mam pobytu, zwolnili mnie z pracy i nie zdazylam zalatwic tego cholernego swistka! Prosze o odpowiedz... pozdrowka. a moze ktos wie jak załatwic pobyt tyle ze nie mam legalnej pracy? Aneta

Żadnych wymogów nie musisz spełnić, gdyz taki kurs nie jest dla ciebie.NAV nie wysyła i nigdy nie wysyłał na kurs j.norweskiego obywateli z krajów EØS . My sami musimy placic za naukę języka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Hilton napisał:
My sami musimy placic za naukę języka.

Hilton WIE CO PISZE!

Hilton czy to Ty bywalas pere lat wstecz na forum jezyka angielskiego?

Pamietam, że byla wtedy tam taka fajna dziewczyna o takim "pseudo-mimie".

BTW
Warto wkladac kasiorke w jezyk nawet NA KREDYT,
bo potem "ZRE" jak cholibcia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
idz do nav i powiedz ze chcesz nza kurs poszukiwania pracy tam tez jest jezyk i poisanie cv no i praktyki
www.nav.no/Lokalt/Akershus/Aktuelt/Kvali...ende+kurs.216269.cms
www.nav.no/Lokalt/Akershus/Aktuelt/Kvali...ende+kurs.216269.cms

sa kursy tylko dla polakow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Hilton napisał:
Anetka W. napisał:

Żadnych wymogów nie musisz spełnić, gdyz taki kurs nie jest dla ciebie.NAV nie wysyła i nigdy nie wysyłał na kurs j.norweskiego obywateli z krajów EØS . My sami musimy placic za naukę języka.

mylisz sie hilton,wysylaja i doplacaja 50%,pewnie nie wszedzie ale tutaj tak bylo napewno w zeszlym roku,jak jest dzis niewiem.
dotyczylo to osob ktore stracily prace i byly na zasilku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Bredzić to można ........... NAV wysyła na kurs języka łączony z praktyka (samego kursu nie zafundują takie przepisy) tak jak krys pisze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Fylkeskommune może posponsorować naukę języka na poziomie videregående (wieczorowo lub przez internet) ale to dotyczy osób które już coś potrafią, tzn. trzeba mieć zdany Norskprøve 3
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Moroklumpen napisał:
Fylkeskommune może posponsorować naukę języka na poziomie videregående (wieczorowo lub przez internet) ale to dotyczy osób które już coś potrafią, tzn. trzeba mieć zdany Norskprøve 3

Hej skad masz takie informacje? Nie chce mi sie pisac podan w ciemno bo juz troche papieru wyslalam w rozne miejsca na prozno, wiec wolalabym wiedziec czy to naprawde jest mozliwe. Napisz cos wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
no niestety...polak pracujacy i placacy podatki nie jest wart zainwestoania w niego koronek na nauke ....za to ciapate siedzace na socjalach i chodzace po 3 lata do jednej klasy zeby poziom zaliczyc to i owszem, grunt ze NAV placi. Taka polityka -made in NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok